Inlägg taggade ‘kusiner’

Julfirande på juldagen

Taggar

, ,

Dela

På Juldagen fortsatte vårt julfirande i Enskede. Hemma hos Björns föräldrar firade vi jul tillsammans med Björns bror med familj. Vi tog julklappsutdelningen innan middagen den här gången till barnens stora glädje.

Farfar hade också tåg under sin julgran. Dessa Märklintåg tyckte barnen var mycket spännande. Ett av hans lok kunde till och med puffa ut rök i skorstenen!

Kusinen Iris var med och verkade tycka att det mesta var spännande. Hon är verkligen en glad liten prick och både Alice och Erik är väldigt förtjusta i henne.

Idag har vi bara slappat här hemma, lekt med nya leksakerna, byggt Lego, kollat på film och njutit av lugnet. Till och med barnen har varit ovanligt stillsamma idag, vilket är väldigt sällsynt.

Full rulle!

Taggar

, , , ,

Dela

I helgen var det full rulle. Lördagen spenderade jag på Mall of Scandinavia med mamma. Jag har nog aldrig shoppat loss så ordentligt som jag gjorde då och det mesta var otroligt nog till mig själv och inte till barnen. Även om det såklart slank ned ett par saker till dom också.

Jag storrensar fortfarande här hemma och det kommer fram en massa saker ur vrårna. Så allt det nya fick snyggt och prydligt plats i garderoben. För visst måste man få unna sig lite nytt när man lyckats skiljas från de där plaggen som man inte klarat av att slänga, men faktiskt inte burit på över 7 år? Än så länge har vi bara rensat i garderober, skåp och bokhyllor. Jag vågar knappt tänka på hur mycket vi kommer behöva åka med till återvinningsstationen när vi varit uppe på vinden och rensat.

I söndags firade vi Björns farmor som fyllde 90 år. Kul att barnens kusin och alla sysslingar var där samtidigt så vi kunde få en bild på dem alla tillsammans.

Eftersom jag glömde fråga alla om publicering på bloggen så blir det bara bilder på kusinerna.

Igår var det betygssättning av mina studenter, inte barnen på förskolan alltså, utan av två studenter från Stockholms Universitet som jag handleder under deras verksamhetsförlagda del av utbildningen. Läraryrket är mer mångsidigt än någon kan föreställa sig och jag slutar aldrig att förvånas över våra arbetsuppgifter. Men jag lär mig någonting nytt varje dag!

I morse vaknade Alice med feber efter att ha hostat ganska rejält ett par dagar nu. Hon ligger helt klart ett par veckor efter oss andra i familjen. Så vi vabbar resten av veckan och hoppas att alla ska vara friska på lördag då vi ska på dop.

Just nu längtar jag tokmycket till julen som är min absoluta favorit bland högtider. Jag vill börja julpynta, äta lussebullar, lyssna på julmusik och besöka julmarknader!