Inlägg taggade ‘klänning’

Dop

Taggar

, , ,

Dela

På söndag ska vi på dop. Lille Oscar ska döpas i Hässelby strands kyrka. Jag ser väldigt mycket fram emot detta, det är så fint med dop. Sen vet jag ju också hur hårt hans mamma jobbat för att göra hans dopdag speciell. Är det något jag gillar så är det att gå på evenemang med det där lilla extra.

Jag hade från början tänkt att Alice skulle använda någon av alla de fina klänningar hon redan har men insåg häromdagen till min förskräckelse att hon redan har vuxit ur alla finklänningar. Så efter inskolningen i onsdags åkte vi en sväng till Täby centrum för att leta efter en klänning. Vi vandrade omkring där ett tag, delade på en smoothie från Naked juice bar som jag bara älskar. Vi stannade en stund i deras lekrum så att Alice fick springa av sig lite när det började klia i benen, riktigt fint var det.

När vi skulle åka för att möta mormor i Bromma Blocks gick vi in i en sista butik och hittade den… den perfekta klänningen. Alice fullständigt tindrade i ögonen när hon såg sig själv i spegeln. Mina ögon tindrade nog också, av tårar, för hon var så otroligt fin, som en liten Disney-prinsessa. Det lustigaste av allt var att vi hittade den inne på Accessorize som jag inte ens visste säljer barnkläder. Tydligen är det bara butiken i Täby och butiken i Nacka Forum som säljer just barnkläder av märket Monsoon. De hade många väldigt fina klänningar men jag insåg när jag tittade på prislappen att de tyvärr inte är så billiga. Men vad gör man när ens dotter står och stryker sig över magen och tittar förundrat med tindrande ögon på sin spegelbild? Jo, man köper den och hoppas att pappa också ska trollbindas av sin näpna dotter.

8866270019614 8866270281758

Fick vi behålla klänningen efter vår lilla catwalk här hemma? Jodå, Alice sprang fram till pappa och ropade ”Titta! Titta!” sen var han också såld.

Mellandagarna

Taggar

, , , , ,

Dela

Här hemma har vi haft både lugna och händelserika dagar sedan julafton. I tisdags tog vi det väldigt lugnt eftersom Alice ballade ur totalt natten mellan julafton och juldagen. Hon var alldeles uppskruvad men jättetrött och vägrade sova. Kanske inte så konstigt med tanke på all uppståndelse på julafton. Vi ska väl egentligen inte klaga heller eftersom det här var vår första uppesittarnatt någonsin med Alice. Jag och Alice kom i säng runt 5.30. Behöver jag nämna att Björn lyckades sova sig igenom alltihopa?

I onsdags var Jonas här som jag nämnde i mitt förra inlägg. Han gav Alice en jättefin klänning som jag nu lyckats fota. Den passar perfekt till nyår och för att fira in det nya året i.

Nyårsblåsa

I torsdags hade vi ännu en slappardag där vår största bedrift var en promenad till affären för att inhandla middagen.

Igår (fredag) var Carro, Mange och Casper här på julfika. Äntligen har de blivit friska ifrån sin magsjuka som gjort att vi fått skjuta upp deras besök två gånger. Men nu fick vi äntligen äta cheesecake och såklart få trevligt sällskap. Casper och Alice utbytte julklappar. Av oss fick Casper Duplo cars eftersom han gillar Disneys Cars så mycket. Julklappen verkade uppskattas då han sprang omkring med en bil i varje hand under nästan hela besöket. Alice fick jättefina träklossar i sitt paket och hittills tycker hon nog att de smakar väldigt gott eftersom de mest är i munnen och inte byggs så mycket med ännu.

Klossar

Igår firade vi också vår 7:e förlovningsdag och glömde bort den i sedvanlig ordning. Vi tyckte att vi var så smarta som valde just en mellandag att fira förlovningsdag på eftersom man oftast är ledig då och kanske skulle ha större möjlighet att fira vår dag lite extra, men istället har vi alltid missat den för att det alltid händer en massa annat i mellandagarna. Jaja, det är ju tur att vi glömmer den båda två i alla fall så att ingen blir ledsen.

Förlovningsringar

 

Förberedelser

Taggar

, ,

Dela

Det har varit lite dåligt med inlägg den sista tiden. Alice döps nu på söndag och vi är mitt uppe i alla förberedelser. Det ska städas, bakas och fixas. Förra torsdagen var jag med Carro och shoppade efter klänning som jag kan ha på dopet. Jag kom tillslut hem med 3 klänningar. Alice ska bära min gamla dopklänning. När vi var på NK igår köpte vi en liten rosett som Alice ska få ha i håret under dopet. Björn är inte riktigt färdig med sin utstyrsel ännu, han behöver ett par snyggare byxor.

Nästa vecka kommer det bli fler inlägg, men just nu har vi massor att förbereda.