Inlägg taggade ‘Kavat’

Höstskor

Taggar

, , , , ,

Dela

De som följer min blogg vet nog vid det här laget om att jag har en förkärlek för svenska barnkläder. Polarn o. Pyret, Kavat, Didriksons och Geggamoja är några av de märken som jag köper mest kläder och skor till barnen ifrån. Vi vill i den utsträckning vi kan försöka ha en hållbar livsstil. Miljömärkta/ekologiska skor och kläder fria från kemikalier med bra kvalité så att de håller är saker jag försöker tänka på när skor och kläder ska inhandlas. Självklart blir det inte alltid så, för allting är tyvärr inte gjort med en hållbar miljö i åtanke, men om alla har det i åtanke när de ska handla någonting så tror jag att vi tillsammans skulle kunna göra stor skillnad för våra barns framtid.

_mg_3368_1

Den här veckan är det VAB som gäller. Alice hostar så att man tror att hon ska hosta upp sina lungor, men febern verkar ha gett med sig. Erik började hosta i natt, vi får väl se hur det utvecklar sig för honom. Jag klickade hem ett par höstskor åt Alice när jag suttit här hemma i soffan och tittat på My little Pony med barnen. Erik köpte jag ett par åt redan för ett par veckor sedan. Vi gick förbi posten och plockade ut dem under dagen för att få lite frisk luft. Otroligt så skönt det var att få komma ut lite i friska luften!

Tillbaka till vardagen

Taggar

, , , , ,

Dela

Nu är vi verkligen tillbaka i vardagen, både jag och Björn jobbar och barnen är på förskolan. Eriks inskolning gick hur smidigt som helst och han verkar trivas som fisken i vattnet. Hela föräldraledigheten har jag våndats för den dagen då båda barnen skulle börja på förskolan och jag behöva gå tillbaka till jobb och vardag. Jag har mest varit rädd för att jag inte skulle få någon tid med barnen på vardagarna och att de skulle få långa dagar på förskolan. Så för att få lite mindre ångest över det så jobbar jag nu bara 75%. Jag har också funderat mycket kring mitt yrkesval under föräldraledigheten och som ni vet så bytte jag arbetsplats nu i samband med att jag avslutade min föräldraledighet. Att byta jobb är bland det bästa jag har gjort! Jag stormtrivs och lämnar jobbet med ett leende på läpparna varje dag. Så som ni kanske förstår så rullar vår vardag på ganska bra just nu. 

Vårt största bekymmer just nu är hur vi ska fördela VAB, planeringsdagar på barnens förskola och ledigheter. Det är inte helt enkelt när vi förlorar olika mycket på att vara hemma med barnen och behövs på arbetsplatsen på olika sätt. Jag har heller inte lika många föräldradagar kvar som Björn eftersom jag har varit hemma längst. Hur löser ni VAB?

Såhär när höstterminen drar igång behöver barnens garderob fyllas på med lite varmare skor och kläder. Jag har redan fått skämmas på förskolan eftersom Erik vuxit ur alla sina skor och de nya inte kom hem med posten så snabbt som jag hade önskat, att jag glömt Eriks solhatt hemma och kanske klädde dem lite väl somrigt en mindre somrig förmiddag. Även märkning av barnens kläder är en sån sak som jag inte får guldstjärna i. Jag skäms nog lite extra mycket eftersom jag är förskollärare själv och borde veta bättre. Men Eriks nya ”springsskor” hämtade vi på posten idag. Införskaffade en ny varmare mössa och ett par matchande tumvantar igår, kanske lite tidigt, men jag tyckte att de var så fina. Förhoppningsvis behöver jag inte skämmas lika ofta när vi fått kläm på det här och fått lite mer ordning på allt.

_MG_9484

Sommaren 2015 står för dörren

Taggar

, , , , ,

Dela

Efter en mysig långhelg på landet är vi nu tillbaka i Stockholm igen. Mina föräldrars landställe är verkligen underbart när man vill komma bort från storstadshetsen. Om vi inte var beroende av Stockholms city p.g.a. Björns yrke så skulle jag absolut kunna tänka mig att flytta ut på landet. Jag kan absolut se mig själv i en stor villa med hagar och åkrar som granne. 

Husvagnen är i alla fall invigd för i år och trots kalla nätter hade vi det varmt och skönt i vagnen. Lekstugan har vi också pysslat en del med och den har nu en fin liten brevlåda, två små krokar på insidan av dörren att hänga upp jackor på, bord och stolar. Jag har stora planer för den där lekstugan i sommar, jag måste bara komma ihåg att ta kort på den också så att jag kan visa er här.

Ny säsong innebär nya kläder. Jag läste en recension idag om några av Kavats sandaler, bland annat de jag köpt till Alice och Erik att ha i sommar. Erik kommer tulta omkring i ett par Rullsand EP i sommar, Alice kommer springa omkring i ett par klassiska Blombacka XC. Ett annat praktiskt sommarplagg är UV-dräkten. Jag har köpt både Alice och Eriks UV-dräkter via Next hemsida, de har massor av fina UV-plagg till rimligt pris (tips!). Erik har fått en dräkt och Alice har fått en två-delad i år. Eriks solhatt kommer från Polarn O. Pyret och är från förra sommarens kollektion, ett fynd jag gjorde på deras vinterrea. Alice rosett kommer från Livly, jag kan inte sluta köpa dessa!

Jag känner mig inte redo att börja veckan riktigt ännu så Alice är hemma med oss idag. En av de stora fördelarna med att vara föräldraledig; att kunna göra lite som man själv vill. 

_MG_2825_edit_

 

 

Ännu en sötchock!

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

Nu är det Eriks tur att sötchocka. Häromdagen köpte vi en parka till Erik som kommer passa utmärkt nu i vår och till sommarens lite kallare dagar. Igår svängde vi förbi Polarn O. Pyret i Sickla och köpte ett par lära-gå-skor från Kavat, för Polarn O. Pyret säljer numera utvalda Kavat-skor  i utvalda butiker och i deras webbshop. Vi ville inte beställa dem på nätet eftersom vi ville prova dem först och mäta hans fötter för perfekt passform. Vi passade på när vi ändå skulle till Enskede och fira barnens farmor.

_MG_2421_editblog_
_MG_2427_editblog_

Så nu är Eriks första skor inhandlade, galet söta även om de egentligen inte är särskilt små då vi köpte ett par i strl. 22, så att han får de rekommenderade 1,5 cm växmån som behövs.

Färgglatt

Taggar

,

Dela

I sommar kommer Alice springa runt i ett par härligt färgglada gympaskor. Eller ”springskor” som vi kallar dem här hemma. Letade runt på nätet efter billiga Kavat-skor och trillade in på Sko-boo som ligger i anslutning till Gekås i Ullared. Jag visste inte ens om att de hade en internet-shop! Hittade precis de skor jag var ute efter och slog till direkt. Väldigt mycket 80-talskänsla över dessa godingar och jag tycker att de ser så härligt barnsliga ut.

_MG_2379_editblog2_
_MG_2381_editblog_

Alice älskade dem och har redan hunnit springa en hel del i dem här hemma. Nu vill vi ha vår, sol och värme!

Sötchock!

Taggar

, , , , ,

Dela

Alice vår- och sommarytterkläder har börjat landa i garderoben. Jag tror att jag dör av en sötchock! Vi kommer nog att få se mycket blommigt både på kvinnor och små flickor i vår/sommar till min stora glädje. Alice har fått en fin rosa vårjacka från Lindex av sin mormor, med massvis av små söta blommor i luvan. Jag knappt kan bärga mig tills vi kan plocka fram den. Ännu en anledning till att längta efter våren!

Häromdagen kom Alice nya vårskor med posten, såklart ett par Kavat som man kan lita på i alla väder, också dessa i ett urgulligt blommigt mönster. Alice hade faktiskt det här blommiga mönstret på sina första skor, men då i form av ett par lära-gå-skor, så när jag såg dessa visste jag direkt att jag bara måste köpa dessa.

_MG_2330_editblog_

_MG_2325_editblog__MG_2326_editblog_

Jag älskar när de nya kollektionerna trillar in i butikerna, det betyder att det snart är vår!

Vinterskor

Taggar

, , , ,

Dela

Snart är det dags att plocka fram vinterskorna. Jag slängde mina Timberland kängor som jag köpte när jag gick i högstadiet efter förra vintern, så jag behöver köpa mig ett par nya. Timberlandkängor är inte billiga att köpa, men mina hade jag i 15 år och jag slängde dem inte för att de var trasiga utan för att de såg anskrämliga ut och gick verkligen inte att rädda. Så utslaget på så många år är det billiga kängor med toppkvalitet. Jag har ett par CAT stövlar också som jag älskar men eftersom de inte är så smidiga att man bara kan kliva i och ur dem så måste jag nog komplettera med ett par vanliga kängor också. Kanske kan jag önska mig ett par i julklapp?

60-3374

Snälla tomten, kan jag få dessa snyggingar i julklapp?

Det är ju en sak ifall jag fryser om fötterna, det är ju mina fötter och jag kan ju faktiskt gå in ifall jag fryser. I alla fall kan jag gå in så länge jag är föräldraledig. När jag är på jobbet har jag ett par väldigt osexiga Gore-tex kängor så att jag ska kunna vara ute länge i kyla. De där osexiga kängorna var inte heller billiga, men de gör sitt jobb och håller mina fötter varma och torra.

Det är en helt annan sak när det ska införskaffas skor åt våra barn, då får jag ångest! Bra barnskor är precis som vuxenskor inte alls billiga. Skillnaden är att jag kan ha mina skor tills de faller i bitar, mina barns fötter kommer kräva nya skor nästa vinter för att de växer. En av de saker som jag oroar mig mest över är att Alice ska frysa när hon är på förskolan. Varje höst/vinter när jag leker med barnen på jobbet är det flera barn som är dåligt klädda och fryser. När barn fryser blir deras utevistelse inte meningsfull och givande, de bara lider tills någon låter dem komma in i värmen. Mina barn ska alltid ha de bästa förutsättningarna för en betydelsefull utevistelse så att de kan leka, vara glada och få vara barn! Kosta vad det kosta vill!

Sen måste man hitta de där kanonbra vinterskorna också och det är inte alltid det lättaste. Alla skor på marknaden framstår ju som de bästa. Frågar du mig så gör Kavat de bästa skorna både sommar och vinter, så vi har faktiskt inte ens kollat på några andra vinterskor i år.

Först hade jag tänkt att Alice skulle få ett par läderstövelar; Aspa, som är Kavats storsäljare. Förra vintern hade hon ett par Vindeln som vi var väldigt nöjda med. Varför vi inte kör på Vindeln igen var för att vid ett (observera ett enda tillfälle under hela vintern!) så blev stövlarna blöta inuti skaftet, troligtvis för att de drog åt sig vatten från byxorna som blivit dyngsura i slasket som var den dagen. Så i år ville vi prova läderstövlar som inte kan dra åt sig vatten. Men jag rekommenderar verkligen Vindeln och skulle absolut kunna tänka mig att köpa dessa igen! När jag kollade runt råkade jag hitta en annan vinterkänga; Svappavara, som jag föll för. Så när Lekmer hade ett bra erbjudande på skor slog jag till.

IMG_1334_editblog_

Jag har varit lite orolig för att ett par klumpiga stövlar ska hämma Alice som är väldigt fysiskt aktiv och gärna springer och klättrar överallt. Svappavara kändes mer formade efter fötterna och inte lika klumpiga. Att de sen är grymt snygga och att Erik kan ärva dem skadar ju inte heller! Så nu är vi klara även med Alice vinterskor. Skönt att slippa panikshoppa när den där första snön infinner sig.

Nu på eftermiddagen hittade jag den perfekta julklappen till Alice när jag surfade runt på nätet. Ett par skridskor med dubbla skenor! Hon tjatar jämt om skridskor och hasar omkring på saker här hemma. Inte för att jag vet var hon har fått det ifrån? Men jag älskar att åka skridskor, så inte mig emot, det hör ju liksom vintern till.

bob-icb_1

Redo för vinter!

Taggar

, , , ,

Dela

Redan nu är Alice och Erik så gott som redo för vinter. Under semestern gjorde vi en tripp till Freeport där vi inhandlade vinterkläder till Alice hos Polarn o. Pyret till bra pris. Hon har också en Didriksons overall hängandes i garderoben som var för stor förra vintern men som borde vara lagom nu i vinter.

_MG_1499_editblog_overall

Nu efter semestern rensade jag ur barnens garderob och insåg att Erik inte kommer kunna ha Alice urvuxna vinteroverall som bara är i storlek 68 och som inte ens Alice kunde ha hela sin första vinter. Lite surt att vi inte köpte en vinteroverall till Erik vid Freeport, för jag stod och klämde på en, men så blev det aldrig eftersom vi tänkte att han skulle ta över Alice gamla.

Jag har kollat in en av Polarn o. Pyrets vinteroveraller på deras hemsida en tid nu och tänkt att den skulle sitta fint på Erik i vinter, men har hoppats på att någon typ av rabatt skulle dyka upp. Men de gör ju aldrig det när man behöver det.

Idag var jag uppe i Vällingby och köpte en bok om potträning åt Alice som jag hoppas ska bli en succé och ett första steg mot att slopa blöjor för hennes del. När jag ändå var där i Vällingby passade jag på att smita in på polarn för att klämma och känna på overallen. Det fanns bara tre stycken kvar, varv en var i den storlek vi behöver!!! Efter ett snabbt övervägande med Björn över telefonen så köpte jag den där och då. Jag vet sedan tidigare att de mest åtråvärda vinterkläderna försvinner tidigt, men blir ändå lika förvånad varje år. Redan i slutet på augusti liksom!? Passade på att köpa en fuskpolo åt Erik också, tror det kan vara bra.

60240146-418_1

Bild: www.polarnopyret.se

Nu är det bara skor åt Alice, tossor åt Erik och mössor åt båda barnen som saknas. Vet redan att det kommer bli Kavatkängor åt Alice, polarns tossor åt Erik och Geggamojas mössor åt dem båda. Skorna får vänta lite så att det blir rätt storlek och mössorna får vi köpa på underbarabarnmässan i början på oktober. Den här mamman vet vad hon vill ha! 😉

60259942-198_1 60240165-198_1


Bilder: www.polarnopyret.se

 

Besök hos Kavat

Taggar

, ,

Dela

Häromdagen besökte jag Kavat i Kumla. Fyra par nya skor blev det åt Alice. Ett par klassiska sandaler som hon kan ha nu i sommar, ett par Kotten skor för hösten och två par finskor i olika storlekar. Alice är jättenöjd med sina nya fina sandaler och när de inte sitter på fötterna går hon runt och visar upp dem med händerna.

_MG_1438_editblog_

_MG_1467_editblog_

Kavat hos Lindex

Taggar

, , ,

Dela

Nu måste jag berätta något roligt för er som har barn som precis börjat gå eller som kommer att börja gå snart. Kavat finns nu i Lindex online shop. (Titta här!) De kommer inte att finnas i deras fysiska butiker men de finns alltså att köpa i deras online shop. Ibland får man ju hem fina rabatterbjudanden (om man är medlem i Lindex kundklubb) och då kan man alltså slå till på ett par Kavatskor om man skulle vilja.

Jag skrev ju nyligen ett inlägg om Alice nya fina Kavatskor och vi är supernöjda med dessa, perfekta lära-gå-skor. Själv ska jag nog satsa på ett par sandaler till Alice om det dyker upp nåt fint erbjudande, kan ju vara skönt i sommar.