Inlägg taggade ‘Kähler’

Materiella ting

Taggar

, , , ,

Dela

Vad är lättare att skriva om än det man vill ha? När jag är föräldraledig och inte har särskilt mycket pengar över så ser jag saker jag vill ha precis överallt, det är säkert rent psykologiskt, men tyvärr hjälper ju inte det även om jag vet om det. Just nu är jag lite Mumintokig, det har jag väl i och för sig varit ganska länge i mina muminmuggar, men nu har jag hittat nya muminsaker jag skulle vilja samla på. Häromdagen beställde jag faktiskt två väggplattor med just Mumin. Arabia kommer med 13 olika väggplattor att samla på och tillsammans bildar de ett stort träd med flera av de kända karaktärerna. Varje väggplatta säljs bara under en begränsad tid och de sista plattorna släpps 2017. Vi ska ha våra på väggen i köket och jag tror att det kommer bli såååå fint! 

26980-8051489-shopw-966787

Muminmuggen med Mumintrollens hus har jag suktat efter ett bra tag nu och jag skulle vilja ha även dricksglasen. Man dricker ju inte alltid varma drycker.

villha

Mässing är jag väldigt förtjust i och just nu är det också väldigt hett inom inredning precis som marmor. Vänskapsknuten från Svenskt Tenn tycker jag är häftig, den skulle jag mer än gärna ha på matsalsbordet. Danska Kähler Design har släppt en ny vas, fast denna gång med silverränder, den får också gärna flytta hem till oss. 

Nu är det ju sommar och idag var nog första dagen man faktiskt kände det också. Uteplatsen ska fixas och varje år önskar jag mig vita utemöbler, jag tycker att det är så klassiskt och fint. Det behöver inte vara exakt de på bilden, helst skulle jag nog vilja ha fler sittplatser än så. 

Ja, ni ser. Massor med fina saker kan man önska sig, synd att det är så lång tid kvar till min födelsedag. Men om jag ska vara ärlig så är det jag önskar mig mest just nu en skön sommar med härligt väder, mycket bad, glada barn och fina minnen. Längre föräldraledighet skulle inte heller sitta helt fel. 

Den omtalade vasen

Taggar

, , , , , ,

Dela

Något som jag är intresserad av men som kommer i skymundan här i bloggen är inredning. Dels så känns det mer naturligt att skriva om vår vardag och barnen, men också för att man inte blir rik på föräldrapenning, så shoppandet av just inredningsdetaljer är inte högprioriterat för tillfället. Men ibland kan jag faktiskt inte hindra mig själv. Redan förra våren förhandsbeställde jag en Kähler Omaggio vas när jag såg att de skulle släppa en limiterad utgåva med mässingränder för att fira deras 175 års jubileum. Jag kunde bara inte låta bli, för jag tycker att den är fullständigt underbar! Jag fick vänta hela sommaren, men så i augusti släpptes den och kom äntligen hem till oss. Det skulle visa sig att det var fler än jag som föll för denna underbara vas. På Instagram och i bloggar kan man numera inte undgå att skymta denna vas både här och var. 

IMG_1116_editblog2_

Nu har jag fått upp ögonen för ännu en vas. Just den här vasen fick jag faktiskt upp ögonen för genom Instagram som blivit min nya inredningsguru. Carina Seth Anderssons vas Dagg som hon formgav för Svenska Tenn 2009 med just dagg som inspiration tycker jag är ljuvlig.

GA10842_KLAR_1

För den får man också punga ut 2800kr, så det känns inte så svårt att hålla händerna borta. Men drömma kan man ju alltid! Men som alltid dyker det upp kopior på det mesta som är populärt och den här vasen är inget undantag.

b83ba05f-680a-47f7-b345-e314ebbfd53b

Mio 349kr

hmprodvase

H&M 99kr

139851000000001_large

Hemtex 199kr

b7dea1c1-a662-4a7a-9eef-98737d591184

Mio 399kr

Jag gillar den från Hemtex och igår efter mitt tandläkarbesök åkte jag förbi Hemtex och köpte mig en. Efter att ha kollat runt på nätet har jag också förstått att just Hemtex variant är omdiskuterad, många hävdar att det är en kopia på Dagg-vasen som anses vara typ ”orginalet”. Det har också höjts röster om att det är en kopia på Anna Elzer Oscarssons runda keramikvas Dusty Diamond. Jag är villig att hålla med om detta även om de två vaserna ger två helt olika intryck eftersom Hemtex vas är gjord av glas och är genomskinlig.

Anna Elzer Oscarsson

139851000000001_large

Hemtex

Hur som helst är den här köpt på Hemtex och därmed ett budget alternativ till vilken känd vas man nu anser att den är en kopia på. För att jag och barnen skulle få lite frisk luft idag gick vi under förmiddagen till vår närmaste närbutik och köpte lite tulpaner att sätta i vasen. Alice tycker att ”Mammas boll!” är rolig och jag är väldigt nöjd med köpet.

_MG_2153_editblog_