Inlägg taggade ‘julledighet’

Bildbombning

Taggar

, , , ,

Dela

Jag tänker bild-bomba er idag också. Björn fick ett nytt objektiv Canon EF-S 24mm f/2.8 STM av mig i julklapp så kameran går varm just nu när vi är hemma och hittar på en massa roliga saker tillsammans. I går kväll firade vi jul med Björns bror Ola och hans flickvän Caroline hemma hos deras föräldrar.

_MG_6044_editblog__MG_6080_editblog_
 _MG_6078_editblog_ 

Idag ville Alice gå ut och åka pulka. Trots att det var så lite snö så begav vi oss ut till den lilla pulkabacken vid parkleken i närheten. Det gick faktiskt att åka ganska snabbt i backen trots lite snö. Till och med jag passade på att åka lite, visserligen på Alice begäran, men ändå!

_MG_6097_editblog_

_MG_6104_editblog__MG_6133_editblog_
_MG_6121_editblog_

_MG_6094_editblog_
_MG_6135_editblog_

Skönt att det äntligen blivit minusgrader ute, känns mycket friskare och trevligare ute. Nu vill vi bara ha mer snö så blir den här julledigheten perfekt!  När det började bita ordentligt i kinderna gick vi hem och drack en kopp varm choklad med marshmallows för att värma upp oss igen. Alice lekte en bra stund med sin julklapp hon fick av Ola och Caroline, lek-sand för inomhusbruk. Riktigt roligt när sandlådorna är frusna så här års och den var riktigt mysig att mojsa med.

_MG_6139_editblog_

En mysig avslutning på julledigheten

Taggar

, , ,

Dela

I morgon går vi tillbaka till vardagen igen. Vi har fått tre härliga veckor tillsammans och jag är så otroligt tacksam för att vi har haft möjligheten att spendera så mycket tid tillsammans. Det enda som känns synd är att jag inte mår bra och har begränsade möjligheter att röra mig på grund av mina graviditetskomplikationer.

Idag har vi i alla fall haft en kanonavslutning på ledigheten. Björn och Alice spenderade förmiddagen med pulkaåkning. När dom kom in dracks det varm choklad och pepparkakshuset revs, där har alla duplo-gubbar från årets adventskalender bott fram tills nu. Först vågade Alice inte göra så mycket, snurrade lite på huset och tog bort skorstenarna. Men när jag först bet i huset och visade vad vi ville att hon skulle göra så fanns det inget stopp på Godzilla-Alice. Glasyren var godast men en hel del pepparkaka gick också ned, tur att jag skippade godiset på årets pepparkakshus. Behöver jag ens nämna att det gick lite trögt att få ned pannkakorna som serverades till lunch?

_MG_2909_editblog_ _MG_2908_editblog_
_MG_2912_editblog_
_MG_2917_editblog_
Busig pepparkaksätare

Under eftermiddagen har vi städat undan allt julpynt och julgranen. Nu har vi bara Alice julstjärna och alla adventsljusstakar kvar, de kommer nog få vara uppe januari ut. En mysig avslutning på julledigheten, i morgon börjar som sagt både jobb och förskola för mina älsklingar. Hoppas innerligt att det inte behövs en ominskolning för Alice, det gick ju så bra de sista veckorna innan jul.