Inlägg taggade ‘julklapp’

Hopplöst!

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag var feber tillbaka igen för Alice, den var inte lika hög som tidigare, men fortfarande där. När ska den ge med sig? Förutom att hon blir hängig så matvägrar hon också. Varje måltid tar upp mot en timme, även när det handlar om att få i sig en ynka pannkaka som normalt är favoritmat här hemma. Erik är inne på sitt andra feberfria dygn nu, vi hoppas att han är på bättringsvägen, även om han också tjafsar med maten. 

Idag när Björn kunde se efter barnen lyckades jag i alla fall hämta ut min julklapp från mamma och pappa. En blomkruka i mässing från Skultuna designad av Monica Förster. Jag har kollat in dessa länge nu, ser dem överallt i både inredningstidningar, bloggar och på Instagram. Nu har jag äntligen fått en egen! När jag väl fått hem den så var det mörkt ute, så jag sparar fotograferingen av denna tills i morgon när det är bättre ljus.

_MG_0410

Gravid vecka 30

Taggar

, , , , ,

Dela

Det blev ingen uppdatering om graviditeten i förra veckan, skyller på julstök. Nu är vi i alla fall inne i vecka 30 vilket känns som en milstolpe. Senast om tio veckor får vi träffa lillebror eftersom man inte vill att jag ska gå över tiden och riskera att han blir ”för” stor. Senaste veckan har jag verkligen känt mig jättegravid och börjar i ärlighetens namn bli lite trött på det nu. Det känns som att min kropp saknar någonting, är galet trött och orkar verkligen ingenting. Stå upp längre stunder är bara att glömma, känns som att jag ska säcka ihop och som att kroppen inte bär mig. Ändå har jag inte ökat särskilt mycket i vikt ännu och inte samlat på mig en massa vatten. Kan ärligt inte se hur jag ska orka med tio veckor till??? Dessutom är jag sjukt grinig och gnällig just nu, inte alls kul för alla runtomkring mig. Förhoppningsvis är det p.g.a julstress och strulande rutiner nu när vi alla tre är hemma som gör att jag känner så här för då blir det ju bättre igen om några veckor när allt går tillbaka till vardagen igen. Lite tråkigt att det ska förstöra ”semestern” bara. Sen kaaaanske det har att göra med att jag fått order om att äta järntabletter för att förbättra mina värden men är urusel på att ta dem?

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.
Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Källa: 1177.se

Idag tittade Jonas, Alice gudfar förbi på en fika. Alice var först lite reserverad, det var länge sen de träffades. Men allt ordnade sig snabbt när Jonas tog fram en julklapp och han fick till och med en kram när han skulle gå. Jag tyckte det var väldigt trevligt med besök, börjar känna mig lite lappsjuk här hemma mellan våra väggar.

_MG_0048_editblog_

_MG_0051_editblog_

En mycket uppskattad julklapp som hon lekte roat med under hela besöket.

Eftersom jag ville komma ut lite så åkte vi till Kista Galleria för lite mellandagsrea på riktigt, jag har hittills bara shoppat i nätbutikernas mellandagsrea. Kanske inte var världens bästa idé att åka till Kista Galleria och shoppa på en söndag när alla andra butiker i Stockholm är stängda, kanske inte är så smart att vara ute alls under mellandagsrean med foglossning och dåligt allmäntillstånd? Det fick bli ett ganska snabbt besök där jag inhandlade nya stödstrumpor eftersom de jag hade under förra graviditeten tydligen var trasiga (insåg jag häromdagen när jag kände ett behov av att börja använda dem igen), ett par mjukisbyxor till Alice på rea, boken Allis Sprallis på rea, lite klistermärken på rea, ett par strumpbyxor till Alice och ett par Littlephant byxor till lillebror på rea. Läste Allis Sprallis som godnattsaga nu ikväll och Alice satt som ett ljus och lyssnade, ser det som ett bra betyg.

Duplo

Taggar

, , , ,

Dela

Som ni säkert redan har förstått är jag väldigt förtjust i Duplo. Lego sägs ju vara världens bästa leksak eftersom du kan bygga precis vad som helst och därmed främja kreativitet och fantasi. Att det dessutom är hållbart gör det också lite till en investering eftersom det tål att lekas med under hela barnets uppväxt, av familjens alla barn och kanske till och med gå i arv i generationer om man skulle vilja det. Duplo består ju som de flesta redan vet precis som Lego av byggklossar i olika färger och former fast i större format och är tänkt för de lite yngre barnen i förskoleålder. Jag hade själv mycket Duplo när jag var liten och lekte länge och mycket med det (även när jag börjat skolan).

Av mormor och morfar fick Alice bland annat ett Duplohus. Just det här huset går tyvärr inte att köpa i vanliga leksaksbutiker utan är köpt hos Lekolar i Sätra, Stockholm. De säljer mycket till förskolor och liknande verksamheter vilket gör att exempelvis Duplot oftast säljs i större byggsatser än de du kan köpa ute i vanliga leksaksaffärer. Just det här huset satte vi på Alice önskelista eftersom det är gult och inte rosa som det Duplohuset du kan hitta i butik. Bottenplattan fick Alice av morbror Anders och är köpt separat. Visst älskar jag rosa, men jag har aldrig tyckt om exempelvis rosa Hello Kitty spisar eller rosa städset bara för att de är tänka att köpas av flickor. Saker som ska härma vuxenvärlden bör väl också härmas i utseendet? Hur många knallrosa hus finns det i verkligheten? Visst finns det säkert några, men varför välja att ha just en färg som är mer udda än vanlig på ett hus? Dessutom väljer man en färg som är väldigt känslig för många och därför antagligen hindrar många pojkar från att någonsin få leka med ett Duplohus.

Eftersom julafton blev överväldigande nog för Alice efter alla paket så valde vi att inte öppna Duplolådan huset kom i, men hon fick såklart öppna paketet. När alla hade gått hem och Alice gått och lagt sig satte jag ihop Duplohuset så att hon skulle få något kul att hitta även på juldagsmorgonen. Alice var såklart supernyfiken på huset som stod där på vardagsrumsgolvet och lockade efter frukosten och var sen upptagen med det hela förmiddagen. Men det var lite spännande att plötsligt förvandlas till Godzilla och stoppa in fötterna genom fönstrena, så huset har nu blivit hopbyggt mer än en gång.

_MG_0042_editblog_

_MG_0044_editblog_ _MG_0046_editblog_

_MG_0037_editblog_

Mellandagarna

Taggar

, , , , ,

Dela

Här hemma har vi haft både lugna och händelserika dagar sedan julafton. I tisdags tog vi det väldigt lugnt eftersom Alice ballade ur totalt natten mellan julafton och juldagen. Hon var alldeles uppskruvad men jättetrött och vägrade sova. Kanske inte så konstigt med tanke på all uppståndelse på julafton. Vi ska väl egentligen inte klaga heller eftersom det här var vår första uppesittarnatt någonsin med Alice. Jag och Alice kom i säng runt 5.30. Behöver jag nämna att Björn lyckades sova sig igenom alltihopa?

I onsdags var Jonas här som jag nämnde i mitt förra inlägg. Han gav Alice en jättefin klänning som jag nu lyckats fota. Den passar perfekt till nyår och för att fira in det nya året i.

Nyårsblåsa

I torsdags hade vi ännu en slappardag där vår största bedrift var en promenad till affären för att inhandla middagen.

Igår (fredag) var Carro, Mange och Casper här på julfika. Äntligen har de blivit friska ifrån sin magsjuka som gjort att vi fått skjuta upp deras besök två gånger. Men nu fick vi äntligen äta cheesecake och såklart få trevligt sällskap. Casper och Alice utbytte julklappar. Av oss fick Casper Duplo cars eftersom han gillar Disneys Cars så mycket. Julklappen verkade uppskattas då han sprang omkring med en bil i varje hand under nästan hela besöket. Alice fick jättefina träklossar i sitt paket och hittills tycker hon nog att de smakar väldigt gott eftersom de mest är i munnen och inte byggs så mycket med ännu.

Klossar

Igår firade vi också vår 7:e förlovningsdag och glömde bort den i sedvanlig ordning. Vi tyckte att vi var så smarta som valde just en mellandag att fira förlovningsdag på eftersom man oftast är ledig då och kanske skulle ha större möjlighet att fira vår dag lite extra, men istället har vi alltid missat den för att det alltid händer en massa annat i mellandagarna. Jaja, det är ju tur att vi glömmer den båda två i alla fall så att ingen blir ledsen.

Förlovningsringar