Inlägg taggade ‘Julita’

Sommarminnen

Taggar

, , ,

Dela

Nu har jag hunnit vara en hel vecka på nya jobbet. Jag har fått världens gulligaste kollegor och ett varmt mottagande på min nya arbetsplats. Jag ser verkligen fram emot nya utmaningar och ser stor potential både för min egen utveckling och för verksamheten. Alice är lycklig över att få vara med sina kompisar igen och Erik är så gott som inskolad på förskolan nu och verkar trivas som fisken i vattnet. Så höstterminen kunde inte ha fått en bättre start. 

Jag är väldigt matt på kvällarna efter alla nya intryck så det har inte funnits någon ork över till bloggen. 

Men jag vill ändå dela med mig av lite sommarminnen från Julita som vi besökte sista semesterveckan. 

_MG_9356
_MG_9391_MG_9382
_MG_9379
_MG_9251
_MG_9236
_MG_9283
_MG_9313
_MG_9326

Pettson och Findus

Taggar

, , , ,

Dela

Tidigare i somras besökte vi Julita. Jag har skrivit ett inlägg om det tidigare och lovade att återkomma med en mer detaljerad beskrivning av Pettson och Findus gård som finns vid Julita. Alice är såklart alldeles för liten för att veta vilka Pettson och Findus är, men jag och Björn har ju läst Sven Nordqvists böcker när vi var yngre. Gården är faktiskt uppbyggd tillsammans med Sven Nordqvist som även tillverkat möbler och lustiga redskap åt Pettson. Gården är uppförd i skala 2:3 och alltså en perfekt lekplats för barn. Pettson och Findus finns på plats dagligen (22 juni – 11 augusti) tillsammans med sina höns och får. Här leker, sjunger och läser Pettson och Findus tillsammans med barnen.

_MG_1628_editblog_

Vi lyckades pricka in fotograferingen tillsamman med Pettson och Findus när vi kom. Alice var dock inte lika förtjust i idén om att sitta mellan två främlingar så de korten blev tyvärr inte så bra. Men när hon själv fick hälsa på Findus gick det bra.

_MG_1640_editblog_

Inne hos Pettson kunde man leka i köket, sovrummet och hallen. Det var ”full rulle” inne i huset. Utanför innergården fanns köttbullslandet, en traktor med släp, en lek-häst, en berså och andra kuligheter.

_MG_1681_editblog__MG_1633_editblog_

Alice absoluta favorit var traktorn, hon ville verkligen inte lämna den. Men sen är hon också lite biltokig vårt barn.

_MG_1683_editblog_

Julita går inte att jämföra med nöjesparker som exempelvis High Chaparral, Kolmården, eller Liseberg. Julita är inte en nöjespark. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. Här får man uppleva bevarade miljöer från förra sekelskiftet med utställningar och evenemang som belyser trender och traditioner kring det svenska lantbruket. En vidsträckt park med trädgårdar, örtagårdar och välbevarade byggnader beskriver nog Julita bäst. En perfekt plats för en dagsutflykt med picknick en solig sommardag om man gillar att strosa omkring i vackra miljöer.

_MG_1632_editblog_