Inlägg taggade ‘inredning’

Äntligen börjar terminen för oss också!

Taggar

, , , , , ,

Dela

I morgon är det slut på vabbandet! Barnen är feberfria sedan två dygn och äter hyfsat igen. Matvägran är en av de saker jag inte var beredd på när vi fick barn. Alice har ju sedan födseln varit lite knepig med maten, men total matvägran vid sjukdom är något helt annat. Svårhanterat och frustrerande. Det var lite läskigt i morse när vi tog på Alice hennes byxor och de var alldeles för stora i midjan. Vi var tvungna att dra åt resårbandet ordentligt för att hon inte skulle tappa dem. Nu hoppas vi att de håller sig friska länge så att de hinner återhämta sig ordentligt. 

Lampskärmen jag beställde hos Lampan kom snabbare än väntat, till min stora glädje. Lampfoten ärvde jag efter min farmor och farfar och Björn har bytt ut sladden som var lite kort och hade gulnat med åren. Efter att länge ha letat efter en passande lampskärm känner jag mig nu väldigt nöjd med vår fina lampa som lyser upp i vintermörkret.

_MG_0414

Den är ju väldigt fin även när den inte lyser såklart!

 

Blomkrukan i mässing

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

Nu är nya blomkrukan på plats i vardagsrumsfönstret. Så himla fin! Alice är också nöjd eftersom vi har en blomkruka i ”guld”. Vi har nog fått lite ”guldfeber” både hon och jag. Jag fick ärva två lampfötter i mässing efter farmor och farfar och den ena ska också få stå i vardagsrumsfönstret så fort vi får hem den nya lampskärmen som vi beställt. Hoppas den kommer fort för idag åker våra stjärnor som stått där över jul upp på vinden igen.   

MG_3137.jpg
MG_3148.jpg
Här hemma fortsätter vabbandet. Erik vaknade med feber i går igen efter två feberfria dygn och det börjar kännas som att de aldrig ska bli friska. Tjockt snor och besvärlig hosta kämpar de också med stackarna. Jag blir ju inte mer uppmuntrad av att försäkringskassan går ut med en ny rutin för utbetalningar av tillfälliga föräldrapenningen och kallar det en förbättring, när det för många av oss gör det svårare att få ihop ekonomin. Nä, skärp er försäkringskassan! Det som behövs är inte fler regler och rutiner för att få ned antalet samtal till er kundsupport, det är förbättrad information på er hemsida! Man måste ju ringa er hela tiden eftersom svaren på alla våra frågor kring alla era regler och rutiner inte går att få tag på via hemsidan. Ibland undrar jag ifall ni inte vill att vi ska kunna få tag på informationen själva?

Arvegods

Taggar

, , ,

Dela

Jag är och har alltid varit lite av en skata. Jag gillar sånt som glittrar, glänser och skimrar. Så när min mormor och morfar frågade oss ifall vi ville ha deras kristallkrona som de inte har någon plats för i sin nya lägenhet var jag inte sen med att tacka ja. Jag ska väl erkänna att vi var lite oroliga för att den inte skulle passa in, men när den väl var på plats kunde vi andas ut. Den är som gjord för vår matgrupp i vardagsrummet. 

_MG_9831

Min mormor och morfar köpte den någon gång under sent 60-tal eller tidigt 70-tal. Min mormor arbetade på posten inne i stan och bar den själv till T-centralen och åkte hem med den på pendeltåget. När hon kom hem var hon alldeles slut i kroppen, men hon är envis min mormor. Jag har lyft den korta stunder här hemma när vi skulle få den på plats och den är tung! Jag är väldigt imponerad över hur hon lyckades få hem den från city ända till lägenheten i Stureby alldeles själv. Skam den som ger sig!

 

Materiella ting

Taggar

, , , ,

Dela

Vad är lättare att skriva om än det man vill ha? När jag är föräldraledig och inte har särskilt mycket pengar över så ser jag saker jag vill ha precis överallt, det är säkert rent psykologiskt, men tyvärr hjälper ju inte det även om jag vet om det. Just nu är jag lite Mumintokig, det har jag väl i och för sig varit ganska länge i mina muminmuggar, men nu har jag hittat nya muminsaker jag skulle vilja samla på. Häromdagen beställde jag faktiskt två väggplattor med just Mumin. Arabia kommer med 13 olika väggplattor att samla på och tillsammans bildar de ett stort träd med flera av de kända karaktärerna. Varje väggplatta säljs bara under en begränsad tid och de sista plattorna släpps 2017. Vi ska ha våra på väggen i köket och jag tror att det kommer bli såååå fint! 

26980-8051489-shopw-966787

Muminmuggen med Mumintrollens hus har jag suktat efter ett bra tag nu och jag skulle vilja ha även dricksglasen. Man dricker ju inte alltid varma drycker.

villha

Mässing är jag väldigt förtjust i och just nu är det också väldigt hett inom inredning precis som marmor. Vänskapsknuten från Svenskt Tenn tycker jag är häftig, den skulle jag mer än gärna ha på matsalsbordet. Danska Kähler Design har släppt en ny vas, fast denna gång med silverränder, den får också gärna flytta hem till oss. 

Nu är det ju sommar och idag var nog första dagen man faktiskt kände det också. Uteplatsen ska fixas och varje år önskar jag mig vita utemöbler, jag tycker att det är så klassiskt och fint. Det behöver inte vara exakt de på bilden, helst skulle jag nog vilja ha fler sittplatser än så. 

Ja, ni ser. Massor med fina saker kan man önska sig, synd att det är så lång tid kvar till min födelsedag. Men om jag ska vara ärlig så är det jag önskar mig mest just nu en skön sommar med härligt väder, mycket bad, glada barn och fina minnen. Längre föräldraledighet skulle inte heller sitta helt fel. 

Fixar och trixar i sjukstugan

Taggar

, , ,

Dela

I tisdags morse tyckte jag att Alice började bli förkyld så jag höll henne hemma från förskolan. Förkylningen blev bara värre och natten mellan tisdag och onsdag fick hon feber, den dras hon fortfarande med till och från genom dagarna. Hon har också fått en läskig hosta. Igår insjuknade Erik också så nu har jag två sjuklingar här hemma. Erik hostar mest och snorar inte så mycket, inte än i alla fall, men hostan låter riktigt läskig. Hoppas att det vänder snart. Idag passade jag på att njuta av en kopp kaffe när jag lyckats få båda barnen att somna samtidigt mitt på dagen. Det gäller att ta vara på de få stunder av lugn man kan få med två sjuka barn hemma.

IMG_1555

Eftersom vi tillbringat nästan hela veckan instängda här hemma har jag hunnit med en hel del tvätt, så tvättberget har minskat rejält. Jag har också fixat och trixat en hel del rent allmänt här hemma. Erik har nu flyttat ut ur vårt sovrum. Det känns lite konstigt faktiskt, men det var nog på tiden. Men det blir ju en del springande på nätterna nu och det tar en del på krafterna. Jag har också hunnit titta runt en hel del på nätet när vi suttit här hemma och kan konstatera att det kommer en hel del väldigt fina saker till butikerna i vår, både kläder och inredning. En del har redan börjat trilla in. Det är alltid nåt speciellt med vårkollektioner, så härligt ljusa och fräscha.

Våren är också den årstid då jag känner mig mest inspirerad och inredningstokig, men så är det kanske för alla? Alla vill förnya sig och sitt hem när ett nytt år startat På inköpslistan står ny gardin till köket, mer krukväxter, nya kuddar till soffan, gardinstång till Eriks rum, garderob till Eriks rum och nya underlakan till Alice växasäng. Det sistnämnda innebär att vi ska förlänga Alice säng, hon har växt så det knakar sista tiden och får nätt och jämt plats i sängen, så det är dags. Den senaste tiden har hon slutat med napp, slutat med blöja och behöver större säng; hon börjar bli så stor. Stoppa tiden någon!

 

Lite tempo på renoveringen av Eriks rum

Taggar

, , ,

Dela

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen senaste dagarna. Men det har inte hänt särskilt mycket värt att skriva om eftersom vi ägnat större delen av dagarna åt att renovera Eriks rum. Farfar Åke är snäll och hjälper oss så att det ska gå lite snabbare och det kan man verkligen säga att det gjort också. Idag har vi målat färdigt sista lagret med färg på de vita väggarna och beställt tapeter till en fondvägg.

Tapeten är egentligen det jag våndats mest över, det finns så väldigt många fina tapeter att välja mellan att det kändes fullständigt omöjligt att välja ut bara en. Men nu är det alltså gjort och valet av tapet känns plötsligt självklart. Om allt går som planerat så är Eriks rum klart för inflyttning lagom tills Björn börjar jobba igen nästa vecka. Jag kan bjuda på en teaser-bild på tapeten från nätet, men ni behöver ju som sagt inte vänta allt för länge på bilder från det färdiga rummet.

files_images_Tapet-Tapeter-Midbec-upstairs-downstairs-338-346823_scalecropw700h500-overlayb20r20-fcc42

Bilden ger inte en rättvis återgivning av tapeten som har ett lätt metalliskt skimmer över sig. Jag upplever den också som mer babyblå och alltså lite ljusare än bilden visar.

Matta, gardin och myslampa har jag redan införskaffat till rummet, så jag har ju vetat under en längre tid i alla fall på ett ungefär hur jag vill ha det. En filt med blå botten och vita stjärnor köpte jag till Erik redan innan han föddes.

Mycket av min inspiration till barnens rum hittar jag på Pinterest och i olika bloggar jag följer. Jag spenderar förmodligen alldeles för mycket tid med att fönstershoppa i olika nätbutiker som exepelvis: miniroom.se, mokkasin.com, blaelefant.se eller jollyroom.se. Fördelen och nackdelen med att shoppa från alla inspirerande nätbutiker är att utbudet blir så mycket större.

stjarnor

Åh, att inreda barnrum är bland det bästa jag vet! Så det roligaste har vi alltså inte kommit till ännu. Jag brukar ofta gå in och insupa miljön i Alice rum, bara för att jag tycker att det är så himla härligt. Jag gillar färgglada och spralliga barnrum, men jag vill att allt ska ha sin plats (även om leksaker såklart oftast inte ligger där de ska vara) och att färgerna ska matcha så att det inte blir en enda röra och ger allt för många intryck.

Alice adventskalender har börjat

Taggar

, ,

Dela

Som jag berättat tidigare har jag gjort en egen adventskalender åt Alice även i år. Den här gången innehåller den Sylvanian families som även utgör en större del av hennes julklappar. Igår när det var dags att gå och lägga sig hittade hon ett vinterland i sitt rum med en liten timmerstuga. I stugan stod första adventspresenten.

_MG_5720_editblog_ _MG_5722_editblog_

I påsen hittade hon en vintervit kanin som ska bo i timmerstugan. Innan det var dags för godnattsaga fick hon undersöka stugan och kaninen klättra runt överallt i den.

_MG_5733_editblog_

Efter förskolan har flera av hennes andra kaniner varit på besök hos vinterkaninen i stugan. Hon väntar med spänning på dagens adventspresent som jag kan avslöja för er är en hängmatta till kaninen att hänga i taket så att han har någonstans att sova.

Jag älskar att se spänning i barns ögon, det verkligen lyser! Erik har inte fått någon egen julkalender i år eftersom vi anser att han är för liten för att uppskatta det eller förstå sammanhanget, men det hindrar honom inte från att vara med i alla fall och titta på Alice när hon leker.

_MG_5743_editblog_

Jag har roat mig med att fixa och trixa i Alice rum senaste tiden. Wallisarna bl.a. som ni ser i bakgrunden på bilden ovan med Erik – har hamnat lite huller om buller när Alice varit där och pillat och jag har inte orkat ta tag i dessa, men idag tog jag mig i kragen, så nu har de fått en ny plats i rummet. Renoveringen av Eriks rum går väldigt sakta framåt så fram tills det är klart får jag roa mig med att pyssla i Alice rum. Jag har fått en väldans massa inspiration genom Instagram senaste tiden så det kliar i fingrarna på mig att fixa med barnens rum. Det kommer säkert ett inlägg om Alice rum inom kort.

En säng att växa i

Taggar

, , ,

Dela

I somras köpte vi en antik växasäng till Alice. Enligt säljaren så ska den vara från senare delen av 1800-talet. Jag har länge varit förtjust i dessa överdådiga växasängar, men är lite svagmagad när det kommer till äldre möbler eftersom de har en speciell doft. Så redan innan visste jag att om vi köper den här typen av säng till Alice så ska den målas (i vitt såklart) för då försvinner den där lukten som jag bara inte klarar av.

Vi började slipa och måla på altanen under sensommaren men han inte klart innan hösten kom med regn och rusk som tvingade in sängen i vardagsrummet. Alice började på förskolan och jag började jobba igen, sjukdomarna avlöste varandra och hela projektet stannade av. Men jag hade bestämt att den skulle vara klar till julafton eftersom vi skulle ha våra familjer här då och inte kunde ha en säng stående i vardagsrummet.

_MG_2202_editblog__MG_2207_editblog_

Sagt och gjort. Alice sov första natten i sin växasäng på lucia och hon fullständigt älskar den. Den har faktiskt fungerat oväntat bra, jag som har oroat mig så för dessa små tassande fötter som jag trodde skulle driva mig galen. Men när Alice sover så sover hon. Visst har hon också kvällar och nätter när hon är orolig eller krånglar men de är verkligen inte vanliga.

_MG_2869_editblog_

_MG_2884_editblog_

Så nu står den där, rummets juvel. Jag är så otroligt nöjd och såklart glad att Alice också verkar gilla den. Alice farmor har virkat en ljuvlig pläd i busiga färger efter mina önskemål och den passar verkligen perfekt till sängen med sin lite äldre stil men är ändå modern med sin lite barnsliga attityd. I docksängen ligger pläden Alice farmor virkade till henne som nyfödd, som hon hade i vaggan och senare i spjälsängen.

_MG_2875_editblog_

Hon växer vår lilla tjej! Det känns ändå skönt med en växasäng med höga kanter så att hon inte ramlar ur sängen, för hon brås på sin pappa och ligger allt annat än still när hon sover. Dessutom är den ju inte särskilt mycket utdragen ännu utan fortfarande en väldigt söt liten säng vilket underlättar för mig nu när spjälsängen åker upp på vinden i väntan på att lillebror ska få ta över den lagom till nästa jul eller så.

 

När drömmar går i uppfyllelse

Taggar

, , ,

Dela

Jag gillar ju som bekant att inreda Alice rum. I helgen har vi lyckats få väldigt mycket gjort i hennes rum som vi dragit oss lite för att ta tag i. Vi satte upp både mörkläggningsgardin och vanlig gardinstång samt en stor tavla som jag fick av mina kompisar som tonåring men som nu fått nytt liv i Alice rum efter att jag spraymålat den rosa för att matcha tapeten. Alice har persienner i sitt sovrum men på morgonen skiner solen direkt in i hennes rum så att det är lika just som mitt på dagen redan klockan 5 på morgonen. Eftersom vi inte vill gå upp klockan 5 så införskaffade vi en mörkläggningsgardin som komplement såhär på sommaren.

Jag hänger mycket på Pinterest som jag skrivit om tidigare och även en del på Styleroom. Jag prenumererar även på tidningen Family living och följer ett flertal bloggar. På alla dessa ställen inhämtar jag inspiration inte bara till Alice rum utan till hela huset/tomten. Någonstans bland all inspiration fick jag upp ögonen för växasängar, framförallt äldre antika sängar med flotta gavelkrön passande en prinsessa.

Eftersom vi antagligen kommer vilja slopa spjälsängen innan nästa sommar så måste vi ju renovera en växasäng den här sommaren (för att kunna arbeta utomhus) om vi överhuvudtaget ska ha en sådan säng. Så jag har hängt en hel del på blocket sista tiden. Tyvärr går dessa sängar som smör i solsken på blocket och i antikaffärerna så tar de hutlösa priser. Men så en dag förra veckan hittade jag en underbar säng i den stil jag letat efter. Jag ville inte betala 1900kr för sängen, vilket var vad kvinnan som lagt upp annonsen begärde så jag mailade och frågade ifall hon kunde tänka sig att sälja den till mig för 1500kr. Nja, hon ville gärna avvakta ett par dagar och se ifall hon kunde få vad hon begärt. I lördags hörde hon av sig och sa att hon fått flera bud på 1500kr och ett på 1700kr, men eftersom han som erbjöd 1700kr verkade så knepig så var hon beredd att sälja den till mig för 1500kr om jag fortfarande var intresserad. Så igår hämtade vi Alice framtida säng och min dröm om en härlig antik växasäng gick i uppfyllelse. Vi fick veta att sängen är från 1800-talets senare hälft och köpt i Stockholmsområdet av hennes syrra för 6000kr för ett antal år sen, sen hade hon köpt det av henne för 4000kr. Jag anser att vi har gjort ett kap. Nu ska vi bara måla den vit så kommer den att passa perfekt i Alice rum.

Taggar

, ,

Dela

Igår åkte vi tillbaka till Ikea igen efter att ha kollat lagerstatus. Så den här gången kom vi hem med det vi ville förutom den dumma gardinstången som jag tydligen lyckats kolla fel status på hemma, men det är inte hela världen. Då får jag och Alice en ursäkt att åka dit en annan dag. Vi beställde hemkörning av Expediten och garderobsdörrarna för vi orkade inte flytta Alice bilbarnstol och krångla med att få hem allt själva. Så i morse blev de hemkörda till oss, väldigt smidigt.

Förmiddagen idag har vi alltså ägnat åt att fixa till Alice rum. Det är inte färdigt (kommer det någonsin att bli det?), med nu kan hon i alla fall flytta in. Det är en väldigt nöjd Alice som har lekt på sitt rum idag, hon visade oss hur stor hon har blivit nu när hon har fått ett eget rum genom att släppa taget när hon stod upp så att hon stod alldeles själv utan stöd.

IMG_4580_edit_ IMG_4581_edit_ IMG_4589_edit_ IMG_4590_edit_ IMG_4591_edit_ IMG_4593_edit_ IMG_4594_edit_ IMG_4595_edit_ IMG_4601_edit_ IMG_4602_edit_