Inlägg taggade ‘ikea’

Barnens hörna

Taggar

, , , , ,

Dela

Våra sovrum ligger allihopa på övervåningen. Våra barn leker inte helt oväntat på samma våning som vi vistas. Ibland sitter vi i Alice rum tillsammans med barnen så att framför allt Alice ska få leka i sitt rum, men eftersom det inte är särskilt produktivt så spenderar vi större delen av dagarna på nedre plan där vi lagar mat, tvättar, ser på TV, glor på datorn m.m. Vi har länge haft barnens Duplo på nedre plan och en del strösaker, men vi har inte varit helt nöjda med sakernas placering under vår sideboard som står där alla går förbi och leksakerna därmed hamnar precis överallt och har orsakar mer än en öm fot på oskyldiga förbipasserande.

Men ända sen Alice slutade sitta i vagn har vi infört en hörna bara för barnen under trappan, ett ofunktionellt hör som barnen kan nyttja bättre än oss. Eftersom det har fungerat så pass bra så tog vi en sväng till Ikea idag och köpte en hylla åt barnens hörna. Än så länge är den under uppbyggnad, vi måste få till någon form av belysning och eventuellt modifiera hyllan lite så att vi får in den hela vägen in till väggen under trappan. Men just nu är det ett litet krypin bakom hyllan och Eriks matta som senare ska flytta in i hans rum när det någon gång blir klart får ligga här tills vidare. Ett riktigt kul projekt är det i alla fall för mig som är barnrumstokig.

_MG_2127_editblog_

Måste också passa på att visa upp Alice nya tröja som kom med posten häromdagen. Alice är ju tokig i My little pony och då framförallt i Rainbow Dash. Så vi beställde en Rainbow Dash-tröja från USA. Vi hade hoppats på att få ge henne den i julklapp, men på grund av postens krångel har den åkt tillbaka till USA och fått skickas igen och vi han aldrig få den före jul. Men nu har den i alla fall kommit.

_MG_6270_editblog__MG_6269_editblog_
rainbow-dash-hoodie

En av de bästa sakerna med att ha barn är att man kan titta på en massa roliga barnprogram utan att känna sig omogen. Plötsligt upptäcker man att barnen sprungit iväg och hittat på en massa annat bus och där sitter man fastnaglad framför TV:n och undrar hur de stackars ponnyerna ska komma ur knipan de hamnat i. Just My little pony är faktiskt en riktigt bra serie och både jag och Alice väntar otåligt på att säsong 4 ska släppas på Netflix. Fast Alice kan i och för sig titta på alla avsnitt hur många gånger som helst.

 

En regnig dag

Taggar

, ,

Dela

Idag har det regnat nästintill hela dagen. Vi åkte en sväng till IKEA med Carro för att införskaffa ett täcke och en kudde till Alice att ha i husvagnen. När det var avklarat blev det en sväng förbi Lindex och Kappahl för att kolla in rean som startade idag. Tyvärr var rean en stor besvikelse eftersom de knappt reade ut någonting. Pappa Björn fick i alla fall ett gäng med strumpor och Alice fick tre par leggings och en body.

Nu ikväll är Björn på personalfest. Jag festade på grön ärtsoppa till middag, en av mina favoriträtter. Efter middagen var det uppehåll ute så vi klädde på oss regnkläder och gick ut en sväng för att hoppa i vattenpölar. Alice skrattade åt mig när jag hoppade i vattenpölarna så att skorna blev dyblöta, för stövlarna har jag smart nog lagt i husvagnen. Sen försökte Alice hoppa, hon böjde på knäna men lyckades aldrig lämna marken utan sträckte sig bara snabbt, sen skrattade hon. Min underbart härliga unge!

 

Fettisdagen

Taggar

, , ,

Dela

Ja, idag är det fettisdagen. Alice och jag har besökt Ikea för att inhandla nya toalettborstar. Men som alltid när man går på Ikea hittar man fler roliga saker. Jag köpte en födelsedagspresent åt Alice (tänk att hon fyller ett år om mindre än 2 månader!), vad det är får ni se här på bloggen efter hennes födelsedag. Jag köpte också tre magnetiska burkar åt Alice som ska få sitta på frysen. Då har hon något att leka med när jag lagar mat. Till sist köpte vi en hängare för scarfar/halsdukar.

När vi var klara på Ikea mötte vi upp min mamma och Peter i Vällingby. Där gick vi på Pallas och avnjöt en varsin semla. Mums! Då visste jag inte att Björn skulle köpa med sig semlor hem ifrån Tösse. Jaja, blir en riktig fettisdag idag.

Taggar

, ,

Dela

Igår åkte vi tillbaka till Ikea igen efter att ha kollat lagerstatus. Så den här gången kom vi hem med det vi ville förutom den dumma gardinstången som jag tydligen lyckats kolla fel status på hemma, men det är inte hela världen. Då får jag och Alice en ursäkt att åka dit en annan dag. Vi beställde hemkörning av Expediten och garderobsdörrarna för vi orkade inte flytta Alice bilbarnstol och krångla med att få hem allt själva. Så i morse blev de hemkörda till oss, väldigt smidigt.

Förmiddagen idag har vi alltså ägnat åt att fixa till Alice rum. Det är inte färdigt (kommer det någonsin att bli det?), med nu kan hon i alla fall flytta in. Det är en väldigt nöjd Alice som har lekt på sitt rum idag, hon visade oss hur stor hon har blivit nu när hon har fått ett eget rum genom att släppa taget när hon stod upp så att hon stod alldeles själv utan stöd.

IMG_4580_edit_ IMG_4581_edit_ IMG_4589_edit_ IMG_4590_edit_ IMG_4591_edit_ IMG_4593_edit_ IMG_4594_edit_ IMG_4595_edit_ IMG_4601_edit_ IMG_4602_edit_

Projekt – Inreda barnrummet

Taggar

, , ,

Dela

Redan i början på 2012 renoverade Alice farfar hennes rum med nymålade vita väggar, en rosa fondvägg med moln och nytt golv. Tanken var att hon nu efter nyår äntligen ska få flytta in i sitt eget rum. Jag har väldigt blandade känslor inför att flytta ut henne ur vårt sovrum. Visst ska det bli skönt att bli av med den stora spjälsängen som egentligen inte får plats men samtidigt tycker jag ju att det är mysigt att vakna av att hon hoppar och skrattar i den på morgonen när hon ser mig, dessutom är det ju vansinnigt bekvämt att inte behöva gå in till henne varje gång hon vaknar och behöver tröst. Men nu är det alltså dags att i alla fall prova och se om det funkar.

Så idag åkte vi alla tre till Ikea för att inhandla dörrar till Alice garderob (som idag är öppen), en Expedit till förvaring av leksaker och en gardinstång. I julklapp fick hon en Bombadill matta som ser ut som en kanelbulle av mig och Björn dels för att den är helt underbar men också för att den fångar upp ljud.  Vi är båda överens om att hon inte kan flytta in innan vi möblerat där inne eftersom det typ ekar därinne nu fast vi lagt in mattan.

matta

Vi tyckte att vi var så smarta som höll oss borta från Ikea under mellandagarna och tänkte att idag har nog de flesta ändå börjat arbeta igen. Det kanske inte var överdrivet mycket folk men det fanns ju ingenting kvar! Inte ens en gardinstång fick vi med oss hem. Besvikelsen är total! Det blir nog ingen inflytt för Alice den här veckan.

Vi lyckades i alla fall köpa spärrar till köksluckorna vilket känns som en bra idé nu när Alice går runt längst med väggarna och öppnar allt hon kan. Nu är planen att åka dit någon kväll strax före stängning  och kolla lagerstatus innan vi åker dit.