Inlägg taggade ‘halloweenfika’

Halloweenfika

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har vi haft Halloweenfika här hemma tillsammans med familjen Boman. Jag beställde en tårta i form av en pumpa på konditori Pallas eftersom jag insåg att jag inte skulle hinna med eller orka med att baka någon. Men jag bakade i alla fall egna muffins!

Det var en trevlig stund om än väldigt livlig med fem ungar som studsade omkring.

Happy Halloween!

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag är det Halloween och vi firar här hemma. I torsdags hade barnen halloweenfest på sin förskola och jag hade halloweenfest på min förskola, så många firanden med utklädnader hit och dit har det varit. Alice fick välja kostym själv i år, så i år har hon varit en fjäril. Erik har varit en astronaut, men Alice är väldigt bestämd med att han är en robot. 

_MG_9802
_MG_9812_MG_9823

I morse fick barnen leta efter halloweengodis. En varsin liten häxkittel med läskigt godis hade jag gjort i ordning åt våra två små monster. Precis som förra året så var det flera godisar som var lite för läskiga för att ätas. De stora slemmiga geléspindlarna som klättrade över kanten på kittlarna gjorde det dessutom lite svårt att komma åt godiset om man som Alice tycker att dom var riktigt läskiga. Erik stoppade in de flesta godisarna i munnen, men de flesta kom också ut igen. Lite skönt faktiskt att ha barn som inte är så snaskiga av sig, de vill gärna ha, men äter inte så mycket.

_MG_9861

Idag har vi haft halloweenfika här hemma tillsammans med familjen Boman. Det serverades morotskaka i form av en pumpa, chokladbollar med halloweenfigurer och lite kakor. Jag tycker att det är roligt att halloween firas mer och mer i Sverige, vi behöver en ursäkt för att fira lite även under hösten.  

_MG_9870