Inlägg taggade ‘graviditet’

Beräknat förlossningsdatum

Taggar

, , , , ,

Dela

Ja, jag är fortfarande gravid. Suck!

Allt är fixat här hemma, det är städat, all vår tvätt är tvättad, allt vi behöver till lillebror är framtaget och införskaffat, BB-väskan är packad. Men ingen bebis i sikte. Natten mellan torsdag och fredag fick jag förvärkar vid 5 på morgonen och kunde inte somna om. De var hyfsat täta och jag började faktiskt tro att det hela hade satt igång. När vi gick upp på morgonen höll de i sig och jag ringde mamma och pappa för att förvarna lite försiktigt, avbokade även min lunchdejt med Carro. Efter frukosten blev värkarna svagare och mindre regelbundna, lagom till lunch var de helt borta. Känner igen det här ifrån förra graviditeten, hade förvärkar två nätter innan det drog igång på allvar.

I natt trodde jag att det hela skulle upprepa sig och var till och med lite nervös när jag gick till sängs. Men i natt kände jag bara två värkar totalt, vid två olika tillfällen. Den ena väckte mig och den andra fick jag efter det rutinmässiga nattkisseriet. Sen hände det inget mer. Typiskt!

Jaja, han kan ju knappast stanna där inne för alltid. Men jag kan inte hjälpa att känna lite oro för att historien ska upprepa sig med lång förlossning, värksvaghet och komplikationer. Jag som har lyckats förtränga de tankarna hyfsat bra hittills. Jag vill inte heller att han ska ligga därinne och gotta sig för länge och bara lägga på sig en massa extra vikt. Nytt besök hos barnmorskan på torsdag, då blir det tydligen också ett ytterligare ultraljud att inboka på KS om han inte kommit ut tills dess. Åh, jag vill inte snittas eller bli igångsatt, bara kom ut nu lillebror!!!

 

Vecka 40

Taggar

, ,

Dela

Då var vi äntligen där, vecka 40, mållinjen! Men det är först nästa lördag som jag gått 40 fullgångna veckor (39+1 idag, alltså vecka 40 fr.o.m. igår). Men nu får han mer än gärna komma, jag tjatar faktiskt på honom varje dag. Jag är sjukt otålig och gillar inte tanken på att inte ha kontroll över när och hur förlossningen ska ske. Vill verkligen känna lite värkar så att jag vet att det snart ska sätta igång, men än så länge känner jag ingenting.

Det är väldigt tungt att bära omkring på den här magen nu, och det är svårt att hitta någon bra sittposition eller liggposition. Att bara stå stilla är inte heller aktuellt, känns väldigt snabbt som att jag ska ramla ihop. Kombo av besvärliga fogar och tung mage antar jag.

Björn sa igår att han tycker att jag ska skriva ned hur jobbigt jag tycker det är att vara gravid så att jag inte ska gå runt och längta efter det snart igen. Tur för honom att jag har bloggen då, för här har jag ju beklagat mig en hel del. Men oavsett hur jobbigt och ont det gör att vara gravid så är det ju under en så kort tid av ens liv, man får den största gåvan man kan få, ett barn och oändligt med kärlek!

I genomsnitt väger ett foster i den här veckan ungefär 3,6 kilo och är cirka 51 centimeter långt, men vikten och längden kan variera mycket. Moderkakan väger runt ett halvt kilo. Den kommer fortsätta att ge fostret näring ännu en tid.

Nu har de beräknade 40 graviditetsveckorna gått. Men för många kan det dröja ännu någon vecka innan förlossningen sätter igång. Många kvinnor känner sig uppgivna och trötta på graviditeten när den är fullgången. Man vill bara att barnet ska komma ut. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor + 0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater före förlossningen så kommer du att orka bättre. Om du har barn sedan tidigare kan det vara svårt att vila på samma sätt som under första graviditeten. Försök då att be din partner eller någon annan i din närhet om hjälp.

En del funderar över om det är möjligt att sätta igång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Men förlossningen kan inte tvingas igång, och det är bäst att barnet får komma när det är klart.

Källa: 1177.se

Tillväxtultraljud

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag var det äntligen dags för tillväxtultraljud. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen, inte så mycket för att få se bebisen (honom träffar vi ju snart ändå), utan snarare för att få bukt på min oro. Jag har drömt väldigt mycket sista veckan och det är första gångerna lillebror har varit med i drömmar, men alla drömmar är konstiga eller rena mardrömmar. Oro inför förlossningen som spökar? Jag har fasat lite för att lillebror kanske ska vara större än Alice var eftersom pojkar generellt är större än flickor och för att historien därmed ska upprepa sig. Men så var inte fallet, lillebror borde ligga runt ca. 3,4kg nu och enligt uppskattningen så borde han inte passera 3,9kg om han bestämmer sig för att komma ut kring beräknat förlossningsdatum. Vi vill alltså inte gå över tiden och låta honom ligga där inne och gotta sig, men det vill väl ingen gravid kvinna?

Det känns så otroligt skönt! Dessutom ligger han kvar med huvudet nedåt! Nu är lyckan total om barnmorskan nästa vecka kan berätta att han ligger fixerad och redo. Du är välkommen ut i världen nu lillebror! Tyvärr fick vi inga bilder med oss hem eftersom det knappt gick att se något på skärmen. Det är tydligen svårt så här sent i graviditeten eftersom det är så trångt. Men som sagt, snart får vi ju se honom i verkligheten så det spelar egentligen ingen som helst roll. Vi fick i alla fall återigen bekräftat att det är en liten kille där inne, så jag har inte slängt våra pengar i sjön på alla söta små pojkkläder.

Apropå kläder så har Polarn o. Pyret släppt fler plagg ur vår/sommar kollektionen, bland annat två av deras populära snurrklänningar. Jag blev ju såklart eld och lågor när jag såg detta. Alice hade två snurrklänningar förra sommaren från tidigare kollektioner som jag köpt på rea och de var helt underbara. Så idag efter vårt besök på KS åkte jag till Polarn o. Pyret vid Bromma Blocks för att se till att Alice i år har årets modell. Det fick bli den rosa med vita prickar även om den andra också är väldigt fin. Tur att jag inte åkte dit på förmiddagen för när jag kom dit höll de på att plocka upp dem ur kartongerna. De rear också ut en del vinterplagg så jag passade på att köpa en fleece till nästa vinter åt Alice, lite synd att de inte hade några fleecebyxor kvar i samma färg men, men.

Tips! Om du surfar in på www.my-deal.se så får du upp erbjudanden från olika butiker i Bromma Blocks. Ett erbjudande ger 20% på valfritt plagg hos Polarn o. Pyret, men det finns en massa bra andra erbjudanden också.

_MG_0508_editblog_ _MG_0537_editblogg_
_MG_0520_editblog_ _MG_0515_editblog_

Jag är ju som ni säkert redan förstått lite tokig i Polarn o. Pyrets kläder, men det måste faktiskt inte alltid vara från den senaste kollektionen. Jag handlar mycket av deras kläder på rea och försöker för det mesta vänta in bra erbjudanden, kuponger eller mina bonuscheckar (som du får när du handlar som medlem). Utöver det har jag faktiskt klickat hem ett flertal av deras plagg från Tradera. Igår fick vi exempelvis hem en softshelljacka i nyskick, den ser faktiskt oanvänd ut. Jag brukar i och för sig helst köpa oanvända plagg med lappen kvar, men plagg som säljs i fint skick/nyskick kan också funka till rätt pris. Både jag och Alice är väldigt nöjda med jackan, så nu längtar vi ännu mer efter vårvärmen.

_MG_0531_editblog_

Vecka 39

Taggar

, ,

Dela

Idag går vi in i vecka 39, den vecka jag redan från början av den här graviditeten inte hade tänkt att passera som gravid. Den här veckan ska vi på tillväxtultraljud för att försöka se hur stor lillebror är. Är han för stor (ca.5kg) så blir det igångsättning. Alice vägde 4,6 kg när hon kom ut till världen, vilket antagligen bidrog till den bökiga förlossningen. Jag har inga känningar av att förlossningen skulle vara nära, men jag känner mig lite piggare, vilket av vissa skulle kunna tolkas som ett tecken på att det börjar närma sig. Jag hoppas ju såklart att förlossningen ska dra igång av sig själv under den här veckan. Alice kom vecka 40+4 (alltså vecka 41).

Fostret väger omkring 3,2 kilo, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse! Fostret har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom dina antikroppar, som kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna. Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara helt färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.

Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över nu. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar men härda ut, snart är förlossningen här. Du behöver sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Om det är första barnet kan förlossningen ta upp till något dygn och det är inte ovanligt att du förlorar både en och två nätters sömn. Försök att vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen om du har möjlighet. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att vara så utsövd om det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Har du svårt att sova – vila istället. Om du har barn sedan tidigare kan det vara svårt att vila på samma sätt som under första graviditeten. Försök då att be din partner eller någon annan i din närhet om hjälp.

I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter.

Källa: 1177.se

Vi tre

Alice i magen vecka 37

_MG_3012_editblog_

Lillebror i magen vecka 35

Vecka 38

Taggar

, , ,

Dela

Nu är vi inne i vecka 38. Längtar som en tok efter vår lilla bebis men jag har en känsla av att han kommer låta oss vänta ett tag till. Vi har i alla fall börjat förbereda här hemma inför nedkomsten. Alice gamla liggdel till vår Emmaljunga vagn har plockats fram och bäddats med små söta sängkläder. Vagnsmobilen jag fick på alla hjärtans dag hänger också på plats. Babyskyddet står i garderoben och väntar. Ikväll ska vi försöka plocka ned vaggan från vinden som precis som förra gången ska få stå i vardagsrummet. Är lite pyssel med att få upp sänghimmel och spjälskydd, men det är pyssel jag ser fram emot.

I den här veckan väger fostret drygt 3 kilo, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt nu. Förlossningen är jobbig även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för dig att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normala. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt.

En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor får besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Källa: 1177.se

_MG_3189_editblog_

Vi passade på att ta lite fler gravidbilder igår. Nu kan han ju komma ut närsomhelst så det gäller att passa på!

 

 

Vändningsförsök

Taggar

, , ,

Dela

Idag var det dags för vändningsförsök. Vi skulle vara på Karolinska redan klockan 8.00 på morgonen vilket strulade till våra rutiner med Alice ganska rejält. Alice morfar fick komma hit och ge henne frukost, klä på henne och roa henne en stund innan det var dags att gå till förskolan. Tur att man har en familj som ställer upp med kort varsel. Det blev såklart jättesorgligt när vi skulle gå och Alice ville också ha jacka och skor så att hon kunde följa med oss, riktigt hjärtskärande. Men morfar rapporterade att hon hade lugnat ned sig efter två minuter och att lämningen på förskolan hade gått utmärkt, Alice skulle måla och det älskar hon, ibland måste man ha lite flyt. Fasar lite för hur det ska gå under BB-tiden som ligger runt hörnet.

I alla fall så var vi på plats klockan 8 men fick inte komma in förrän närmare 8.30. Lite bittert när man gått upp så himla tidigt, men de är väl underbemannade och har massor att göra. Väl inne i rummet fick jag lämna ett urinprov och byta om till den otroligt sexiga sjukhusskjortan (eller vad det nu är för plagg?) Sen fick jag lägga mig på en brits och en barnmorska kände hur barnet låg, hon tryckte och klämde mer än jag någonsin skulle våga, det gjorde inte ont men kändes lite läskigt. Hon tyckte att lillebror verkade ligga precis som han ska, med huvudet nedåt, men gjorde även ett ultraljud. Jodå, huvudet verkade ligga nedåt, men en läkare skulle också få göra en bedömning. Innan vi fick träffa läkaren fick jag ligga med CTG-mätare och en saturationsmätare i 30 minuter.

0186755631047e59d336cd94b264a2b794aabc04b0

En mag-selfie!

Läkaren konstaterade samma sak som barnmorskan och avblåste vändningsförsöket. Tydligen kan den här typen av komplikation uppstå hos en del omföderskor och det finns egentligen ingenting man kan göra. Han var dessutom väldigt rörlig därinne och inte alls särskilt svår att flytta på så han skulle kunna vända på sig flera gånger om vi har otur. Inte det minsta fixerad.

Nu avvaktar vi fram till förlossningen, med tätare besök hos barnmorskan för att hålla lite koll på hur han ligger, och ligger han i säte när förlossningen drar igång försöker man vända honom en sista gång. Fungerar inte det sista vändningsförsöket så blir det snitt. Jag ska också åka in tidigt i värkarbetet för att kolla hur han ligger, så nu är det två punkter i min förlossningsjournal som säger att de inte ska avvisa mig till något annat sjukhus utan istället låta mig komma in tidigt.

Kändes skönt att slippa den där vändningen, men samtidigt lite jobbigt att han kan snurra omkring som han vill där inne. Hoppas på att barnmorskan snart kan säga att han fixerat sig så att jag kan slappna av lite innan förlossningen.

Vecka 37 och vändningsförsök

Taggar

, , , , , ,

Dela

Nu är vi inne i vecka 37, sluttampen. Nu kan ju faktiskt lillebror titta ut närsomhelst. Igår hade jag en massa sammandragningar, ont i ryggslutet och väldigt besvärliga fogar. Benen och fötterna har börjat svullna nu också så jag känner att bristningsgränsen för vad jag orkar med är myrsteg ifrån nådd. Det hjälper inte att jag sover dåligt och delar säng med både man och dotter större delen av nätterna. Alice vill ligga emot mig och känner efter att jag är där med en liten hand mellan varven, oftast genom att krafsa mig lite i nacken. Egentligen tycker jag att det är supermysigt och har ingenting emot att hon sover i vår säng, men det blir lite knepigt när hon råkar sparka till mig i magen titt som tätt och jag egentligen skulle behöva en större säng än vanligt, inte tvärtom. Det är verkligen en blåval som ”vänder” (snarare kastar) sig i sängen om nätterna nu när magen är så stor och just momentet att vända sig i sängen gör fruktat ont i fogarna.

Idag har jag mått lite bättre, mindre sammandragningar och överlag inte mått lika dåligt. Jag var inne för en extra kontroll hos barnmorskan i förmiddags för att se så att lillebror fortfarande ligger med huvudet nedåt. Men busig som han är ligger han nu istället typ på tvären därinne. Typiskt! Jag som önskade att barnmorskan skulle säga att han nu är fixerad och redo. Så nu blev det istället bråttom med vändningsförsök som är inbokat redan till i morgon bitti. Till råga på allt hade han dessutom väldigt hög puls under besöket så vi fick återkomma efter ett besök hos labbet där jag skulle lämna ett urinprov för misstänkt urinvägsinfektion. (Hur kan en person dra på sig så många komplikationer som mig??) I alla fall hade han lugnat ned sig när vi kollade hjärtljuden en stund senare och vi fick tillåtelse att åka hem. Ännu en extra kontroll inbokad på torsdag efter vändningsförsöket för att se så att han ligger som han ska. Men egentligen förstår jag inte vitsen med det hela, lillebror är ju uppenbarligen en akrobat därinne som vrider och vänder sig som han vill, så vad är det som hindrar honom från att vända sig i morgon kväll även om vändningen lyckas? Om vändningsförsöket misslyckas så är det kejsarsnitt som gäller, antar att jag måste börja förlika mig med den tanken.

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Ändå är lungorna de sista organen som mognar.

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med bebisen.

Källa: 1177.se

 

Vecka 36

Taggar

, , , ,

Dela

Nu är vi inne i graviditetsvecka 36. På onsdag får vi veta om lillebror vänt sig med huvudet nedåt eller om det blir aktuellt med ett vändningsförsök. Är lite nervös att förlossningen ska starta när han fortfarande ligger med rumpan nedåt och att allting går väldigt fort så att jag måste föda fram honom i säte. Nu vill jag bara veta hur det blir och få allting överstökat. Vi längtar efter lillebror!

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Källa: 1177.se

Sätesbjudning

Taggar

, , , ,

Dela

Ja, som det ser ut just nu så vill lillebror hälsa på världen med rumpan först. Sätesbjudning. Blä, blä, blä, har vi inte redan haft tillräckligt med komplikationer genom båda graviditeterna? Jag som sett så mycket fram emot gårdagens besök hos barnmorskan, jag var helt säker på att han låg fixerad med huvudet nedåt. Men jag hade fel, jag fick det till och med bekräftat med ett snabbt ultraljud att det jag trott var rumpan var hans huvud. Jag fick en ny tid på onsdag för att kolla ifall han vänt sig, en andra chans typ för lillebror, annars blir det vändningsförsök. Jag är livrädd för ett eventuellt vändningsförsök, jag har hört att det ska vara jättejobbigt och göra ont. Men ännu värre känns det såklart att om vändningsförsöket misslyckas så blir det planerat kejsarsnitt. Inser nu att jag gjort precis som vid förra graviditeten, målat upp en bild av hur det ”ska” vara och blir totalt förkrossad när den bilden förstörs. Men jag hade verkligen sett fram emot den där perfekta förlossningen, den vi inte fick med Alice.

Helst skulle jag vilja att det var onsdag i morgon eftersom jag vill veta hur det ska bli. Jag antar att om eventuellt vändningsförsök misslyckas och det blir ett planerat kejsarsnitt så kommer det att ske ganska snart. Får lite panik av att lillebror kanske kommer titta ut tidigare än väntat, är vi redo för det här? Trots att jag vet att förlossningen kan starta av sig själv, flera veckor för tidigt, så känns det här annorlunda. Jag ska nog försöka övertyga barnmorskan om att få komma tidigare till vårt extra ultraljud som är satt till den 5:e mars, vill ju veta hur stor han är och det kanske också påverkar vilket datum man planerar in ett eventuellt snitt? Usch, tankarna snurrar i mitt huvud just nu, blir nog ett par oroliga dagar framöver.

Jag har i alla fall valt ut ett tredje ombyte till lillebror att packa ned i BB-väskan. Måste ju skingra tankarna med någonting. Lite mer färgglatt än ”bara” blåa nyanser som jag packat hittills.

geggamojarea5S0000007050427_F_W40_20131021102255

 

Vecka 35

Taggar

, , , ,

Dela

Vi välkomnar februari och är därmed inne i graviditetsvecka 35. Som jag har längtat efter vecka 35! Nu känns det som att vi verkligen är inne i slutspurten. På nåt sätt känns det också mer ok med alla dessa graviditetskrämpor. Det känns otroligt orättvist hur lätta graviditeter vissa har medan andra lider större delen av den. Jag kommer inte ihåg att jag led så här mycket under förra graviditeten, då njöt jag faktiskt av den, funderade kring vår lilla dotter därinne som var så otroligt efterlängtad. Men det är en otrolig skillnad när man redan har ett barn, man kan inte försvinna in i sin lilla graviditetsbubbla på samma sätt eftersom man redan har ett barn att ta hand om. Mycket av de sysslor som kommer med ett barn är inte heller förenliga med foglossning och jag måste ofta utsätta mig för smärta som jag slapp under förra graviditeten eftersom det var enklare att undvika rörelser som bidrog till smärta då. Även om Björn försöker underlätta för mig så räcker han inte till. Så till denna graviditet kan vi även lägga till mycket grinighet och irritation som ett resultat av mer smärta som är oundviklig denna gång. Jag är helt ärligt trött på att vara gravid och kommer aldrig mer längta efter en graviditet. Kanske kommer jag någon gång längta efter en till bebis, men absolut inte efter ännu en graviditet. Så var det med den skimrande synen på graviditeter!

Men lillebror är absolut efterlängtad och vi är otroligt nyfikna på vem han är. På torsdag ska jag till barnmorskan, ska bli spännande att se om han har vänt sig med huvudet nedåt. Det känns som att han ligger med huvudet nedåt och så har det känts ett par veckor nu, vi får väl se. Skulle vilja börja plocka fram vagga, BabyBay och bädda med söta små lakan men är lite rädd att Alice bara kommer börja riva omkring allting och att de bara ska stå där och samla damm. Jag får nog försöka stå ut i alla fall två-tre veckor till innan jag kan börja boa ordentligt åt lillebror.

Fostret väger ungefär 2,4 kilo. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och börjar räta ut sig. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan, som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

Källa: 1177.se

Vi passade på att ta ännu en magbild i helgen nu när magen blivit lite större. Svårt att veta i vilken vecka lillebror tänker komma ut och hur länge man vågar vänta med att ta ”de där” magbilderna som man vill titta tillbaka på senare i livet och förundras över hur stor mage man hade och att det låg en liten människa därinne. Den här gången fick även Alice vara med och det bidrog till att just den här bilden känns så otroligt värdefull på så många vis. Kärlek!

_MG_3012_editblog_

Magen i vecka 35