Inlägg taggade ‘glitter’

Strö glitter över den här dåliga dagen

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Idag har jag inte haft någon toppen dag direkt. Ännu ett virus har invaderat hela familjen så ingen av oss är direkt på topp. Men vi var i alla fall tillräckligt pigga för att släpa iväg oss till jobb och förskola i morse. Jag tycker det är en svår balansgång mellan när man borde hålla barnen hemma och när det är ok att låta dem vistas på förskolan trots rinniga näsor och äcklig hosta. Ändå arbetar jag själv på förskola! Vi har alltid varit super noga med att hålla barnen hemma vid minsta lilla tecken på sjukdom, men tydligen så är inte så många andra särskilt noga. Så idag fick de faktiskt gå till förskolan, de har inte haft feber och är pigga. De orkar med verksamheten och det är ju tydligen det enda man behöver ta hänsyn till. Jag var dessutom ärlig och talade om som det var för pedagogerna när jag lämnade på morgonen. Om de inte anser att de orkar med verksamheten eller tycker att de är för sjuka för att vara på förskolan så är det bara att ringa, jag kommer direkt. De ringde aldrig och när jag hämtade barnen så fick jag höra att de varit pigga och glada. 

En olycka kommer sällan ensam, så förutom att jag inte känner mig frisk så var dagen överlag djävlig rent ut sagt. Men jag och barnen hade en lekdejt med en granne och hennes barn under sen eftermiddag så hela dagen var inte bortkastad i alla fall. Efter middagen gjorde jag och barnen en trolldeg, färgade den rosa och hade i en massa glitter. Lite rosa och glitter höjer alltid humöret!

IMG_2281

Lite dassiga mobilbilder fick det bli idag eftersom Björn packat ned alla våra kameror inför ett event han ska fotografera i morgon.AdobePhotoshopExpress_2015_10_05_19_36_00(1)dega

Smygstartar med julpynt

Taggar

, , , ,

Dela

Idag innan jag gick på ett bokat läkarbesök kunde jag inte låta bli att slinka in hos Fina hem och titta på allt fint julpynt som börjat trilla in där. Jag älskar verkligen julen och allt julpynt man får plocka fram. Ju glittrigare och juligare desto bättre. Julen är den högtid där tanten i mig är i sitt esse. Två söta, glittriga fåglar fick följa med mig hem idag. Jag tycker att jag förtjänar dem, eftersom jag blev stucken i armen hos läkaren efteråt.

Alice har flera gånger under kvällen sagt: – Jag älskar fåglarna mamma! Hon har bra smak min dotter. Björn tycker att de ser ut som Disney-fåglar, något som jag inte alls hade tänkt på förrän han påpekade det. Kanske därför jag föll som en fura?

_MG_1857_editblog_

Det kliar i fingrarna efter att få plocka ned allt mysigt julpynt från vinden, men jag ska verkligen försöka hålla mig till 1:a advent åtminstone. När brukar ni plocka fram julpyntet?