Inlägg taggade ‘glass’

Äventyr och skattjakt idag

Taggar

, , , , ,

Dela

Det gäller verkligen att ta vara på de solglimtar vi får denna sommar. I skrivandets stund sitter jag och lyssnar på regnet som fullständigt öser ned utanför. Men tidigare idag hade vi faktiskt fint väder och passade på att fixa lite på tomten här ute på landet. Alice och Erik tycker det är roligt att få åka med pappa på gräsklipparen och vi vuxna roade oss senare med en kompostkvarn. Jag är tacksam över att få komma ut hit till landet och njuta av naturen, tystheten och friheten. 

Förra sommaren byggde vi en lekstuga åt barnen här ute och trots att vi ägnade större delen av semestern åt att bygga den så var det ändå lite småfix kvar. Men igår blev den helt klar inuti, nu ska den bara inredas. Sen är det lite utsmyckningsdetaljer kvar på utsidan också som vi tänker försöka bli klara med också. Den lilla uteplatsen bredvid huset fixade vi med i våras, med rabatter och en egen liten gräsplätt för utemöbler.

Efter lunch idag gav vi Alice en skattkarta. Hon är väldigt fascinerad av pirater just nu då hon upptäckt Disneys Jake och piraterna på Netflix. Ni kan säkert gissa er till att det var en väldigt exalterad Alice som startade sin skattjakt. 

_MG_8829

När hon hade hittade skattkistan var det dags att leta efter nyckeln. Såklart hade vi gömt både skatten och nyckeln i lekstugan.

_MG_8838

Lycka när man fått upp sin skatt!

_MG_8867

Självklart måste man räkna sina gulddubloner!

_MG_8869

Nu på kvällen har vi provat på glass från Väddö gårdsmejeri. Det var riktigt smaskens och får nog bli en ny sommartradition att förtära.  

Kolla in vilka glassiga tröjor!

Taggar

, , ,

Dela

Idag kom pappa Björn hem med ett par riktigt glassiga t-shirts till barnen. Det är bra att maken jobbar inne i stan så att man kan lägga beställningar på saker han kan köpa med sig hem. 😉 Kul med lite syskonmatchning och dessutom med ett motiv som de båda känner igen och älskar. Glass är väldigt populärt här hemma, både bland barn och vuxna.


_MG_7347
60266453-440_160266543-986_1

Apropå glass så har vi testat två av årets nya glassar, Magnum Pink och Daim Choclate. Vi blev inte särskilt imponerade av någon av dem. Magnum Pink var i det närmsta smaklös, man kände knappt att det var hallonglass och överdraget var inte gott. Överdraget hade lite samma utseende och smak som förra årets Magnum Limited Edition with Marc de Champagne. Den rosa färgen var blek och tråkig även om den hade någon slags pärlemoreffekt. Daim Chocolate var bara för mycket choklad även om den smakade bra. Vi rekommenderar ingen av dem och kommer inte att köpa dem igen. 

 

Årets glassnyheter 2015

Taggar

, , , ,

Dela

Jag har snokat fram åretsglassnyheter åt er! För vad passar väl bättre att ta upp en solig och vacker dag som denna än årets glassnyheter?

GB Glace kommer med nio nyheter i år. Tre nya Magnum smaker finns bland dessa: Magnum Pink, Magnum Black och Magnum Yoghurt fresh. Några nya varianter på äldre glassar ser vi också: Cornetto Peanut butter love, Daim Choclate, Marabou Schweizernötpinne och Calippo shots Cola & Lemon. Två ny glassar för allergikern: R-Ice Vanilj & Choklad som är både Mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri och Tofuline Toffee som är fri från mjölk och gluten! Av dessa nyheter är jag mest nyfiken på Magnum Pink och Daim Chocolate. Mer om de nya smakerna hittar du här!

magnum_pink_nyhet-500x638magnum_black_nyhet-500x638magnum_youghurt_nyhet-500x638
cornetto_peanut_nyhet-500x638daim_choklad_nyhet-450x574pinnar_schweizernot_nyhet-450x574
calippo_shots_nyhet-450x462r-ice_strut_nyhet2-450x574tofuline_toffee_nyhet12-450x574

SIA glass släpper åtta nya glassar i år, vilket är mer än det dubbla antalet mot vad de släppte 2013 och 2014 då jag bloggat om glassnyheter. Tre av dessa är isglassar, eller saftisar som de själva kallar dessa: Hallonpop, Colapop och Isa. Två nya strutar: Päronstrut och Meringue LEMONCURD. Man hoppar också på trenden med ekologiskt och släpper den ekologiska pinnglassen Villgot. Tillsist men inte minst kommer det ännu två pinnglassar: Smoothis och Nötkrokant. Av dessa nyheter är jag mest sugen på Hallon pop en riktigt varm sommardag men köper gärna en ekologisk Villgot-pinne till barnen. Mer om de nya smakerna hittar du här!

  HallonpopColapopIsa%20bildspel(F2396.W1120.H330)
ParonstrutMeringue%20LEMONDCURD%20bildspel(F2392.W1120.H330)   Villgot
Smoothis%20bildspel(F2310.W1120.H330)Notkrokan

Triumf glass släpper fem nya glassar i år: Struten Triumf Zero, pinnglassarna Triumf kokos, Tutti frutti och Ekologisk Triumf samt isglassen OkoBay Pineapple Coconut. Av dessa tycker jag att Triumf kokos känns spännande och precis som jag nämnde tidigare känns det bra att ge barnen ekologiskt så Ekoologisk Triumf får också ett plus i kanten. Mer om de nya smakerna hittar du här!

thumb-70002   thumb-70000thumb-12263068
thumb-70003thumb-4004

Jag gillar att det börjar trilla in mer ekologisk glass, även ett flertal paket hushållsglass finns numera att köpa som ekologiska. Lite tråkigt dock att det bara dök upp vaniljpinnar, jag hade gärna sett lite olika smaker och kanske även strutar. Nästa år hoppas jag få se både ekologisk chokladglass och ekologisk jordgubbsglass bland nyheterna.

 

Scarfó

Taggar

, , , ,

Dela

Idag gjorde vi ett besök hos Scarfó i Ålsten. Här kan man njuta av äkta italiensk gelato som görs av färsk ekologisk mjölk och smaksätts med riktiga ingredienser som även de är ekologiska så gott det går.

Genuina val av samtliga ingredienser, som mjölk, grädde, ägg och frukt, gör att vår gelato klarar sig utan tillsättning av både konserveringsmedel och färgämnen.

Källa: www.scarfo.se

Vi älskar ju glass hela familjen så ända sen vi fick höra talas om denna gelateria har vi varit sugna på att åka dit. Det visade sig vara lika populärt som vi hört och kön sträckte sig en bra bit ut på gatan.

scarfo

Vi lyckades få ett bord på deras terrass där vi kunde avnjuta vår glass. Några av smakerna var lite sorbé liknande i konsistensen medan andra mer som lösare glass. Man kunde verkligen se att de var gjorda på riktigt med mycket färska råvaror, jordgubbsglassen såg ut som nermalda jordgubbar. Väldigt gott var det också! Vi kan verkligen rekommendera ett besök hit en ljummen dag eller sommarkväll (för gelaton smälter väldigt snabbt!) för den som vill uppleva riktig och exklusiv glass i en helt annan klass än Big Pack.

_MG_1518_editblog_
_MG_1521_editblog_ _MG_1527_editblog_

 

 

88:an Pink

Taggar

, , ,

Dela

För nån vecka sen köpte vi glass jag och Alice när vi var på promenad. Jag tyckte det var dags att prova en av årets nyheter, det fick bli 88:an Pink. 88:an firar 50-års jubileum i år och därför släpper man denna jubileumssmak med en blandning av jordgubbs- och vaniljglass.

0136e14eadb57f135bbfb7f674371d5f582b83d272

Alice äter en Hello Kitty glass om någon skulle undra!

Av mig får den Mycket Väl Godkänt i betyg. Den var god och passade bra ihop med överdraget av nötkrokant som kännetecknar just 88:an. Kändes lite ”svalare” än den klassiska 88:an som lätt kan kännas mindre svalkande med all choklad en varm sommardag. Kanske blir det mer än en 88:an Pink denna sommar!

Magnum Limited Edition with Marc de Champagne

Taggar

, , , ,

Dela

Häromdagen provade vi den nya Magnum Limited Edition with Marc de Champagne. Jag var mest nyfiken på det silvriga överdraget, det kändes som en lyxig detalj.

bild

Tyvärr blev jag besviken så fort jag tog av pappret. Jag tycker glassen ser mer grå ut än silvrig. Visst blir man lite glittrig av den om man får lite av ”silver”-överdraget på sig men annars var det inte särskilt mycket lyx och glamour över den här glassen.

bild-1

En något sliten mamma som får avnjuta en glass mellan amningarna.

Smaken var jag inte heller särskilt förtjust i, men jag har aldrig älskat ”vuxenglassar”  med olika spritsmaker. I det här fallet var det konjakssmak. Björn tyckte att den var ok, men han gillar å andra sidan den här typen av glass. För mig var det i alla fall första och sista gången jag äter en Magnum Limited Edition with Marc de Champagne. Passar istället på att rekommendera Magnum Strawberry White som är en av mina favoriter bland Magnum-glassarna.

Glassigt värre

Taggar

, , , ,

Dela

Nu när våren äntligen börjar titta fram tycker jag att det passar bra att presentera sommarens glassnyheter! I vår lilla familj är vi glassfantaster och skämmer ofta bort oss med lite glass.  Alice har dock än så länge bara fått smaka av vår glass men hon verkar också uppskatta dessa smarriga härligheter. Än så länge har vi bara hunnit prova nya Daimglassen som fick MVG av mig, kan mycket väl tänka mig att köpa den igen.

GB

GB glass 2013

GB kom i vanlig ordning ut med ett flertal ny-gamla glassar, alltså klassiker i nya smaker tex. Daimstrut Strawberry Dream, Cornetto med Popcorn smak och Solero Exotic. Magnum verkar komma med nya smaker varje sommar numera, i år känns det som att de satsar på efterrättssmaker. Två stycken laktosfria glassar finns representerade, en blåbärsstrut Blåbär och en pinnglass Kingis med vanilj och choklad. Sist men inte minst har vi DinoFoot med vanilj och chokladsmak och Maraboupinnen med vaniljglass överdragen med Marabouchoklad.

Tips! Den här veckan har Pressbyrån 50% på alla sina GB glassar! Passa på att prova en ny smak vettja!

SIA

stycksaker-2013_0

SIA släpper en strut Columbus men chokladglass och mangosorbet, pinnglassen Solstråle med smak av apelsin och passionsfrukt och yoghurtöverdrag samt en glassbåt aka. Godisbåt med godissmak och tuttifrutti-kulor.

SIA utökar också sitt hushållsglass-sortiment med 2 nya smaker; Skumbanan och Godis.

Triumf glass

stycksaksnyheter_2013

Triumph-glass satsar på godissmaker. Två strutar, Dumle och Lion, en pinnglass Salmiakki och Maxibon med vaniljglass, hasselnötter och chokladbitar mellan två kakaokex och kakaoöverdrag.