Inlägg taggade ‘gips’

Bort med gipset!

Taggar

, , ,

Dela

Igår efter vi kommit hem med Alice växasäng åkte vi till landet. Vi skulle tvätta husvagnen utvändigt inför säsongen och lämna lite grejer i vagnen som lika gärna kan ligga där de ska vara i stället för att ta plats här hemma. Efter säkert 20 myggbett bara på mig så blev vagnen ren och fin. Myggorna kalasade rejält på oss eftersom det hade hunnit bli skugga där vagnen står lagom till vi skulle börja tvätta och att vi sprutade en massa vatten överallt gjorde nog inte saken bättre. Det blev ju lite sent eftersom vi fixade med sängen hela förmiddagen. Tur för Alice att hon fick leka med mormor och morfar medan mamma och pappa tvättade husvagn.

På kvällen innan det var dags för Alice att hoppa i sängen tog vi bort gipset. Oj, vad glad ungen blev! Hon skrattade och ropade ”Titta! Titta!”, viftandes med gipset i händerna. Hon fick själv slänga det i soptunnan och det gjorde hon med känsla. Stackarn, det har nog varit jobbigare med gipset än vi har uppfattat. Men nu är det i alla fall borta och idag har jag haft en väldigt pigg och glad tjej här hemma.

Titta! Titta!

Uppföljning av Alice arm

Taggar

, , , ,

Dela

Idag besökte vi Järva sjukhus för att få träffa en ortoped och röntga Alice arm ännu en gång. Nu såg armen mycket bättre ut och benet läker fint. Otroligt skönt för nu slipper hon opereras och hon behöver bara bära gipset i två veckor till. I övrigt försöker jag få i Alice så mycket vätskeersättning jag bara kan idag utan att det ska bli för mycket på en gång. Har inte fått i henne någon mat ännu för den spottar hon bara ut, men en halv banan och några skedar gröt har hon i alla fall fått i sig. Funderar på att ge henne välling när hon vaknar  efter vilan för det brukar alltid gå ned, hoppas bara att det stannar där också.

Förutom att fortsätta tvätta efter senaste två dagarnas olyckor ska vi försöka ta en promenad för att få lite frisk luft också under eftermiddagen. Vi behöver mjölk så det blir väl en sväng förbi mataffären. Känner mig mycket gladare idag när allt ser ut att äntligen vända och vi har fått bra besked från läkaren. Ha en underbar dag allesammans!

jarva

Ännu ett besök på akuten

Taggar

, , , ,

Dela

Nu tycker jag att vi har det tillräckligt jobbigt här hemma! Inte nog med att Alice ska bryta armen, hon blir magsjuk också. Om du är känslig ska du nog sluta läsa nu för jag tänker inte bespara er detaljerna. Vet inte hur mycket lakan vi bytte igår kväll och hur många tvättar jag kört i maskinen nu? Hur klarade man sig förr i tiden när tvättmaskinen inte fanns och magsjukan härjade? Hur som helst var det ingen bra idé att ge henne gröt i morse som jag kollat upp på Sempers sida kring rekommendationer vid magsjuka hos barn. När jag skulle ta min första sked  av min gröt kaskadkräks ungen rakt över min tallrik. Jag åt ingen frukost.

Vi lunch fick Alice sakta äta en banan och lite smörgåsrån samtidigt som jag försökte se till att hon sakta men säkert fick i sig lite vatten. Det fick hon faktiskt behålla och vi ägnade större delen av dagen liggandes framför TV:n, vi tittade bland annat på den tecknade filmen Eldorado. När Alice kan sitta stilla i längre än 3 minuter så vet man att hon är sjuk min stackars sötnos. Efter filmen sov hon i två timmar.

Alice lyckades behålla ”maten” någorlunda förutom några blöjor som sa annorlunda men jag kan ha överseende med att det rinner neråt. Jag tar nu fram en burk med blåbärspuré med förhoppning om att det ska stoppa upp det hela lite. Efter 4-5 teskedar och Sempers vätskeersättning sprutar det ur ungen som om någon försöker släcka en brand med en brandslang. Det är blå spya överallt och jag börjar känna lite panik över att de här fläckarna kommer vi aldrig få bort från varken möbler eller kläder. Jag börjar med att torka upp allt för att tillslut plocka av Alice alla kläder. När jag tar av tröjan och tittar på Alice så har hon inte längre något gips. Tittar på tröjan och inser att gipset sitter kvar i tröjan. Panik! Alice tittar förvånat på sin arm och säger ”Titta!”. Ååååå, vad ska jag nu göra???

Jag ringer till Järva sjukhus dit vi ändå ska åka i morgon för att röntga och träffa ortopeden men deras telefontid stängde klockan 14 så dit kunde jag inte vända mig. Jag ringer då till Astrid Lindgrens barnakut och förklarar vad som hänt och berättar även att hon är magsjuk. De tycker att vi ändå ska komma in för att få armen omgipsad eftersom armen är allvarligare än magsjukan.

Så större delen av kvällen har vi suttit på akuten. Nu tycker jag som sagt att det räcker med trassel och jag tänker bespara er från bilder eftersom jag ändå målat upp en så trevlig bild av vår dag redan.

Uppföljning och akutbesök

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag var vi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus för uppföljning på Neuropediatriska avdelningen. Alla barn som haft en tuff start på livet följer man upp och kollar lite extra. Redan när Alice vandrade in i undersökningsrummet konstaterade de att hon redan visat upp sina färdigheter bara genom att gå in i rummet. De kollade lite reflexer och ställde lite frågor sen fick vi gå. Jag hade ju hoppats på att få henne friskförklarad idag med så gör man tydligen inte. När hon fyller två år ska hon tillbaka och träffa en psykolog, sjukgymnast och läkare för ytterligare uppföljning. Allt såg bra ut idag och hon fick inga anmärkningar på någonting så vi får väl nöja oss med det.

Rullstolar borde ju finnas på alla förskolor för att öka förståelse för andras situation och för ökad medkänsla. Det här är första gången jag stött på en lek-rullstol och det är på en plats (neuropediatriska avdelningen) där många barn redan sitter i en.

Igår fick vi med oss en remiss hem ifrån husläkaren. Remissen skulle vi ta med oss till akuten när vi ändå var på KS så att de kunde se över Alice arm där det finns resurser. Vi hade hoppats på att de bara skulle avfärda det som en mindre skada så Alice skulle slippa skena eller gips, men så blev det tyvärr inte. Vi fick veta att hennes ena ben i underarmen nästan är helt av och böjt. Det var ett gränsfall ifall man skulle operera eller inte men eftersom hon är så liten så borde det kunna läka av sig självt, men om hon hade varit lite äldre så skulle man definitivt operera. Så nu fick vår älskling en gipsad arm med sig hem. Om ungefär en vecka ska vi till Järva sjukhus för kontroll, där ska man röntga och titta så att allt går åt rätt håll. Ser det inte bättre ut kommer det troligen bli en operation i alla fall. Usch, det vågar jag knappt tänka på!

Röntgenbild över frakturen i Alice vänsterarm

Väldigt svårt att se kanske men frakturen sitter närmare handleden i det tjockare benet och syns som ett streck som nästan går tvärs igenom benet.

Alice var arg på gipset under hemresan och när vi kom hem men efter att hon fått lite mat i magen så verkade världen vara en ganska bra plats igen. Jag och Björn är nog fortfarande lite chockade över att det ändå var så pass allvarligt, för det kan man verkligen inte tro när man ser vår glada prinsessa som klättrar överallt precis som vanligt.