Inlägg taggade ‘Frisksport’

Midsommarfirande 2016

Taggar

, , , , ,

Dela

Vi firade som vanligt midsommar på Stensund i Trosa skärgård. Vi fick trots negativa väderleksrapporter hyfsat fint väder under midsommarhelgen. Barnen fick fiska fiskdamm och köpa lotter, sen blev det dans kring midsommarstången. 

MG_1506.jpgMG_1502.jpg
MG_1521.jpg

Middag intogs på slottet tillsammans med familj och vänner. Snart är det 6 år sedan vi gifte oss just här. 

IMG_0650IMG_0651
IMG_0652

På kvällen blev det femkamp vid dansbanan och fika på Hulda. Jag är så otroligt tacksam över möjligheten att få ge våra barn härliga barndomsminnen från samma plats som både jag och Björn har många älskade minnen ifrån. 

MG_1639.jpg
MG_1627.jpg

Hoppas ni också haft en mysig midsommar!

Stensund rix 2015

Taggar

, , , , , ,

Dela

Varje år åker vi på Frisksportarnas riksläger. Där träffar vi både en del släkt och många vänner. På lägren erbjuds massor av olika aktiviteter som exempelvis volleyboll, zumba, tipspromenad, fotbollsskola, stafett, pysseltält, seglarskola, danskvällar, kanotkurser, föreläsningar och mycket, mycket mer. Frisksportklubbar finns lite överallt i Sverige och är indelade i olika distrikt. Vart femte år är det vårt distrikt som anordnar läger och då håller vi till på Stensund, i och omkring Stensunds folkhögskola som ligger vid Sörmlandskusten utanför Trosa. Här arrangeras också Frisksportförbundets årliga midsommarfirande som vi också brukar delta i. 

_MG_8593 _MG_8637 _MG_8668 _MG_8580

I år var det vår tur att anordna riksläger på Stensund igen. Att anordna ett riksläger kräver väldigt mycket engagemang och arbete från arrangörernas sida och allt arbete är idéellt. Björn har varit både webbansvarig och tävlingsansvarig med mycket arbete både före och under lägret. Jag har administrerat lägrets Facebooksida inför och under lägret, det kändes som en tillräckligt stor uppgift eftersom jag varit den som tagit hand om våra barn när Björn arbetat närmare tolv timmar om dagen. Dessutom var vi på plats en vecka innan lägret och hjälpte till med alla förberedelser. Jag tog på mig att tillsammans med barnen göra det fint vid de två lekplatser som finns. Perfekt att låta barnen leka samtidigt som jag stökar omkring runt dem.

_MG_8521

Lugnet före stormen.

 

Eftersom Björn jobbade och jag största delen av tiden var ensam med barnen så hade vi inte några större möjligheter att delta i någonting egentligen. Jessica och barnens syssling Andreas som vi lekte med en hel del var min räddning.

_MG_8540 _MG_8542

Men en aktivitet lyckades vi ändå låta Alice delta i, ”Knattekampen”. Här får barnen kasta boll, hoppa stående längshopp, springa snabblopp och hinderbana. Det är ingen tävling, man utmanar bara sig själv, får sina resultat, ett diplom och en glass efteråt.

_MG_8734
-2_MG_8752

Det har varit två tuffa veckor kan jag säga. Det var mer än ett tillfälle då jag ville kasta in handduken, lämna allt och åka hem med två bråkiga barn. Men vi härdade ut och ser nu fram emot nästkommande fyra läger då vi bara kan njuta, delta i de aktiviteter vi vill och bara ha det bra. För riksläger är faktiskt en av årets stora höjdpunkter!   

 

Inte direkt någon glamping

Taggar

, , , ,

Dela

Midsommar firade vi som vanligt på Stensund där Frisksport håller traditionellt midsommarfirande varje år. Men i år ville inte solen visa sig alls på midsommarafton, jag har nog aldrig firat en så blöt midsommarafton tidigare när jag tänker efter. Så i stället för vackra sommarklänningar och barfotaspring i gräset så blev det galonställ och gummistövlar.

_MG_8357

Till slut fick vi erkänna oss besegrade och flyttade in allt i gymnastiksalen där det blev åtminstone en torrare dans, även om midsommarstången stod kvar ute i regnet. Jag och mamma höll i fiskdammen för andra året i rad och den var lika poppis i år som förra året, även de lite äldre barnen kommer springandes eftersom vi har ett brett utbud på ”fiskarna”. Jag och mamma ser det lite som en sport att hitta så bra saker som möjligt för liten peng till fiskdammen för högsta möjliga vinst med nöjda och glada barn som resultat, jag tycker att vi lyckats bra hittills. Såklart fick Alice och Erik också fiska. Ibland är det extra bra men en storasyster som kan hjälpa till att fånga gammelgäddan!

_MG_8362_MG_8367

I vår klubb är det många som klättrar så när dansen var över plockades det fram klätterutrustning, såklart skulle min lilla klätterapa klättra.

_MG_8401

En god middag intogs lite senare på slottet tillsammans med familj och vänner. Midsommarfirandet kanske inte blev som vi hade tänkt oss i år, men vi hade en ganska mysig helg ändå i vår husvagn. Hoppas ni också haft en mysig midsommarhelg oavsett väder.

 

Riksläger i Gnosjö 2014

Taggar

, ,

Dela

Nu är årets riksläger för Svenska frisksportförbundet över. I år var det beläget i Gnosjö. Vi har haft sol, sol, sol och mera sol. Här har det sportats och fejats hela veckan, men vi har mest tagit det väldigt lugnt och försökt hålla oss i skuggan så mycket som möjligt.

_MG_1296_editblog_

Lektältet blev en bra tillflyktsort från solens starka strålar.

Alice har stormtrivts bland alla människor och aktiviteter. Alice provade på att hoppa i lägrets High jump park och fick hoppa i hoppborg för första gången.

_MG_4885_editblog_ _MG_4888_editblog_

_MG_1312_editblog_

En av dagarna tog vi en promenad vid Töllstorps friluftsmuseum som ligger i en vacker ådal med porlande vatten och snurrande vattenhjul. Här kan man se framväxten av småindustrin i Gnosjö från 1700-talet och framåt. Man kan hitta flera små verkstäder längs med ån. Medan Stefan gick balansgång på spännband över ån tyckte jag och Alice att det var lagom spännande att ställa oss i ån och svalka fötterna.

_MG_4901_editblog_ _MG_4902_editblog_
_MG_4940_editblog_
_MG_4939_editblog_

Nästa år hålls rikslägret på Stensund strax utanför Trosa. Då ska vi se till att det blir ett läger att minnas. Är du nyfiken och vill veta mer om Frisksport kan du läsa mer om det här! Kanske vill du också vara med på allt det roliga?

_MG_1319

 

 

 

Midsommar

Taggar

, , , ,

Dela

Igår kväll kom vi hem efter midsommarfirande och husvagnsmys. Vi firar alltid midsommar nere på idylliska Stensund i Trosa skärgård, här finns en camping helt fri från alkohol och droger som drivs av Svenska frisksportförbundet. Varje år hålls där ett traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstång, lotterier, fiskdamm, chokladhjul, servering, tipspromenad m.m. För den som har mycket spring i benen anordnas även midsommarjogg. I år var tyvärr vädret inte riktigt vad man hade hoppats på, det var molnigt, blåsigt och kallt, men ängen lös ändå upp av väldigt många glada ansikten. I år kom även Ola och Carro ner på midsommarafton vilket var jättetrevligt.

_MG_4607_editblog_ - Kopia

Alice och jag dansade lite kring midsommarstången.

I år ansvarade jag för fiskdammen. Supermysigt att kunna anordna något för de minsta barnen och det var verkligen uppskattat. Alice fick såklart också fiska fiskdamm.

_MG_4663_editblog_ _MG_4643_editblog_
_MG_4645_editblog_

Det har blivit tradition att inta midsommarmaten vid långbord tillsammans med övriga klubbmedlemmar och även fast det var väldigt kallt så var det ändå väldigt trevligt även i år. Vi i vår familj åt pastasallad vilket alltid uppskattas av vår lilla prinsessa. Till efterrätt serverades midsommartårta med blåbär istället för jordgubbar eftersom Alice morbror Peter är allergisk mot just jordgubbar .

_MG_4665_editblog_

Midsommarfirandet på Stensund slutar inte efter dans kring midsommarstång, på kvällen blir det dans till levande musik, femkamp, luftgevär, pilkastning, chokladhjul, lottstånd och servering hos Hulda på udden. Vi körde femkamp jag, Björn, Alice, Ola och Carro, måste nämna det eftersom jag vann. 😛

_MG_4707_editblog_

Efteråt mumsade vi på kladdkaka och värmde oss med varm choklad från Hulda på udden och njöt av den fantastiska utsikten.

_MG_4710_editblog_

Alice tyckte det var supermysigt att sova i husvagnen och verkade uppskatta att få umgås massor med både mamma, pappa och lillebror. Dessutom bodde mormor, morfar, Peter, Helen och Bjälla i husvagnen bredvid så hon hade alltid någon att busa med. Det enda hon uttryckte att hon saknade var barn i sin egen ålder då nästan ingen av våra vänner har barn.

På midsommardagen fortsätter det roliga på Stensund med volleyboll, prova på paddling, barkbåtsmästerskap, skattjakt för de minsta, musikfrågesport och brännboll. Vi var bara med på skattjakten eftersom det passade oss som småbarnsfamilj bäst.

_MG_4751_editblog_
_MG_4762_editblog_ _MG_4765_editblog_

Även på midsommardagens kväll är det dans vid dansbanan och allt det andra roliga. Denna kväll köpte vi massvis med lotter och fikade hos Hulda på Udden innan det var dags för våra älsklingar att krypa in i husvagnen och sova.

_MG_4785_editblogg_ _MG_4786_editblog_

Igår var det dags att åka hem igen. Alice ville inte åka hem utan ville hellre stanna och sova i husvagnen; tycker det var ett bra betyg på helgen. Det känns skönt att det gått så bra med barnen i husvagnen, nu vågar vi åka på husvagnssemester som vi planerat. Innan vi åkte hem gick vi på promenad runt vårt älskade Stensund, det var ju ändå här vi träffades, det var här vi blev ett par och det var här vi gifte oss. Stensund kommer alltid ha en särskild plats i våra hjärtan.

_MG_4787_editblog_ _MG_4792_editblog_

 

 

 

Vårt midsommarfirande

Taggar

, , , , , ,

Dela

Igår kom vi hem efter midsommarfirandet på Stensund utanför Trosa. Midsommarafton firades tillsammans med Alice mormor, morfar, morbror, gammelmormor, gammelmorfar, farbror och gudfar bland vänner och bekanta. Ett mysigt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, jordgubbar och långbord. Kvällen avslutades med dans vid dansbanan och en fika på Hulda på Udden. Midsommarfirandet arrangeras varje år av Svenska Frisksportförbundet och är drogfritt vilket innebär att där inte finns någon alkohol överhuvudtaget. Jag personligen tycker att alla högtider så som jul, midsommar, påsk och dylikt ska vara alkoholfria för barnens skull så därför passar Stensunds midsommarfirande oss utmärkt.

Husvagnen är invigd för i år och Alice har fått testa sin nya resesäng som har fungerat utmärkt i husvagnen. En BabyBjörn resesäng light som helt klart var värd pengarna om man är ute efter en stabil, säker, lätt och enkel-att-montera resesäng. Den kostade lite mer än vad vi hade tänkt oss men är enligt testfakta bäst i test och vi vill inte tumma på säkerheten när det kommer till det dyrbaraste vi har. Skönt att det fungerade bra med Alice i husvagnen även i år, jag har varit lite orolig för hur det skulle gå.

Alice midsommarklänning införskaffades redan under förra sommarens semester. Jag visste direkt när jag såg den att den bara måste jag ha, älskar Madicken-klänningar! Kransen kommer från Oskar&Ellen.

_MG_1260_editblog_

Alice och morfar.

_MG_1233_editblog_

Alice tillsammans med farbror Ola.

_MG_1227_editblog_

Midsommarflicka med tungan rätt i mun när hon försöker dansa kring midsommarstången.