Taggar

, , , ,

Dela

Att föräldraledigheten är över är såklart sorgligt på många vis, jag har verkligen njutit av att vara hemma med barnen, men det har också sina ljusa sidor att vara tillbaka på jobbet. Förutom att jag arbetar på en arbetsplats där jag stormtrivs och känner glädje i att gå dit, så får jag ju faktiskt lön varje månad. Att vi får föräldrapenning här i Sverige är vansinnigt bra och jag hade lätt valt att vara hemma med barnen om jag hade fått forsatt föräldrapenning för att vara hemma med dem. Men de allra flesta som någon gång varit föräldraledig vet att pengarna inte direkt strömmar in och att man måste prioritera och avstå från mycket. Så är det såklart alltid för de allra flesta av oss, att man prioriterar olika och att man väljer vad man vill lägga sina pengar på, men under föräldraledigheten sätts allting på sin spets. 

Jag är ju delvis fortfarande föräldraledig, jag arbetar deltid, 75% för att vara exakt. Det är en sån sak som vi prioriterar, att barnen inte ska få så långa dagar på förskolan. Lyxen att kunna låta livet vara lite enklare. (Även om det inte känns särskilt enkelt i hallen på morgonen när alla ytterkläder ska på eller den där timmen innan middagen står på bordet.) Jag är verkligen imponerad över de superfamiljer där båda arbetar heltid. Hur får ni ihop det?

Senaste tiden har jag hängt mycket på Tradera. Jag har letat efter delar till vår kaffeservis som inte längre tillverkas. Till slut lyckades jag norpa ett kakfat och kort därefter fick jag också tag på en kaffekanna. Det här är saker som jag velat ha väldigt länge, men varit tvungen att prioritera bort. Men nu är de äntligen mina!

MG_0581.jpg
MG_0583.jpg