Inlägg taggade ‘föräldrablogg’

Bloggen är död! Länge leve bloggen!

Taggar

, , , , ,

Dela

Bloggtorkan har hållit i sig bra länge nu. Egentligen handlar det nog mest om prioriteringar jag gjort. Jag har velat göra andra saker efter jobbet och på kvällarna än att sitta framför datorn. Men jag saknar ofta bloggen och tänker på saker jag skulle vilja blogga om. Mitt senaste upplivningsförsök i januari ledde inte till någonting, vi får se om det här upplivningsförsöket funkar bättre. Hösten känns alltid som en nystart, kanske kan det hjälpa mig att komma igång igen?

Hemmadrömmar föddes i samband med min första föräldraledighet, i första hand för att jag ville dela med mig av Alice förlossning och komplikationer, men  sedan levde den vidare eftersom jag tyckte att den gav mig så mycket tillbaka. När föräldraledigheterna var slut hände det som jag tror dödat väldigt många mammabloggar, brist på tid och ork i samband med förvärvsarbete. Att anpassa sig till arbetslivet efter föräldraledighet är tufft, att anpassa sig till arbetslivet i kombination med småbarn är ännu tuffare och har inte varit en enkel resa vare sig för mig eller Björn. Att jag  dessutom började på en ny arbetsplats efter föräldraledigheten gjorde nog inte saken lättare även om jag fick mindre resväg. Jag går till och från jobbet varje dag, lämnar och hämtar ungarna på vägen eftersom både deras och min förskola ligger i vårt närområde. Det är nog egentligen först nu, efter att ha varit tillbaka i arbetslivet i två år, som jag känner att jag har båda fötterna på jorden.

Så nu hoppas jag att bloggen ska få lite av min uppmärksamhet igen och utvecklas vidare tillsammans med oss. Hoppas du tittar in!

Blogga

Taggar

, , ,

Dela

Tidigare den här veckan snurrade det runt en artikel på Facebook angående bloggande föräldrar. Eftersom jag suger åt mig saker som en svamp och alltid tycker att all kritik gäller mig när den behandlar saker jag gör, tycker eller tänker så tog den ganska hårt på mig. Gör jag fel när jag bloggar om mitt barn? Kommer Alice ogilla eller lida av mitt bloggande?

Så det har inte blivit så många blogginlägg den här veckan, jag kände att jag ville bemöta den här kritiken, men orkade inte riktigt ta tag i det. Under veckan som gått har jag hunnit reflektera väldigt mycket över den här artikeln och kommit fram till att den i högsta grad gäller mig som bloggare, men absolut inte hur jag är som bloggare eller vad min blogg speglar.

Vi har alla ett behov att dela sådant vi upplevt med andra och de sociala medierna gör det roligare än någonsin tidigare.

/ Annika Löfgren

Jag tycker författaren Annika Löfgren drar alla bloggare över en kant, då specifikt bloggande föräldrar. Jag tycker i och för sig att ämnet är väldigt relevant i dagens samhälle där sociala medier får allt mer utrymme i våra liv. Dessutom finns det nog en hel del föräldrar därute som borde tänka efter både en eller två gånger innan de lägger ut bilder på sina barn och av bara farten lägger upp ogenomtänkta blogginlägg. Alla bloggar inte på samma sätt och alla bloggare håller inte samma nivå på sina bloggar, det är här hennes artikel fallerar enligt mig. Det finns bra bloggar och det finns dåliga bloggar, precis som det finns bra föräldrar och mindre lämpliga föräldrar. Kanske menar hon att läxa upp de mindre lämpliga bloggarna? Det framgår inte av artikeln.

Jag är väldigt noga med vilka bilder jag exponerar på Alice och vad jag skriver om henne. Allt som jag skriver här på bloggen ska kännas ok att hon läser i framtiden och jag hoppas att hon kommer se bloggen som en värdefull dokumentation snarare än en dokusåpa. Om hon en dag säger ifrån så kommer jag självklart att respektera det. Allt jag skriver idag på bloggen läser dessutom Björn igenom innan det publiceras, eftersom han dels exponeras en del själv, men också för att han som Alice förälder också har ett ansvar för vad som publiceras offentligt om vårt gemensamma barn. Men visst är det svårt att se bilder och text utan att vara fullständigt objektiv när det handlar om ens egna barn, det ska jag inte förneka. Enligt oss är ju Alice perfekt på alla sätt och vis och såklart sötast i hela världen, precis så som det ska vara.

Sociala-medier

Bild: http://www.whathappensnext.se