Inlägg taggade ‘fest’

Caroline & Magnus – 23 augusti 2014

Taggar

,

Dela

Igår gifte sig min allra bästa vän Caroline med sin härliga Magnus i S:t Johannes kyrka här i Stockholm. Det var ett vackert brudpar som gav det starkaste av löften till varandra inför familj, släkt och vänner. Jag hade den stora äran att få vara tärna åt min fina vän. Mitt gudbarn Casper gick hand i hand med mig genom kyrkgången, vilket kändes väldigt fint. Brudparet strålade där de stod framme vid prästen och allt kändes så rätt.

_MG_5141_editblog_

Efter vigseln blev det trerätters middag vid Stockholms vinkällare. Många fina tal hölls och stämningen var på topp. Efter maten var det dags för tårtan, och när den också slunkit ner var det dags för brudparets första dans tillsammans.

_MG_5265_editblog_

_MG_5361_editblog_

Det var verkligen en trevlig fest och brudparet, som visserligen såg lite trötta ut efter dagens alla händelser, verkade lyckliga och belåtna när de lämnade festen.

_MG_5349_editblog_

När jag såg dig, min älskade vän, som brud kändes våra ungdomsupptåg väldigt långt borta. Nu är vi båda gifta och har egna familjer. Det blev så tydligt men kändes ändå så självklart. Jag älskar dig Caroline och hoppas att du och Magnus får ett långt och lyckligt liv tillsammans! 

 

Andreas Peter Gustav

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

I går var vi på dop i Vallentuna kyrka. Alice första syssling Andreas döptes under en väldigt fin och mysig dopceremoni. Björn fick äran att fota under dopceremonin och dopfikat. Äntligen fick han stor användning för all vår fotoutrustning med paraplyer, blixtar och liknande. Peter fick låna ”min” kamera som fick agera filmkamera under ceremonin, ska bli spännande att se hur bra det den lyckades prestera. Hittills är jag alldeles kär i min lilla mirakelkamera.

Stolta föräldrar

Själv var jag fullt upptagen med att roa Alice och intressera henne för vad som hände. Både Andreas och Alice skötte sig exemplariskt, inga barnskrik eller utbrott under hela ceremonin. När Alice fick se Andreas framme vid dopfunten utbrast hon ”Bebis! Bebis!” och det var tydligen väldigt intressant när han skulle ”bada” huvudet. Barn är bra härliga.

Andreas döps

Dopfikat hölls i församlingshuset. De hade dukat upp två långbord med fina dukar och dekorationer och det bjöds både på smörgåstårta och doptårta. Alice sprang runt, runt, runt de långa borden och satt inte stilla många minuter, festens egna lilla clown.

Doptårta

Jag passade på att fota presenterna här hemma innan vi åkte. Presentinslagning är en aktivitet som jag verkligen tycker är rolig. Det triggar min kreativa ådra och jag tycker själv att ett pakets utseende är en stor del av upplevelsen när man får ett paket. Jag älskar känslan av att öppna ett paket som nästan känns för fint för att öppna.

_MG_3043_editblog_

Av oss fick Andreas Duplo-lådan Börja bygga! och Pekboken för lite sportigare barn.

_MG_3044_editblog_

Nästa dop vi kommer att närvara vid kommer vi själva att hålla i. Planen är att döpa lillebror i juni och jag har redan lite smått börjat planera trots att han inte ens kommit ut ännu.

 

Fira svåger

Taggar

, , ,

Dela

Min svåger Ola fyllde 25 år i onsdags. Igår kväll var det fest. Vi hade ordnat med barnvakt och jag hade – kors i taket – lyckats måla naglarna (jag kan räkna gångerna jag haft nagellack sen Alice föddes på en hand!) och fått håret klippt i en fin frisyr av Peters kompis Lenita. Kul att få en barnfri kväll att festa loss även om vi planerat att vara hemma redan vid 1 så att min mamma och pappa fick åka hem och sova.

Ola och hans kompisar hade ordnat med massvis av tårta och goda var de. I alla fall de två jag smakade på. En kul fest var det med mycket dans och trevligt folk. Det var svårt att slita sig. Jag hoppas att Ola hade en kul natt även om vi inte kunde stanna hela natten, det förtjänar han, världens bästa svåger!

Tårtor
Ola 25

 

Idag har vi varit trötta. Alice har varit pigg och glad hela dagen, men vi har varit sega. Vi lyckades i alla fall masa oss iväg till Coop och inhandla allt som vi behöver tills i morgon då Björn fyller år. Kalas med släkten i morgon alltså.