Inlägg taggade ‘familjeliv’

Några nya men gamla saker

Taggar

, , , ,

Dela

Att föräldraledigheten är över är såklart sorgligt på många vis, jag har verkligen njutit av att vara hemma med barnen, men det har också sina ljusa sidor att vara tillbaka på jobbet. Förutom att jag arbetar på en arbetsplats där jag stormtrivs och känner glädje i att gå dit, så får jag ju faktiskt lön varje månad. Att vi får föräldrapenning här i Sverige är vansinnigt bra och jag hade lätt valt att vara hemma med barnen om jag hade fått forsatt föräldrapenning för att vara hemma med dem. Men de allra flesta som någon gång varit föräldraledig vet att pengarna inte direkt strömmar in och att man måste prioritera och avstå från mycket. Så är det såklart alltid för de allra flesta av oss, att man prioriterar olika och att man väljer vad man vill lägga sina pengar på, men under föräldraledigheten sätts allting på sin spets. 

Jag är ju delvis fortfarande föräldraledig, jag arbetar deltid, 75% för att vara exakt. Det är en sån sak som vi prioriterar, att barnen inte ska få så långa dagar på förskolan. Lyxen att kunna låta livet vara lite enklare. (Även om det inte känns särskilt enkelt i hallen på morgonen när alla ytterkläder ska på eller den där timmen innan middagen står på bordet.) Jag är verkligen imponerad över de superfamiljer där båda arbetar heltid. Hur får ni ihop det?

Senaste tiden har jag hängt mycket på Tradera. Jag har letat efter delar till vår kaffeservis som inte längre tillverkas. Till slut lyckades jag norpa ett kakfat och kort därefter fick jag också tag på en kaffekanna. Det här är saker som jag velat ha väldigt länge, men varit tvungen att prioritera bort. Men nu är de äntligen mina!

MG_0581.jpg
MG_0583.jpg

Se upp i backen!

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Vi har spenderat dagen i Flottsbro, med stjärtlappar, pulkor och snowracer. Vi trotsade kylan och gav oss iväg till Flottsbro tillsammans med Björns bror Ola och hans sambo Caroline. Vi åt lunch på Flottsbro Värdshus som ligger precis vid foten av backen. Det var skönt att få komma in i värmen en stund och ta igen sig lite efter mycket knallande upp för backar och fartfyllda åk.

wpid-MG_0332.jpg
wpid-MG_0299.jpg
wpid-MG_0344.jpg
wpid-MG_0340.jpg

En riktigt mysig dag i backen, men kallt var det! Hoppas du också hade en härlig trettondag. Igår kom det stora paketet hem till oss, men innehållet avslöjar jag i ett eget inlägg.  

 

 

Nu är det dags att plocka fram julen

Taggar

, ,

Dela

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Under förmiddagen försökte vi ta julfoton på barnen, men det ville tydligen inte dom, så vi får prova igen en annan gång. Under dagen besökte vi min farfar, Alice och Eriks gammelfarfar i Upplands Väsby. Det var väldigt länge sen vi träffade honom och jag tror att han uppskattade besöket. Senast vi träffades var på farmors begravning i april när Erik bara var två veckor gammal. Jag får hemskt dåligt samvete över att vi träffas så sällan. Tiden går så rysligt fort och vi hinner verkligen inte med allt vi skulle vilja göra eller träffa alla vi skulle vilja umgås mer med. Det har gått så långt att vi känner att barnen blir lidande. De behöver umgås med sin pappa på helgerna eftersom de knappt träffas på vardagarna och Alice behöver dessutom ta det lungt efter veckans upptåg på förskolan. Det sista vi och barnen behöver är helger fullsmockade med aktiviteter och människor som byter av varandra om vartannat. Men det är lättare sagt än gjort. Den här helgen kommer precis som alla andra helger gå på högvarv. I morgon ska vi fira min fina vän Caroline som fyller 30 år och det ser jag verkligen fram emot. Det ska också bli kul att få träffa flera av våra nära vänner där som vi hinner träffa alldeles för sällan.

Hur gör ni för att hinna med allt och alla och samtidigt få ihop familjelivet? Vi har under hösten försökt få till det så att endast en av helgens två dagar träffar vi släkt och vänner medan den andra dagen är vår egen familjedag där vi bara kan ta det lungt hemma eller utföra diverse strö saker som exempelvis storhandla på Coop, städa, renovera eller liknande. Detta försök har i stort sett floppat total, men jag och Björn är överens om att nästa år ska vi bli duktigare på att ta det lugnt och inte planera in så mycket och lära oss att säga nej när folk drar i oss från höger och vänster. Framför allt för våra barns skull men också för vårt äktenskaps skull.

Nu på kvällen satte Björn upp vår julbelysning utomhus och innan det var dags för barnen att gå och lägga sig gick vi tillsammans ut och beundrade alla fina lampor. Det är lustigt hur ens smak kan förändras bara för att man skaffar barn. Jag har alltid tyckt att det är lite tacky med mycket julbelysning och belysning i olika färger men numera går vi all-in och har planer att utöka under kommande år. Sen skaffar man det där man aldrig skulle kunna tänka sig bara för att man ser lyckan i sina barns ögon, som den extremt fula lilla björnen som sitter vid vår trappa på framsidan. Jag tycker verkligen inte om den, men Alice ville så hemskt gärna ha en förra året så vi köpte en till slut. Så i år kompletterade vi med polkagrisstänger som jag tyckte såg härligt amerikanska ut. Tur att alla våra grannar går all-in med sin julbelysning också, tror nästan att det är en outtalad tävling i vem som har mest belysning. Radhuslivets tjusning. 

_MG_5716_editblog_