Inlägg taggade ‘familj’

Det här kan jag inte leva utan!

Taggar

,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är: En sak du inte kan leva utan. Jag har funderat och funderat på detta och kommit fram till att människan klarar sig förvånansvärt bra utan många saker. Det känns ju tråkigt att skriva om luft, mat eller andra saker som vår existens är beroende av. Jag vill inte heller sitta här och välja ut en materialistisk sak som jag inte skulle kunna leva utan, de första saker jag kommer att tänka på är mobilen, bilen, huset, datorn och internet, men det känns också ganska fånigt eftersom jag vet att jag skulle överleva utan dessa saker.

Det finns egentligen bara en sak som jag på riktigt inte skulle vilja leva utan och det är min familj. Utan dem skulle jag inte vilja leva! Om jag aldrig hade haft dem skulle det vara annorlunda, men nu är de en del av mig, de är min luft, min livsgnista, mitt allt!

family

Vårkänslor

Taggar

, , , ,

Dela

Den här helgen har verkligen varit härlig. Vårkänslorna fullkomligt sprutar tack vare det fina vädret. Eftersom vi redan på fredagen visste att det skulle bli fint väder i helgen hade vi försökt planera in en mysig familjehelg utan längre resor ifall förlossningen skulle sätta igång och som skulle passa alla, framförallt för gravid mamma med onda fogar och en krävande två-åring.

Lördagsförmiddagen spenderade vi med att städa här hemma eftersom Alice mormor och morfar ska bo här medan vi ligger på BB. Det kanske inte låter som supermysigt familjemys, men efter tre väldigt upptagna helger var det skönt att få städa utan tidspress och dessutom ha en väldigt nöjd Alice som tycker om när det händer saker. Hon hjälpte pappa att dammsuga och åkte på dammsugaren om vartannat. Jag tog på mig att städa i köket där det är bra arbetshöjd och jag inte måste gå runt så mycket. Så innan Alice vila vid 11.30 var hela huset någorlunda städat och vi kände oss nöjda.

Pappa Björn lagade pannkaka till lunch, hela familjens favoriträtt. Mums! Sen spenderade vi större delen av eftermiddagen med lek i lekparken intill vårt område. Vi var inte direkt ensamma, fler föräldrar kände tydligen för att komma ut i det fina vädret. Extra kul att de rustat upp den del av parken som är till för de yngre barnen. Genomgående pirattema med lagom utmaningar för barn mellan ca. 1-7 år (min egen bedömning). Några av er kanske läst inlägget jag skrev förra våren om parkens usla skick, jag till och med skrev ett klagomål till Stockholms stad och talade om vad jag tyckte. Inlägget kan ni läsa här! om ni är nyfikna. Så det känns ju såklart extra kul att de rustat upp parken lite i alla fall, även om det säkert inte hade det minsta med mitt klagomål att göra. På kvällen kom morbror Peter över för Mellomys och trots att fel låt vann hade vi en trevlig kväll.

 _MG_3262_editblog_
_MG_3287_editblog_ _MG_3276_editblog_
_MG_3277_editblog_

Idag har vi slackat under förmiddagen. Alice och jag har lekt med dockan som både blev nedbäddad i vagnen för promenad på övervåningen och matad med massor av olika sorters mat av sin dockmamma. Jag fick en träglass av Alice medan det pysslades i köket. ♥ Björn kämpade större delen av förmiddagen med sin dator som krånglar, åkte bland annat till Webhallen för att köpa ett nytt nätaggregat. Korv med bröd till lunch efter vilan som även jag sov mig igenom. Sen lekte jag och Alice på baksidan i solen medan Björn fortsatte med datorn. Tyvärr fick han aldrig styr på problemet med datorn, men det ska nog ordna sig tillslut. Vi åkte en sväng förbi Babyproffsen för att plocka upp min Babybox som jag registrerade mig till för flera månader sedan. Där köpte vi även en ståbräda till vår Emmaljungavagn. Middag fick vi hemma hos Alice mormor och morfar, men mest poppis var nog Bjälla som fick all Alice uppmärksamhet. En härligt mysig lugn helg med familjen och strålande vårväder. Precis vad jag behöver nu när jag laddar inför förlossningen.

_MG_0560_editblog_

Taggar

, , ,

Dela

Efter att ha hämtat ut vår bil från fullservice kom Björn äntligen hem. Alice fick öppna dörren och ge pappa en ask med gélehjärtan och ett alla hjärtans dag kort. Pappa sa: ”Tack så mycket” och Alice svarar: ”Tach sa myche”. Pappa gav Alice en kartong med en hjärtformad tårta som vi beställde tidigare i veckan. Efter att vi tjuvkikat på den ställde vi tillsammans in den i kylskåpet. ”Tårta” konstaterar Alice nöjt.

_MG_0445_editblog_

Jag fick en påse med Geggamojas logga av min underbara man, det innehållet kan ju bara bli en succé! En vagnleksak/barnvagnsmobil/vagnsmycke, vilket man nu föredrar att säga. Har suktat efter denna sen vårkollektionen annonserades.

Efter middagen blev det alltså tårta trots att vi var väldigt mätta efter middagen, men vi ville att Alice skulle hinna få lite tårta innan det var dags för henne att sova. Älskar min fina familj så oerhört mycket. Många tycker att alla hjärtans dag är kommersiellt skit men jag gillar den här dagen på året, en dag med det lilla extra.

_MG_0441_editblog_ _MG_0451_editblog_
_MG_0435_editblog_

 

 

Min pappa har cancer

Taggar

, , , , ,

Dela

För ca. 3 år sen fick vi veta att min pappa har cancer. Han opererades kort därefter och vi hade turen att få behålla honom efter den operationen som var både avancerad och osäker. Någon månad senare kunde jag dansa med min pappa på mitt bröllop.

Cancern visade sig dock vara obotlig och satt även vid hans hjärta och luftstrupe, ställen man inte opererar på. Då satte man igång medicinering med en ny typ av sprutor, riktigt giftiga saker som han tar med jämna mellanrum för att hålla cancern i schack så att den inte sprider sig. Det finns inget sätt att se ifall dessa sprutor fungerar mer än med tiden. Det måste gå tillräckligt lång tid för att se att de faktiskt inte växer. Oro, väntan och sorg har ständigt gnagt på oss de senaste åren medan livet rullat på.

Igår var min pappa och mamma hos läkaren för att prata om framtiden. Hade sprutorna hjälpt? Hade cancern spritt sig? Vi hade turen att få det glädjande beskedet att cancern inte har spridit sig, sprutorna verkar fungera för min pappa, i alla fall hittills. Igår kväll fick vi också beskedet att en av pappas närmaste vänner som fick cancer för ett år sedan inte är lika lyckligt lottad, han kommer inte att få komma hem till sin familj igen. Våra tankar går nu till hans fru och dotter. Det kunde precis lika gärna ha varit min pappa och det hugger i hjärtat bara vid tanken.

Jag är oändligt tacksam och glad att min pappa finns här hos oss. Jag älskar dig pappa!

 

Gott Nytt År!

Taggar

,

Dela

Nu är 2012 snart över och vi går in i 2013. Vi har haft ett underbart år med vår lilla tjej. Visst skrämde hon oss rejält när hon kom men hennes livsglädje kan pigga upp vem som helst. Nu väntar vi med spänning på vad 2013 har att erbjuda och ser fram emot att så vår lilla tjej växa, utvecklas och uppleva världen.

Gott Nytt År önskar vi er alla!

Familjen.