Inlägg taggade ‘egobilder’

Bevismaterial

Taggar

, ,

Dela

Alice gillar att leka med samma saker som sin mamma och pappa, inte helt oväntat. De saker vi använder mest här hemma är nog våra mobiler, Ipaden och våra datorer. Såklart tycker Alice också att dessa ”leksaker” är toppenkul.

IMG_0308_editblog_ IMG_0306_editblog_

Redan när Alice var några månader började hon intressera sig för våra mobiltelefoner och vid några tillfällen lyckades hon faktiskt få tag på min mobil. IMG_0284_editblog_Då förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra utan skrapade den mot golvet fram och tillbaka. Det resulterade i att jag idag inte har en fungerande kamera på min mobil för linsen är helt förstörd av repor och det blir bara som ett suddigt moln när man tar foton. Turligt nog har jag världens underbaraste man som har lovat mig en Iphone 5s när vi lyckas få tag på en (min födelsedagspresent som har fått vänta tills telefonen släpptes). Ännu har vi inte lyckats få tag på någon 5s, de är slutsålda överallt men snart så. De ska ju komma in nya i butikerna nästa vecka om jag har förstått det hela rätt?

IMG_0531_editblog_

Ipaden är numera den mest populära ”leksaken” och vi måste gömma den på olika platser hela tiden för att hon inte ska ta fram den och börja radera appar eller dylikt. Ibland får hon sitta med den, när vi sitter bredvid och ser så att hon spelar sina spel och inte gör annat fuffens. Det finns faktiskt en del bra spel även för 1 1/2-åringar.  Jag gillar exempelvis Lego Duplos Tittut app.

IMG_0276_editblog_

Jag hatar när folk propagerar mot barn och teknik. Telefoner, datorer, läsplattor och dylikt är precis lika dåliga/bra för ditt barn som de är för dig som förälder. Så om du prompt inte vill att ditt barn ska leka med dessa saker så måste du också helt sluta att leka med dessa saker, ditt barn gör det du gör. Vår uppgift är snarare att lära barnen hantera dagens teknik, inte bara hur de ska använda sig av den utan också när och var. Barnen behöver goda förebilder även när det handlar om teknik.

Hur som helst så lyckas Alice ganska ofta hitta paddan. Förutom att vi ibland kommer på henne så har jag hittat andra bevis i form av foton som hon själv har tagit. Ganska kul ändå, ingen skada skedd liksom.

IMG_0296_editblog_

 

Man tager vad man haver

Taggar

,

Dela

Har ni sett de där fotona som alla på Facebook lägger upp just nu, foton på körsbärsträden i Kungsan? De är verkligen jättefina men de har väl stått där i alla år? Varför blev de så sjukt populära just i år? Jag orkar faktiskt inte ta mig in till stan bara för att fotas med några träd så vi nöjer oss med vårt fina plommonträd i vår trädgård i stället. För vi kan ju inte vara sämre än alla andra, jag vill också ha fina trädbilder!