Inlägg taggade ‘dop’

Iris

Taggar

, , ,

Dela

I lördags deltog vi vid dopgudstjänsten av Lydia Iris Viola i Enskede kyrka. Björns syskonbarn (brorsdotter) och barnens första kusin. Det var en fin ceremoni med barnen i fokus.

Det var väldigt många barn med bland gästerna och de var självklart välkomna att delta vid ceremonin. Storebror Noel hällde upp vattnet i dopfunten och tände dopljuset. Alice fick äran att torka av vattnet från Iris ansikte.

Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

Svenska kyrkan

Iris morfar sjöng Världen är din som är skriven av Magnus Uggla. Jag tycker det var väldigt fint och passande för ett dop.

Bakom den lyckliga familjen ser ni trädet med dopänglar som hängs upp vid varje dop i Enskede kyrka. Nu har även Iris sin ängel där.

Efter dopgudstjänsten serverades det lunch och dopfika i värdfamiljens samfällighetslokal.

Vi är väldigt glada över att få ha deltagit vid lilla Iris dop och önskar henne all lycka!

 

 

Erik Gustav

Taggar

, ,

Dela

Den 15 juni 2014 döpte vi vår son till Erik Gustav i Järfälla kyrka. Namnet Erik är efter min morfar (alltså Eriks gammelmorfar) och namnet Gustav är efter min farfar Karl-Gustav och Björns farfar Åke Lennart Gustav. Han kommer ha Erik som tilltalsnamn.

Erik är ett fornnordiskt namn, ursprungligen Airikr som betyder ensam härskare.

Järfälla kyrka tillkom under 1100-talets slut. Dopfunten, huggen i sandsten av en okänd mästare från en stenhuggarskola i Mälardalen, finns kvar från denna tid. Den är dekorerad med bilder som sägs berätta om de onda makternas kamp om den odöpta själen. När vi skulle gifta oss träffade vi prästen ett par gånger i just Järfälla kyrka, senare vigde han oss på Stensunds ”slott” utanför Trosa. Prästen berättade om dopfunten vid ett av dessa möten och nu är båda våra barn döpta vid just den dopfunten.

_MG_4344_editblog__MG_4566_editblog_

Det var en väldigt fin ceremoni med bland annat solosång och diktläsning. Dopklänningen köpte min gammelmormor på PUB i Stockholm när jag skulle döpas och har burits av mig och mina bröder och nu även av Alice och Erik.

_MG_4551_editblog2_
_MG_4363_editblogg_ _MG_4460_editblog_
_MG_4372_editblog_

Erik fick tre gudfäder, våra bröder, Anders, Peter och Ola. Vi förväntar oss inte att de ska be för Erik morgon och kväll så som prästen önskar men vi hoppas att de alltid ska finnas där för Erik (och för Alice också såklart!) Att få bli gudfar eller gudmor åt någons älskade barn (eller fadder som det heter numera) ser jag som det största hedersuppdraget man kan få, lite som att bli en del av den familjen. Jag är själv gudmor åt min bästa väns son Casper och är väldigt tacksam för att de ville ge mig den äran.

_MG_4546_editblog_

Efter dopet bjöd vi in till dopkaffe hemma hos oss. Det bjöds på tårta, sockerkaka, konfektyr och kakor.

_MG_1149_editblog_

_MG_1153_editblog_

Erik fick en väldans massa fina presenter och Alice accepterade det rakt av. ”Eliks! Alice låna.” Vi har verkligen välsignats med två helt fantastiska barn, vad skulle vi göra utan dem?

_MG_4583_editblog_

Tack ännu en gång till alla er som var med och gjorde Eriks dag väldigt speciell.

Välkommen Juni!

Taggar

,

Dela

Nu är juni här och sommaren också. Inte många veckor kvar till midsommar heller. I juni ska vi förutom midsommar hinna med att döpa Erik. Precis som Alice kommer han döpas i Järfälla kyrka där vi också övade inför vårt bröllop tillsammans med prästen som senare vigde oss i Stensunds ”slott” strax utanför Trosa. Det mesta av planeringen inför dopet har börjat falla på plats och jag känner mig lite lugnare än jag gjort på länge. Inbjudningarna borde nu ha trillat ned i alla berördas brevlådor också. Tyvärr skrev vi att alla skulle OSA på vårt hemnummer och såklart har Telia strulat till det med porteringen av vårt telefonnummer när vi fick fiber inkopplat här hemma förra veckan. Men vår hemtelefon ska fungera igen mot slutet av denna vecka.

_MG_3836_editblog__MG_3832_editblog_

Snart är det dags för dop

Taggar

, , , ,

Dela

Häromdagen bokade jag Järfälla kyrka för Eriks dop. Jag var väldigt sent ute med tanke på att vi planerat att döpa honom i juni och dessutom hade ett specifikt datum vi ville ha. Men ibland ska man ha tur, för just det datumet var ledigt. Det blir ett dubbeldop även denna gång eftersom Järfälla kyrka har som regel att alltid boka in två familjer då kyrkan är väldigt populär.

När Alice döptes gjorde jag alla inbjudningar själv för att få dem precis så som jag ville ha dem. Denna gång har jag som tvåbarnsmamma varken tiden eller orken att göra egna inbjudningar, så denna gång har jag skickat efter inbjudningskort från nätet. Jag har ju såklart fortfarande letat som en tok efter den perfekta designen, som den perfektionist jag är, och är faktiskt väldigt nöjd ändå. Den här gången har vi också försökt skära ned lite på antalet inbjudna, men det är egentligen ändå på tok för många för att få plats hemma hos oss. Vi försöker nu titta på lite olika lösningar, vi har ju faktiskt tillgång till en kvarterslokal och det här skulle ju vara ett perfekt tillfälle att utnyttja denna. Lokalen ska dock renoveras, men jag vet inte när. Lite att kolla upp alltså. Alice dop planerade och förberedde jag för under hela sommaren eftersom hennes dop var i augusti, men eftersom Eriks kommer vara i juni så brinner det lite i knutarna. Jag har lite småpanik eftersom jag vill att Eriks dop ska vara lika fint och genomtänkt som Alice.

Idag inköpte jag en doppresent från mig och Björn. En stor brandbil i trä. Redan innan jag fick barn visste jag att träleksaker var något jag skulle satsa mycket på eftersom de håller bättre och för att det är mindre risk att barnen utsätts för gifter. Visst har Alice en del leksaker i plast, men de är inte många, om man bortser från allt det Duplo hon har. Men just Lego och Duplo anses vara en godkänd plastleksak ur gift-synpunkt, som håller väldigt hög produktsäkerhet. Sen ska man såklart vara försiktig med alla leksaker som är producerade utanför EU oavsett om de är gjorda i trä eller plast.

KIDS-WOOD-brandbil-115164-690429.ashx

En brandbil från Kids Wood blir en doppresent från oss.

Några saker jag skulle bli överlycklig av att se bland doppresenterna är; ett parkeringshus och en bilbaneramp, båda från Kids Wood. Annars är ju träbilar och andra träleksaker alltid säkra kort.

KIDS-WOOD-bilbaneramp-117182-895133.ashx KIDS-WOOD-parkeringshus-116534-846148.ashx
 brandhelikopter_s  f1_bil_ljusbla_s
 sma_bilar_s

Parkeringshuset och bilbanerampen finns hos BR leksaker, övriga trä-fordon hittar man hos Trä-Otto bland en massa andra fina träleksaker.

Andreas Peter Gustav

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

I går var vi på dop i Vallentuna kyrka. Alice första syssling Andreas döptes under en väldigt fin och mysig dopceremoni. Björn fick äran att fota under dopceremonin och dopfikat. Äntligen fick han stor användning för all vår fotoutrustning med paraplyer, blixtar och liknande. Peter fick låna ”min” kamera som fick agera filmkamera under ceremonin, ska bli spännande att se hur bra det den lyckades prestera. Hittills är jag alldeles kär i min lilla mirakelkamera.

Stolta föräldrar

Själv var jag fullt upptagen med att roa Alice och intressera henne för vad som hände. Både Andreas och Alice skötte sig exemplariskt, inga barnskrik eller utbrott under hela ceremonin. När Alice fick se Andreas framme vid dopfunten utbrast hon ”Bebis! Bebis!” och det var tydligen väldigt intressant när han skulle ”bada” huvudet. Barn är bra härliga.

Andreas döps

Dopfikat hölls i församlingshuset. De hade dukat upp två långbord med fina dukar och dekorationer och det bjöds både på smörgåstårta och doptårta. Alice sprang runt, runt, runt de långa borden och satt inte stilla många minuter, festens egna lilla clown.

Doptårta

Jag passade på att fota presenterna här hemma innan vi åkte. Presentinslagning är en aktivitet som jag verkligen tycker är rolig. Det triggar min kreativa ådra och jag tycker själv att ett pakets utseende är en stor del av upplevelsen när man får ett paket. Jag älskar känslan av att öppna ett paket som nästan känns för fint för att öppna.

_MG_3043_editblog_

Av oss fick Andreas Duplo-lådan Börja bygga! och Pekboken för lite sportigare barn.

_MG_3044_editblog_

Nästa dop vi kommer att närvara vid kommer vi själva att hålla i. Planen är att döpa lillebror i juni och jag har redan lite smått börjat planera trots att han inte ens kommit ut ännu.

 

Oscar Karl

Taggar

, , , , ,

Dela

_MG_2382_editblog_Idag var vi på Oscars dop i Hässelby strands kyrka. En mysig ceremoni där Carolines och Magnus bröder blev Oscars faddrar. Tur att det var ett barnvänligt dop där barnen fick springa omkring, för även om Alice satt snällt i mitt knä under hela ceremonin så tyckte hon att det var passande att slinka in lite prat för att hjälpa prästen här och där.Oscars dopfunt

Efteråt bjöds det på dopfika hemma hos värdfamiljen. Det bjöds på mängder av hembakat; cupcakes, cakepops. tårtor, kakor och biskvier. Mumsfillibabba!

Oscar fick en härlig dopdag som vi är glada över att få ha delat med honom, hans familj och vänner.

_MG_2442_editblog_ _MG_2444_editblog_

_MG_2429_editblog_

Dop

Taggar

, , ,

Dela

På söndag ska vi på dop. Lille Oscar ska döpas i Hässelby strands kyrka. Jag ser väldigt mycket fram emot detta, det är så fint med dop. Sen vet jag ju också hur hårt hans mamma jobbat för att göra hans dopdag speciell. Är det något jag gillar så är det att gå på evenemang med det där lilla extra.

Jag hade från början tänkt att Alice skulle använda någon av alla de fina klänningar hon redan har men insåg häromdagen till min förskräckelse att hon redan har vuxit ur alla finklänningar. Så efter inskolningen i onsdags åkte vi en sväng till Täby centrum för att leta efter en klänning. Vi vandrade omkring där ett tag, delade på en smoothie från Naked juice bar som jag bara älskar. Vi stannade en stund i deras lekrum så att Alice fick springa av sig lite när det började klia i benen, riktigt fint var det.

När vi skulle åka för att möta mormor i Bromma Blocks gick vi in i en sista butik och hittade den… den perfekta klänningen. Alice fullständigt tindrade i ögonen när hon såg sig själv i spegeln. Mina ögon tindrade nog också, av tårar, för hon var så otroligt fin, som en liten Disney-prinsessa. Det lustigaste av allt var att vi hittade den inne på Accessorize som jag inte ens visste säljer barnkläder. Tydligen är det bara butiken i Täby och butiken i Nacka Forum som säljer just barnkläder av märket Monsoon. De hade många väldigt fina klänningar men jag insåg när jag tittade på prislappen att de tyvärr inte är så billiga. Men vad gör man när ens dotter står och stryker sig över magen och tittar förundrat med tindrande ögon på sin spegelbild? Jo, man köper den och hoppas att pappa också ska trollbindas av sin näpna dotter.

8866270019614 8866270281758

Fick vi behålla klänningen efter vår lilla catwalk här hemma? Jodå, Alice sprang fram till pappa och ropade ”Titta! Titta!” sen var han också såld.

Alice dop

Taggar

,

Dela

Många har efterfrågat bilder ifrån Alice dop. Nu har jag äntligen fixat ett bildspel!

Tack ännu en gång till alla er som förgyllde Alice dag.

Dop

Taggar

, , , ,

Dela

I söndags döptes vår lilla Alice i Järfälla kyrka. Trotts att det regnade större delen av dagen blev det en trevlig tillställning. Alice var bedårande i min gamla dopklänning och med den lilla rosetten i håret. Till och med jag kände mig vacker för första gången sen innan graviditeten.

Både Alice och Nea (den andra lilla tjejen som döptes samtidigt) uppförde sig utmärkt i kyrkan. Ceremonin var fin och pricken över i:et var när Johan (orgelspelaren i kyrkan som också är vän till familjen) spelade ”Du finns inom mig” från Disneys Tarzan.

Så gråt ej mera
det ska bli så bra,
kom ta min hand,
här finns ja´
Jag ger dig skydd nu
för allt omkring dej,
och jag finns här, gråt ej mer.

Ett litet liv,
men ändå stark.
Här i min famn
så är du trygg och varm.
Det finns ett band som
aldrig brister.
Jag finns här hos dej,
gråt ej mer.

refr: För du finns inom mej.
Ja, du finns inom mej,
från denna stund
nu och för evig tid.
Du finns inom mej
mitt hjärtas hemilghet.
Du finns inom mej.
Alltid

Alltid

Alice har nu Jonas som gudfar och Carro som gudmor. Det kändes skönt att ha dem där bredvid oss i kyrkan och i framtiden vill vi att Alice ska känna sig lika trygg med dem som vi gör.

Efter ceremonin i kyrkan bjöds det på dop-kaffe hemma hos oss. Vi hade backat bullar och muffins. Jag hade också gjort cake-pops som jag blev riktigt nöjd med. Utöver det här hade vi också beställt en dop-tårta som blev helt fantastisk.

Alice fick ett helt berg med fina presenter.

Vi vill tacka alla som närvarade vid Alice dop och gjorde hennes dag perfekt!

Förberedelser

Taggar

, ,

Dela

Det har varit lite dåligt med inlägg den sista tiden. Alice döps nu på söndag och vi är mitt uppe i alla förberedelser. Det ska städas, bakas och fixas. Förra torsdagen var jag med Carro och shoppade efter klänning som jag kan ha på dopet. Jag kom tillslut hem med 3 klänningar. Alice ska bära min gamla dopklänning. När vi var på NK igår köpte vi en liten rosett som Alice ska få ha i håret under dopet. Björn är inte riktigt färdig med sin utstyrsel ännu, han behöver ett par snyggare byxor.

Nästa vecka kommer det bli fler inlägg, men just nu har vi massor att förbereda.