Taggar

, , , , ,

Dela

Igår var det äntligen julafton. Jag och Björn plockade fram alla paket och la dem under julgranen kvällen innan när Alice somnat och fyllde en julstrumpa som vi hänge i Alice rum. Vi satte även ihop ett lite större pepparkakshus där alla duplo-gubbar från årets adventskalender fick flytta in som en överraskning åt Alice och som sista ”lucka” för i år.

_MG_2788_editblog_

I julstrumpa från Polarn O. Pyret fick det plats med massor av spännande saker.

_MG_2781_editblog_

I ett av paketen fanns en burk med träspagetti.

Det är svårt att roa en 1 ½-åring från klockan 7.30 – 15.00 bland allt pynt, alla klappar, fixande och fejande fram till Kalle Anka men jag tycker ändå att vi lyckades ganska bra. Julfirandet var som jag nämnt tidigare hemma hos oss så vi hade väldigt mycket att stå i även om vi förberett och fixat väldigt mycket i förväg. Vi har redan börjat fasa inför nästa jul då vi kommer ha två barn att ta hand om, vad har vi gett oss in på?

Pepparkakshuset var i alla fall en hit även om hon inte får leka med det. Alice skrattade, pekade och såg väldigt fascinerad ut. Är faktiskt väldigt nöjd med årets julkalender, kommer nog bli svårt att toppa den. Men mitt tips till er alla där ute med barn mellan 1-3 år är absolut att göra en Duplo-kalender till era barn någon gång. Eller så kan vi ju hoppas på att Lego själva kommer på att de ska börja sälja även Duplo-kalendrar och inte bara Lego-kalenderar.

_MG_2798_editblog_

Klockan 15.00 dök min sida av familjen upp lagom till Kalle Anka. Alice fick öppna sin julklapp från gammelmormor och gammelmorfar eftersom Kalle Anka bara var intressant en kort stund, alla människor och klappar som dök upp var mer intressanta. Av dem fick hon en Corolle docka som ofta kallas dockornas Rolls-Royce. Jag har letat länge efter den perfekta dockan åt Alice som vi skulle kunna sätta upp på hennes önskelista, jag vill inte att hon ska ha en massa billiga slit och släng-dockor som ligger överallt utan bara ett fåtal fina kvalitetsdockor.

71WQfTFrS3L._SL1200_

Alice första bebis-docka.

Dockan blev hjärtligt mottagen av sin nya mamma som pysslade om henne av och till hela kvällen. Dockan blev en succé precis som jag anade direkt när jag såg dockan på hyllan inne på Boink!

_MG_2812_editblog_

Som enda barnet fick Alice massor av fina julklappar och vi är såklart glada och tacksamma för allihopa men jag kommer inte att nämna dem alla här. Vi har verkligen ansträngt oss för att få ett genomgående tema med Alice julklappar för att alla saker hon får ska vara betydelsefulla för hennes lek och intressen och inte hamna i konsumtionshysteri där antalet paket får större betydelse än kvalitén och värdet av en genomtänkt present. Vi har varit väldigt tydliga med vad vi önskar åt Alice och varför.

En hel del av de saker Alice fick var vi tvungna att montera ihop, bland annat en dockstol och en lekspis. Dessa gymnastiska övningar har jag fått lida av idag, men det var det värt!

_MG_2816_editblog__MG_2817_editblog_

_MG_2820_editblog_

Tips! Alla bilderna i det här inlägget är ”klickbara” och visas då i större format och med bättre kvalité.

Jag hoppas att alla ni läsare där ute har haft en mysig julafton och att ni får njuta av de här sista dagarna av 2013!

God Jul!