Inlägg taggade ‘djur’

Kolmården

Taggar

, , , , ,

Dela

Igår besökte vi Kolmården. Hela sommaren har vi velat fram och tillbaka kring vilken djurpark vi skulle besöka, Furuvik, Parken zoo eller Kolmården. Lite olika prisklasser, utbud och platser. Tillslut fick det ändå bli Kolmården eftersom vi misstänkte att Alice skulle tycka om att hälsa på Bamse. Hon prenumererar på Bamse för de yngsta och tycker att tidningarna är jättespännande. 

_MG_9062
_MG_9050_MG_9061
_MG_9209

Bamses värld gick hem både hos Alice och Erik vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Erik älskade att köra Skalmans bilar och hade nog kunna åkt dem hur många gånger som helst, tre gånger var tydligen inte tillräckligt i alla fall. Bamses snurrande dunderhonung var också rolig men turen med båten Viktoria fick Erik stå över. Alice skulle prompt åka båten, så jag följde snällt med. Björn som lätt blir åksjuk fick stå över och leta efter skugga med Erik. Med lite skräckblandad förtjusning tjoade vi oss igenom åkturen.

Till lunch åt vi ekologiska pannkakor vid Farmors kök och Alice fick köpa sig en hel dunderhonungsburk med godis i Katta-los godisbutik. Men höjdpunkten på hela besöket var nog ändå att få krama Bamse!

_MG_9052

När vi kände oss nöjda med Bamses värld var det dags att titta på djuren. Visst tyckte barnen att det var spännande att titta på djuren, men Alice tyckte att det var lite långt att gå. Inte så konstigt kanske med tanke på att halva parken ligger i uppförsbacke. 

_MG_9070
_MG_9084

Tiger world var väldigt spännande. Alice var lite orolig att tigrarna skulle komma in till oss när tigern gick runt ett hörn.

_MG_9097
_MG_9104

När vi tagit oss hela vägen till Marine world gick vi på delfinshowen Life som också uppskattades väldigt mycket av båda barnen. Vem blir inte imponerad av hoppande delfiner liksom?

_MG_9141_MG_9119

Vi stod över linbanan i år, en tur på 30 min inlåsta i en liten boll med två trötta barn kändes farligare än vildaste lejon. Men några djur fanns det ändå att studera på savannen och elefanterna var väldigt intressanta, särskilt den lilla elefanten med den lilla snabeln enligt Alice.

_MG_9173
_MG_9182_MG_9169
_MG_9159

En väldigt mysig dag med fint väder fick vi. Två riktigt trötta barn och faktiskt två ganska trötta päron lämnade parken strax före stängning.

 

Skansen

Taggar

, ,

Dela

Idag har vi varit på Skansen med Carro, Mange och Casper. Riktigt härligt sommarväder lyckades vi pricka in också vilket ger de bästa förutsättningarna för en lyckad dag. Vi vandrade omkring och tittade på djuren. Alice tyckte som vanligt att grus var det som var mest spännande och Casper förstås.

Till lunch köpte vi pannkakor allihopa och Alice var väldigt nöjd med valet av mat, samma som mamma och pappa och massor av grädde och sylt. Mums! En höna kom och bet mig i mitt lillfinger när vi satt och åt. Jag hade handen på bänken för att stödja mig när jag hade Alice i knät. Det nöp till men gjorde inte ont, tur att det var jag och inte nån av barnen.

Här kommer några bilder ifrån dagen. Bilderna är klickbara om ni vill se dem lite bättre.

När vi hade sett alla djuren somnade Alice och familjen Ericsson/Boman åkte hem. Jag och Björn vandrade omkring med en sovande Alice, avnjöt en varsin glass och tittade på alla fina gamla byggnader. En väldigt mysig dag fick vi i vårt härliga Stockholm denna ljuvliga sommardag.

Djurexpo

Taggar

, , , ,

Dela

Idag var vår lilla familj på djurexpo vid Spånga gymnasium. Djurexpo arrangeras varje år för allmänheten utav avgångsklasserna på naturbruksprogrammet. Här får man titta på skolans alla djur och får möjlighet till information om djurvårdsinstitutionen. Djurexpot hålls både idag lördag och i morgon söndag kl: 10-16 om ni är sugna på ett besök. Båda dagarna erbjuder flera större aktiviteter som tex. kamel- och ponnyridning, hundshow, grismatning, rockmatning, kaninhoppning m.m. Program kan du hitta här! Inträdet är 40kr/vuxen och 20kr/barn.

När man hör talas om ett djurexpo på ett gymnasium kan man nog inte tänka sig hur stort utbud de faktiskt har. För Alice var nog det här alldeles lagom stort. Vi tog ingen vagn med oss eftersom man ändå inte fick ta med sig den in så Alice fick gå väldigt mycket själv och det fungerade hur bra som helst eftersom vi inte rörde oss över så stora ytor som man skulle göra om man besökte exempelvis Skansen.

Det allra bästa med djurexpot är nog ändå hur nära man får komma djuren. Det är många som visar upp djuren utanför sina burar och man får klappa väldigt många av djuren. Alice har idag fått klappa både en råtta, en chinchilla och en häst.  Det fanns många fler djur att klappa, men ettåringar är inte alltid så försiktiga.

 

Vi träffade Helen (Peters flickvän) där som var en av de ansvariga för djurexpot. Vi lyssnade på henne när hon höll berikningsinformation. Intressant att höra lite om vad eleverna får lära sig och hur de lär djuren olika saker.

Vi lyckades pricka in grismatningen vilket Alice tyckte var mycket intressant. Jag tror hon blev lite sugen av allt smaskande för hon ville gärna också plocka upp maten från marken, men det ville inte mamma och pappa.

Efteråt åt vi picknicklunch i parken utanför och tog igen oss lite innan vi åkte hem. Det är så otroligt härligt att våren äntligen är här, det öppnar för mer skojiga aktiviteter och spännande upptåg.