Inlägg taggade ‘cykel’

Alice födelsedag

Taggar

, , , , , , , , , ,

Dela

Eftersom Alice fyller år på en söndag i år så har vi firat hela dagen lång. Hon sov större delen av natten i vårt sovrum, men skuttade glatt in i sin egen säng när det var dags för uppvaktning på morgonen. 

MG_1156.jpg
MG_1161.jpgMG_1165.jpg
MG_1182.jpg

Efter lite paketöppning i sängen var det dags för frukost. När Alice kom ned för trappan hittade hon en cykel, något som hon har önskat sig i evigheter. Såklart var vi tvungna att provköra den lite i vardagsrummet innan vi kunde sätta oss ned och äta frukost.

Efter frukost och ett födelsedagsbad med Erik fanns det tre paket kvar att öppna. I dessa tre paket fanns en förskola till Playmobil med tillbehör som vi roat oss med att sätta ihop till och från hela dagen.

MG_1195.jpgMG_1201.jpg
MG_1203.jpg

På eftermiddagen hade vi födelsedagsfika med Björns sida av familjen. Alice har tidigare bett om en Elsa-tårta, så ett Elsa-kalas fick det bli.

MG_1211.jpg
MG_1214.jpg
MG_1208.jpgMG_1218.jpg

När alla gästerna hade gått hem gav vi oss ut på en provtur med cykeln. Erik tyckte det var minst lika kul som Alice att få komma ut och röra på sig en stund i friska luften.

MG_1231.jpg
MG_1234.jpg
MG_1249.jpg

Två väldigt trötta barn trillade ned i sina sängar ikväll och två utslagna föräldrar sitter nu här och har lite söndagsångest. Den här helgen gick alldeles för fort.

 

 

Att skydda knoppen

Taggar

, ,

Dela

Idag köpte jag en cykelhjälm! Jag har inte haft cykelhjälm sen jag var typ 12 år. Väldigt oansvarigt av mig, jag vet, fast o andra sidan har jag knappt cyklat sen jag var 15 år eftersom min cykel är en för liten mountainbike. Så om någon vill köpa en begagnad mountainbike är det bara att hojta till. Men nu äger jag alltså en cykelhjälm, saknar bara en cykel. Vi har tittat runt lite på blocket nu ikväll och hittade en cykel som jag föll pladask för, en Monark damcykel. Men eftersom det inte stod så mycket om den så har vi mailat lite frågor som första steg. Men den ska vara svart och av modellen Karin som på bilden nedan. Hade älskat en helt vit eller en med lite poppigare färg, men med tanke på hur lite vi cyklar känns det inte vettigt att köpa en helt ny.

cykel

Inte nog med det, jag köpte en cykelstol också! Insåg först när jag kom hem att lillebror inte kan vara med och cykla förrän till nästa sommar eftersom barn måste kunna sitta stadigt i cykelsitsen innan hen kan åka med. Men det gör inget, jag tror Alice kommer älska det, så vi kan ju tjuvstarta lite i år med bara henne. Dessutom är det ju bara Björn som har en cykel idag, jag och lillebror får ta oss fram på annat sätt i vår/sommar. Kanske är det vårkänslorna som påverkar mitt plötsliga behov av att skaffa en cykel, men det känns som att man måste ha cyklar när man har barn. Tänk att flyga fram en varm sommardag med picknicken packad för en dag på stranden tillsammans!