Inlägg taggade ‘choklad’

Marabou Choko Jelly

Taggar

, , ,

Dela

Idag när vi veckohandlade på Coop kom Alice springande med en chokladkaka som hon hemskt gärna ville köpa. Det var Marabous chokladkaka Choko Jelly – popping candy experience. Jag har velat prova den ett tag nu, så varför inte just idag? Vi tog fram den som efterrätt efter middagen och delade broderligt hela familjen på en halv chokladkaka eftersom en hel kaka är hela 250gr!

q0lqqjfsddxiuqgmw5wi

Allt vi såg när vi köpte den var Jelly, så vi förväntade oss massor med sega Jelly beans inuti chokladen. Så var det ju inte riktigt, hittills i den halvan vi nu ätit upp hittade vi bara två Jelly beans och en massa Smarties-liknande chokladknappar, så det var ju lite av en besvikelse. När vi hade ätit en varsin första bit kom däremot en överraskning, det poppade i munnen! Barndomsminnen poppade upp både hos mig och Björn och efterrätten blev plötsligt väldigt skojig. Det här hade vi inte förväntat oss trots att titeln tydligt skvallrar om en poppande upplevelse. Alice tyckte såklart att det var jättekul med poppandet, men gillade också det annorlunda upplägget på bitarna och deras olika mönster. En rolig chokladupplevelse som jag varmt rekommenderar för alla med barnasinnet kvar. 

Skarmavbild-2015-04-09-kl.-13.47.08

 

UnderbaraBarnmässan 2014

Taggar

, , , ,

Dela

Att gå på UnderbaraBarnmässan har blivit en årlig tradition för oss och i fredags var det dags igen. Björn hade tagit ledigt för att vi skulle kunna gå på fredagen då det borde vara minst folk. Jag tyckte tyvärr inte att det bara var lite folk utan också ganska få utställare. Det delades inte heller ut särskilt mycket gratis-saker och det märktes extra tydligt eftersom Loppi-påsen inte var på plats i år. Men vi hade ju tur och vann en Instagramtävling så vi kommer att få en mössa ifrån Pompi Dard hemskickad. Den vinnande bilden publicerade jag här på bloggen igår, du kan se den här!

_MG_5513_editblog_

Backstagebild av vinnarbilden som jag tog med min telefon.

Att handla mössor från Geggamojas monter börjar också bli en tradition, Erik fick en höstmössa och Alice en vintermössa med fleecefoder.

_MG_5485_editblog_

Massor av fina mössor fanns det att välja mellan!

Alice samlade på sig massor av ballonger när vi gick runt och lyckan var total när hon fick en alldeles egen ballong-hund.

_MG_5523_editblog_

Felix hade en food truck på plats och delade ut smakprover av deras grytbas till korvstroganoff. Man fick också en hel grytbasburk med korvstroganoff med sig hem, vi var fräcka nog att gå förbi där två gånger. Så igår lagade vi en stor omgång med korvstroganoff här hemma som även räckte till tre matlådor. Jag blev riktigt imponerad av konceptet, helt perfekt för en stressad barnfamilj!

_MG_5543_editblog_

_MG_5511_editblog_

Alice fick åka elbil, vilket var svårt, men väldigt roligt tydligen. Det kanske får bli en tur till lådbilslandet nästa sommar?!

_MG_5495_editblog_

En riktigt mysig dag på mässan hade vi och barnen var faktiskt nöjda hela tiden. När vi kände oss klara hade båda barnen somnat så vi passade på att även gå på villamässan samt bak- och chokladmässan.

_MG_5546_editblog_

Mozartkulor

Taggar

, , , , , ,

Dela

Jag och Björn gör aldrig julgodis, vi håller oss till julbaket med pepparkakor och lussebullar. Men vi har en egen tradition med att göra Mozartkulor runt jul, antingen före jul eller i mellandagarna, lite beroende på ork och tid. Dessa är verkligen farligt goda och väldigt onyttiga så man får verkligen passa sig, för det går lätt ned några för många. Att vi gör dem just kring jul är just för att begränsa oss till att bara äta dem en gång om året och de passar väldigt bra som ersättare för knäck, ischoklad och annat julgodis som vi inte är särskilt förtjusta i.

Tänkte att jag skulle dela med mig av detta vansinnigt goda recept som jag ursprungligen snappat upp från Coops tidning Medmera under namnet Falska Mozartkulor. Här hemma benämner vi dem kort och gott för Mozartkulor och har anpassat receptet efter våra egna önskemål. Ursprungliga receptet hittar du om du trycker här! och nedanför hittar du receptet så som vi brukar göra dem.

_MG_2896_Editblog_

Mozartkulor

ca. 30st

125 g mjuk nougat
250 g marsipan
1 msk konjak
150 g mörk choklad

Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen. Blanda mandelmassan med konjaken och dela sen massan i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, vi använder en tandpetare för att rulla runt dem i chokladen tills de är helt täckta. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem i kylen att stelna.

Mozartkulor (Tyska: Mozartkugeln) skapades 1890 av den österrikiske konditorn Johan Fürst till 100-årsdagen av Mozarts död under namnet Mozartbonbon.

Källa: sv.Wikipedia.org

Chokladfrossa

Taggar

, ,

Dela

_MG_2531_editblog_

Vi köpte som sagt med oss en del choklad hem ifrån chokladmässan. Igår när vi bara hängde här hemma och tog igen oss efter lördagens äventyr gjorde vi våra egna chokladpraliner. Jättesmaskigt var det. Alice fick också smaka och tydligen är hon en riktig chokladälskare precis som sin mamma.

_MG_2533_editblog_

Vi blev väldigt nöjda med resultatet både utseendemässigt och smakmässigt. Men vi väntade tills vårt lilla chokladmonster somnat innan vi tog fram dem, det fanns ju ingen hejd på henne när hon väl fick smaka.

_MG_2534_editblog_

En väldigt lugn söndag hade vi här hemma. Idag drog vardagen igång igen, men jag ska i alla fall bara jobba fyra dagar den här veckan för Alice förskola är stängd på fredag så vi ska vara hemma och mysa.

En lite tråkig nyhet är att jag börjat känna av min foglossning. Hoppas, hoppas att det inte blir värre snabbt som det blev när jag väntade Alice. Fast jag är ju i vecka 18 nu, med Alice var jag redan heltidssjukskriven den här veckan så det finns ju lite hopp i alla fall.