Inlägg taggade ‘BVC’

Lekland

Taggar

, ,

Dela

Vi har hunnit med en hel del denna fredag. I förmiddags var barnmorskan här för ett inskrivningssamtal till BVC, samma BVC och samma barnmorska som vi haft till Alice. Vi pratade om allt möjligt, förlossningar, amning, vår nya familjesituation, vaccin m.m. Sen såg hon över Eriks navelstump och vägde honom. Vår lille kille väger nu 4150 g vilket tydligen var bland de högsta ökningarna hon sett hos en nyfödd och ett gott tecken på att amningen fungerar bra. Skönt!

Alice var ledig från förskolan i måndags och hon fick vara ledig idag, däremellan har hon haft korta dagar bara för att behålla lite rutiner och inte vända helt upp och ned på hennes vardag just nu. Efter pappa Björns goda pannkakor till lunch och Alice vila åkte vi till Andy´s lekland i Barkarby. Alice klättrade och flängde omkring överallt, hon verkade uppskatta dagens upptåg. Riktigt mysigt hade vi och jag njöt av att vara fri från stor klumpig mage och onda fogar. Kejsarsnittet hindrar mig visserligen från att orka med allt jag skulle vilja, men det är fortfarande en förbättring.

_MG_0632_editblog_
_MG_0638 _MG_0641_editblog_

En händelserik dag

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Idag började vi dagen med att besöka BVC i Vällingby. Nu är Alice 79cm lång och väger 9,8kg. Alice fick också påfyllning av sina sprutor. Det var inte skönt för Alice och inte kul för mig, jag tycker inte om att hålla fast henne så att någon får göra illa henne även om det är för hennes eget bästa. Men efter lite såpbubblor i luften så blev allting bra igen.

Vi mötte upp mammagruppen för lite lunch tillsammans i foodcourten. Alice tyckte nog att det var mycket med sprutor och kompisar för hon åt inte upp sin mat utan larvade sig mest. Efter lunchen passade vi på att shoppa loss på Åhléns och Kappahls reor. Jag köpte massor av strumpor som Alice kommer kunna ha när hon börjar på förskolan och några tröjor. Eftersom såpbubblor var så kul på BVC så köpte vi det också trotts att de inte var på rean.

Efter shoppingen gick vi till kyrkans babycafé så att barnen fick leka av sig lite. De hade jättefina lokaler och mysig stämning så dit måste vi gå igen, fast nästa gång får vi nog besöka öppna förskolan istället som är anpassat för barn över ett år.

När vi kom hem såg vi att vi hade paket att hämta på posten. Så efter middagen gick vi hela familjen på promenad och hämtade ut Alice nya vårskor. Skorna är av märket Kavat och är av deras No:1 modell som är en klassisk lära-gå-sko. Helt underbara är de! Alice tycker ju om skor så hon blev såklart glad och fick gå runt i dem en stund här hemma. Numera har vi skor överallt här hemma, för Alice bär omkring både våra och sina skor. Häromdagen hittade jag en av hennes skor bakom fotoramen på tv-bänken och en av mina i soffan. Tokiga unge!

No1-21031-93-multi

Foto: Kavat

10-månaderskontroll

Taggar

, , , ,

Dela

I morse vaknade jag också snorig och jävlig. Typiskt mig att bli smittad. Men det kanske inte är så konstigt när Alice övade på att pussa mig i måndags med snor rinnande från näsan. Även om dessa pussar var slemmiga så var det ju hur mysigt som helst att hon vill pussa mig. Man tar vad man får liksom.

Alice

Idag hade vi tid hos BVC för sista läkarkontrollen (10-månaderskontrollen). Lite stressad var jag när Alice vägrade att äta sin mat innan vi skulle åka. Vi har märkt att hon äter väldigt lite när hon är sjuk. Hela vägen dit hörde jag barnmorskans uppmaning vi fick redan vid inskrivningen:

– Är det någon gång ni ska hålla tiden så är det de få gånger ni ska träffa doktorn.

Vi lyckades i alla fall komma i tid med säkert hela 3 minuter till godo. Pust! Godkänd blev hon också vår underbara tjej. Det känns alltid som lite antiklimax att gå till BVC. Man har så stora förväntningar på deras undersökningar och sen händer det typ ingenting. När vi är på återbesök på KS så går de igenom ett flera sidor långt häfte med saker: reflexer, utveckling m.m. Idag lyssnade doktorn på hennes hjärta, klämde henne på magen och konstaterade att hennes vikt- och längdkurvor såg bra ut. Tack och hej, nu träffas vi inte fler gånger.

 

 

 

Mammaträff

Taggar

, , , ,

Dela

Idag var jag och Alice på BVC med föräldragruppen eller mammagruppen som jag säger eftersom den består av endast mammor. Trevligt att få prata lite med andra mammor med barn i samma ålder som Alice. Alice verkade trivas tillsammans med de andra barnen, skrattade och ”pratade” massor. Vi pratade om mat- och sovrutiner vilket är ganska passande eftersom vi precis börjat introducera välling för Alice.

När vi började med Välling till kvällsmål för lite mer än en vecka sedan kändes det ganska hopplöst eftersom hon blev rasande varje gång vi skulle mata henne med Välling. Ett tag där började hon smaka bara en droppe under protest vid varje måltid för att hon trodde det var Välling. Men så igår kväll tog hon flaskan utan några som helst protester. Otroligt, bara sådär! Så jag utmanade ödet i morse och gav henne välling igen, och efter att bara he gett mig en skeptisk blick åt hon upp hela flaskan. Jippi! Nu är tanken att hon ska äta Välling morgon och kväll.

Vi kämpar vidare med smakportioner/smaksensationer men Alice älskar ju inte direkt mat, det har hon aldrig gjort. Redan på sjukhuset kämpade vi med maten och kaskadkräkningar. Men nu accepterar hon iallafall några skedar fruktpure, dessa smakportioner får hon numera i samband med våra måltider och när vi ätit klart får hon ersättning eftersom hon aldrig äter sig ens i närheten av mätt. Men det går framåt.

Föräldragruppen

Taggar

,

Dela

Idag var jag och Alice på första träffen med föräldragruppen på BVC. Jag hade inte jättehöga förväntningar och blev positivt överraskad. Vi var fem mammor, Alice var äldsta barnet och enda tjejen. Barnmorskan startade lite ämnen men vi fick mycket utrymme att prata fritt om det vi själva ville.  Nästa möte är om tre veckor. Det ser jag fram emot för det var trevligt att få prata med andra mammor som har barn i ungefär samma ålder som Alice.

Härliga sommardagar

Taggar

, ,

Dela

Den här veckan har vi njutit av att vara hemma i Stockholm. I onsdags besökte vi fjärilshuset med Carro, Mange och Casper. Innehållet var lite av en besvikelse men vi hade väldigt trevligt ändå. Jag besökte fjärilshuset när jag var liten och minns det som jättestort och häftigt med alla fjärilar. Nu upplevde jag det som litet och tyckte inte att de hade särskilt mycket fjärilar heller. Jag hade hoppats på en promenad i Haga parken men vädret ville annorlunda för det fullständigt öste ned. Vi får åka dit en annan gång helt enkelt, något att se fram emot. Middag fick vi hemma hos Carro & Mange. Gott-gotti-gott-gott.

Glad Alice på fjärilshusets café.

Igår åkte vi runt i hela Stockholm efter utemöblerna vi äntligen kommit överens om att köpa. Inte det lättaste skulle det visa sig, eftersom säsongen snart är över. Men tillslut lyckades vi få bordet och de stolar vi tittat ut. Björn står och oljar in dem just nu. Jag oljade så mycket jag han innan Alice vaknade efter sin eftermiddags vila. Bra blir det iallafall. De gamla möblerna sparar vi i alla fall tills efter dopet som närmar sig allt mer och ger mig mer och mer panik över allt jag vill ordna tills dess.

På förmiddagen igår han vi också med ett besök på BVC där Alice fick vaccineras för första gången. Hon var en stark tjej som klarade det utan större problem. Lite ledsen blev hon såklart, men efter lite mys med mamma så blev hon ganska snabbt på bra humör igen. Barnmorskan fick till och med ett leende innan vi gick. Idag är hon lite varm, trött och gosig så vi tror att hon fick en liten reaktion. Hoppas det inte blir värre bara.

Vi passade även på att bjuda Carro, Mange och Casper på middag i går. Mange var nämligen urgullig och installerade en jordfelsbrytare hemma hos oss. Känns skönt att ha nu när vi har Alice. Alice tyckte att Casper var superkul och skrattade åt nästan allt han gjorde. Casper ville att Alice skulle följa honom, han undrade nog varför hon bara låg där. Haha. Ska bli kul när hon lär sig gå, då kan de säkert hitta på bus tillsammans.