Inlägg taggade ‘bröllop’

Försommarbröllop

Taggar

, , ,

Dela

Igår hade vi äran att få var med och dela Stefan och Jessicas stora dag, en dag fylld med kärlek och glädje. Vigseln ägde rum i Malsta kyrka utanför Norrtälje. Det var ett vackert brudpar som strålade av förväntan och kärlek när de gick upp för altargången. Det var en fin ceremoni och Jessicas syster sjöng underbart för dem båda och fyllde kyrkan med sin vackra röst. Ingen kan ha lämnats oberörd när vårt kära brudpar blev man och hustru. 

_MG_7737

Efteråt firade vi brudparet vid intilliggande Brehmerska gården. Vi bjöds på massvis av god mat och dryck, lyssnade på fina tal och sjöng glada sånger. 

_MG_7798_MG_7800

_MG_7847

Jag hoppas att brudparet är nöjda med sitt första dygn som äkta makar. Jag är väldigt glad över att få ha delat er stora dag och önskar er all lycka i framtiden! 

 

Caroline & Magnus – 23 augusti 2014

Taggar

,

Dela

Igår gifte sig min allra bästa vän Caroline med sin härliga Magnus i S:t Johannes kyrka här i Stockholm. Det var ett vackert brudpar som gav det starkaste av löften till varandra inför familj, släkt och vänner. Jag hade den stora äran att få vara tärna åt min fina vän. Mitt gudbarn Casper gick hand i hand med mig genom kyrkgången, vilket kändes väldigt fint. Brudparet strålade där de stod framme vid prästen och allt kändes så rätt.

_MG_5141_editblog_

Efter vigseln blev det trerätters middag vid Stockholms vinkällare. Många fina tal hölls och stämningen var på topp. Efter maten var det dags för tårtan, och när den också slunkit ner var det dags för brudparets första dans tillsammans.

_MG_5265_editblog_

_MG_5361_editblog_

Det var verkligen en trevlig fest och brudparet, som visserligen såg lite trötta ut efter dagens alla händelser, verkade lyckliga och belåtna när de lämnade festen.

_MG_5349_editblog_

När jag såg dig, min älskade vän, som brud kändes våra ungdomsupptåg väldigt långt borta. Nu är vi båda gifta och har egna familjer. Det blev så tydligt men kändes ändå så självklart. Jag älskar dig Caroline och hoppas att du och Magnus får ett långt och lyckligt liv tillsammans! 

 

Bröllopsdag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag är det vår bröllopsdag. Idag har vi varit gifta i fyra år och firar tydligen fruktbröllop. Björn överraskade mig med en underbar bukett rosor. 

Bröllopsdagsbukett

Idag kom lekstugan fram och lastades av vid tomtgränsen. Det fanns inget annat val än att bära in allt i garaget trots den gassande värmen som då uppnådde 32°C, annars skulle vi inte komma ut med bilarna. Alice är jätteexalterad och vill bygga sitt hus. Tom. när hon skulle sova låg hon och pladdrade om det. Imorgon forsätter vi med att jämna till marken och placera ut plattor så att huset står rakt.

_MG_5094_edit_

 

Valborg

Taggar

, ,

Dela

Igår var det dags att välkomna våren. Vi var bjudna på middag hemma hos familjen Ericsson/Boman som snart bara går under namnet Boman, en bröllopsinbjudan damp ner i brevlådan förra veckan. Jag har fått äran att vara brudtärna, eller maid of honor som det heter på engelska och som vi i svenskan inte har ett motsvarande ord för.  Det ska bli så kul att få gå på bröllop och att det dessutom är min bästa vän som gifter sig gör det ännu bättre.

Men nog om bröllop för egentligen var det ju Valborg jag skulle berätta om. Vi blev bjudna på grillat och fick smaskig kladdkaka till efterrätt. När vi var mätta och belåtna begav vi oss till Riddersviks valborgsfirande. Alice och Casper hade väldigt roligt med det nedklippta gräset som låg överallt på marken, barn kan vara väldigt lättroade.

_MG_0925_editblog__MG_0926_editblog_

Brasan var spännande och Järfälla manskör bidrog med stämningen. Så fort brasan tändes ploppade barn upp på sina pappors axlar som svampar.

_MG_0936_editbloig_

_MG_0940_editblog_

Det har blivit lite färre inlägg än vanligt här på bloggen sen vi fick en ny familjemedlem. Erik vill ha väldigt mycket närhet och är sällan nöjd om man lägger ifrån sig honom så det blir väldigt lite tid framför datorn just nu. Men det är ju övergående så jag hoppas att ni har förståelse för detta och fortsätter titta in här på bloggen, jag postar nya inlägg så fort jag får lite tid över.

_MG_0937_editblog_

 

 

Bröllopsbilder

Taggar

, , , , ,

Dela

Foto: Patrik Österberg

Nu har vi snart varit gifta i 3 år Björn och jag. Vi anlitade en fotograf hela dagen som följde oss genom vår underbara dag. Vi tog på oss att själva redigera bilderna för att komma undan i alla fall liiiite billigare, kändes ju onödigt att lägga ut pengar på något som vi faktiskt båda två kan. Men vi sköt på redigeringen eftersom det kändes övermäktigt när vi sen fick 1516 (!) bilder.

Foto: Patrik Österberg

 

Men nu nästan 3 år senare har jag knåpat ihop ett digitalt bröllopsalbum som vi har beställt ifrån ifolor som jag tycker har Sveriges bästa program för att göra fotoböcker i (och jag har provat många program!). Anledningen till att jag tycker de är bäst är att programmet är så fritt,  många möjligheter till  egna layouter, användarvänligt kort och gott. Så om ni planerar att beställa en fotobok och är lite datakunnig tycker jag att ni ska testa ifolor, men var bered på att det kostar en del. Vårt bröllopsalbum som visserligen är deras premium bok med extra många sidor kostade med frakt 940kr. Men det går ju såklart att komma undan billigare om man väntar på någon av deras kampanjer, inte beställer extramånga sidor eller helt enkelt väljer en simplare bok. Men nu är ju det här vårt bröllopsalbum så det får kosta lite mer den här gången.

Foto: Patrik Österberg

Nu när jag har fixat med albumet så har jag också redigerat väldigt många av bilderna från bröllopet, vilket har visat sig ändå vara ganska kul nu när man har fått lite distans till det hela och kan drömma sig tillbaka.

Foto: Patrik Österberg

Foto: Patrik Österberg

Den efterlängtade magen

Taggar

, , , ,

Dela

För 30 veckor sedan grät jag förtvivlat över att vi aldrig, aldrig, aldrig skulle lyckas få barn. Jag älskar barn, jag har alltid velat få barn, men jag kunde inte. Den 24 juli 2010 gifte vi oss. Vi var båda överens om att innan vi skaffar barn ska vi vara gifta och ha fasta jobb. När vi stod där med prästen kunde jag inte föreställa mig hur mitt första år som nygift skulle bli.

Månad efter månad efter månad kom och gick men ingen bebis. Jag panikade såklart redan efter 3 månader och undrade varför ingenting hände. Efter 4 månader träffade jag en gynekolog för att se så att ingenting var fel men det ända svar jag fick med mig hem var att det kan ta tid, man måste ha tålamod. En kort tid efter detta försvann mina menstruationer och i februari sökte jag hjälp igen. Den här gången blev Björn ivägskickad på kontroller och jag fick börja äta Pergotime, en medicin som framkallar ägglossning och som har ohyggliga biverkningar. Jag åt dessa tabletter i 5 månader, mådde piss både fysiskt och psykiskt, tog ägglossningstester och graviditetstest varje månad. Vi hade fått 6 kurer utskrivna sen är det rekommenderat att man gör ett uppehåll i medicineringen. Ett år hade gått sen vi gifte oss, ett helt år hade jag tänkt på barn flera gånger om dagen – varje dag. Mitt liv kretsade kring det som inte ville hända. Vi var på semester i vår husvagn och jag grät, det gjorde fysiskt ont och det är så orättvist. Vi var inne på 5:e kuren utan resultat.

Under hela året tänkte jag mycket på storken, varför kom han inte till oss för? När vi åkte hem ifrån vår semester såg jag en ”stork” stå på en lantväg vi åkte förbi. Han stod där och det kändes som att han tittade rakt på mig. Antagligen var detta en trana men jag ville ändå hoppas. Några dagar senare, dagen efter vår bröllopsdag, gjorde jag ett graviditetstest. Jag var gravid! Idag är jag gravid i vecka 30 och vi väntar med spänning på vårt lilla mirakel.