Inlägg taggade ‘blommor’

Tulpanens dag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag är det ju tulpanens dag. Tänk att jag inte alls hade någon koll på det förrän det dök upp en massa bilder på Facebook under förmiddagen. Tur att min underbara man fixade tulpaner på väg hem från jobbet redan i onsdags, visserligen efter att jag bett honom, men ändå. Man behöver något uppmuntrande mitt i allt vabbande. Barnens feber verkar äntligen ha gett med sig, nu ska de bara bli av med dunderförkylningen som dök upp som gubben i lådan för någon dag sedan.

IMG_0184

I helgen ska vi se till att bli av med alla kartonger och säckar med julklappspapper  som tar upp hela vårt uteförråd. Man kan på riktigt inte ens kliva in där längre på grund av alla kartonger som vi klämt in där efter julafton, det är fullt ända upp till taket, så man kan inte ens klättra in. Vi har haft sopkaos i området också som så många andra här i Stockholm, så hela veckan när jag har vabbat så har vi levt bland alla våra sopor eftersom de inte gått att klämma in i uteförrådet. Alla ni barnfamiljer där ute kan nog tänka er hur det varit. Urk! Men så igår fick vi äntligen hit en container som alla kan slänga sina hushållssopor i eftersom det blev en sanitär olägenhet ute vid vår sopstation. Undrar hur lång tid det kommer ta innan den här situationen ordnat upp sig?

Vi är lite oeniga här hemma angående när det är dags att plocka ned adventsljusstakar och stjärnor. Jag vill plocka undan dem nu eftersom jag vill att allt ska kännas nytt och fräscht när vi nu är inne i det nya året, Björn vill ha dem uppe ett tag till eftersom det fortfarande är så mörkt. När tar ni bort er julbelysning?  

Ett livstecken

Taggar

, ,

Dela

Jag har inte haft så här svår bloggtorka tidigare. Jag börjar undra ifall den någonsin kommer att gå över? Det är i och för sig inte enbart bloggtorka, sen Erik lärde sig springa så har jag knappt en lugn stund och därför inte särskilt mycket tid för bloggen. Måste nog lära mig att skriva kortare blogginlägg, det kommer ju i alla fall att bli ett nödvändigt ont när jag börjar jobba igen efter föräldraledigheten. 

Jag tycker att sommaren kan få komma på riktigt nu, jag gillar inte att termometern fortfarande visar under 20°C, att det regnar var och varannan dag och blåser så att man skulle kunna tro att det är oktober. Läste någonstans att det inte har varit så här kallt och regnat så här mycket på 200år! Alice och Erik bryr sig inte särskilt mycket om vädret, de älskar att vara ute oavsett, extra kul är det om man får ha en spade i handen. På lördag är det Sveriges nationaldag och det ska vi såklart fira. Hoppas att vi får fint väder då i alla fall. Vad ska ni hitta på under nationaldagen?

_MG_2863

Här hemma pysslar jag mycket med blommor just nu, experimenterar med sticklingar, planterar om och byter krukor. Jag har fått ärva några blomkrukor efter farmor som numera står i vårt vardagsrumsfönster. Vi njuter också av våra syrener som står i full blom just nu, de luktar ju så otroligt gott så jag har tagit in en bukett och ställt här inne.

Bröllopsdag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag är det vår bröllopsdag. Idag har vi varit gifta i fyra år och firar tydligen fruktbröllop. Björn överraskade mig med en underbar bukett rosor. 

Bröllopsdagsbukett

Idag kom lekstugan fram och lastades av vid tomtgränsen. Det fanns inget annat val än att bära in allt i garaget trots den gassande värmen som då uppnådde 32°C, annars skulle vi inte komma ut med bilarna. Alice är jätteexalterad och vill bygga sitt hus. Tom. när hon skulle sova låg hon och pladdrade om det. Imorgon forsätter vi med att jämna till marken och placera ut plattor så att huset står rakt.

_MG_5094_edit_

 

Kalasdax!

Taggar

, , , ,

Dela

Igår var vi på födelsedagskalas. Casper fyller hela tre år idag(!) och jag blir alldeles typiskt till mig över hur fort tiden går. Det bjöds på tårta i form av Disneys Cars Blixten som är Caspers absoluta favorit. Eftersom den var så häftig och vi knappt kunde bärga oss från att hugga in på den så glömde vi av bara farten att fota konstverket. Men den var väldigt smarrig kan jag lova. Vår present verkade uppskattas, ett påslakanset med just Blixten.

_MG_0240_editblog_

Alice gör sig kalas-fin.

_MG_0247_editblog_

Redo för kalas!

Det märks att man är småbarnsförälder när man hela tiden har tider som mitt-på-dagen-vilan att passa. Vi var där redan vid 10 för att hinna hem till Alice vila som egentligen är vid 11 men som idag fick bli framskjuten till 12. En liten ändring kan gå bra, men blir det för stor ändring kraschar hela dagen och om man har riktigt otur blir natten också förstörd. Det här var någonting som jag inte alls fattade innan jag själv blev förälder och stod mitt i soppan. Ska bli spännande att se _MG_0270_editblog_hur livet som tvåbarnsfamilj fungerar, det ändå jag hört är att det ska vara lättare att komma in i rutiner eftersom man redan har dem med det äldre syskonet.

Under eftermiddagen har vi mest tagit det lugnt här hemma. Till mellanmål pressade vi egen apelsinjuice till smörgåsarna, vilket Alice tyckte var jättespännande. Självklart åt vi även lite apelsinklyftor, vilket var mer poppis än den färdiga juicen som Alice nog tyckte var lite sur, i alla fall uppfattade vi det så av hennes minspel. Jag älskar verkligen egenpressad apelsinjuice men har tyvärr lite svårt med sura drycker nu under graviditeten som lätt ger mig sura uppstötningar efteråt, men idag gjorde jag ett undantag, vi pressar egen juice alldeles för sällan.

_MG_0269_editblog_

Jag verkligen älskar vår nya kamera Canon EOS M. Jag fotar mycket mer nu än tidigare. Jag tycker det är så värdefullt att ha kvar bitar ur livet i bilder och sörjer faktiskt att vi inte hade de här fantastiska kamerorna under Alice första levnadsår. Alla bilder i det här inlägget är fotade med den nya kameran.

_MG_0255_editblog_

Julen har under den här veckan helt flyttats tillbaka till kartongerna på vinden. Nu vill jag inget hellre än förnya här hemma och har ändrat runt lite i inredningen, plockat fram en ny vårigare löpare till buffén och inhandlat lite nya blommor. Just nu kan man hitta massa inspiration bland nätets alla e-butiker som har börjat få in vårens inrednings nyheter. Bland vårens trender gillar jag de sedvanliga pastellerna men också den blåa trenden som tydligen ska prägla inredningsåret 2014, i alla fall om man ska tro Härligt hemma.

_MG_0257_editblog_

Men som vanligt är det alltid vitt, vitt, vitt och mera vitt som gäller här hemma utöver alla trender som kommer och går.