Inlägg taggade ‘#blogtober14’

Fakta om mig

Taggar

,

Dela

Dagens #blogtober utmaning ska handla om mig. Jag har skrivit ned några saker jag tror att kanske inte så många visste om mig, håll till godo.

 • Min pappa ville att jag skulle heta Julia när jag låg i mammas mage, men hon tyckte det var ett kattnamn.
 • Jag har haft sju olika djurarter som husdjur genom åren: hund, fiskar, undulater, sköldpadda, katt, hamster, kanin.
 • Jag lekte med min man redan när vi bara var ett par år gamla.
 • Jag har gått på privata pianolektioner i fyra år.
 • Jag har tävlat i både disco och hiphop under många år och har deltagit vid flera Svenska mästerskap och vid ett Nordiskt mästerskap.
 • Jag har extraarbetat på Konsum i flera år under gymnasietiden och större delen av högskolestudierna.
 • Jag har just nu tre olika sorters barnvagnar hemma, en Emmaljunga, en Baby Jogger City mini och en Baby Jogger City double.
 • Jag sover på en lyxig Hästens bäddmadrass varje natt men hatar de äckligt tjocka håren som kommer ur den.
 • Hemma trivs jag bäst i mina mjukisbyxor.
 • Jag är hiskligt rädd för spindlar, klarar inte ens av att se dem på TV.
 • Jag använder ord som hiskligt och jösses.
 • Jag har läst alla Stephenie Meyers romansvit Twilight och har alla filmerna på Blu-ray.
IMG_0592_editblog_

Hugo, vår lejonhuvade hermelinkanin. 2006-2012

Läskigt!

Taggar

, , , ,

Dela

Idag tycker jag att temat för dagens #blogtober14 utmaning passar ganska bra såhär inför Halloween: Saker du är vidskeplig om.

Förutom att jag undviker att gå på A-brunnar så har jag nog inga vidskepliga knasigheter för mig som jag måste undvika eller rättar mig efter, men jag tror på spöken. Inte den typen av spöken som Laban och Labolina utan mer på vålnader av döda som dyker upp och gör sig påminda ibland.

Jag känner människor som sett spöken och inom familjen har vi klockor som ringt i samma stund gamla släktingar dött. Den här vidskepliga tron gör mig tyvärr väldigt obekväm med mörker. Det är ju inte så att jag sover med lampan tänd, jag brukar sällan fundera kring spöken när jag ska sova eller vaknar mitt i natten, men om jag måste gå på toaletten mitt i natten så kan de där tankarna smyga sig på. Knarr, slag och andra obehagliga ljud är inte heller så poppis varken nattetid eller dagtid och kan få mig att bli alldeles kall inombords. Såklart är det värre på hösten/vintern eftersom vi har det mörkare då så vi är på väg mot läskigare tider. Skräckfilmer eller videos på nätet med syfte att jaga upp kan också trigga obehagliga känslor som är svåra att bli av med. Har du några vidskepligheter för dig?

Det lilla huset på prärien

Taggar

, , ,

Dela

Idag ska min favoritbok presenteras. Dagens #blogtober14 utmaning tycker jag passar ganska bra denna höstruskiga dag, då man gärna skulle vilja krypa upp i ett soffhörn med en varm kopp choklad och njuta av en bra bok. Här har vi haft städdag i regnet hela förmiddagen. Men det finns ändå en vis tillfredsställelse att kratta löv på hösten. Alice tyckte det var jättespännande att hoppa i lövhögarna och hjälpa till att bära dem till skottkärran. Strax före korven (som delas ut i belöningssyfte till alla som deltar i städningen) kom två brandbilar med tillhörande brandmän förbi för att prata om brandsäkerhet. Alice fick sitta i brandbilarna, pappa titta på brandbilar och mamma dregla över brandmän, alla var nöjda. 

Men nu var det ju den där boken jag skulle skriva om. Som titeln avslöjar så är min favoritbok Lilla huset på prärien av Laura (Ingalls) Wilder. Laura skrev de delvis självbiografiska böckerna som sextioåring. Hon hade berättat historierna om sin uppväxt för sin dotter, och det var dottern som till slut övertalade henne att skriva ner berättelserna. Böckerna handlar om nybyggarlivet i Amerika i slutet av 1800-talet där man får följa Laura från tidig barndom till nygift kvinna.

När jag gick på högstadiet fick jag Laura Ingalls Wilders ’Lilla huset på prärien’ och fastnade för de målande beskrivningarna, de spännande händelserna och  den romantiska skildringen av nybyggarna i Amerika. Resterande böcker ur serien lånade jag på skolans bibliotek och sträckläste för första gången i mitt liv. Dessa böcker fick mig att upptäcka böckers magi och väckte min läslust som princip var obefintlig innan.

Inlägg från 2 okt 2014

Jag har läst bokserien flera gånger och kommer nog aldrig att tröttna på den. Jag har köpt alla mina böcker på Tradera förutom den där första jag fick eftersom de har varit omöjliga att få tag på. Men på sätt och vis har det varit kul att samla dem alla och magin i en välläst bok är väldigt speciell, det var ju så jag läste dem första gången, som vällästa biblioteksböcker.

_MG_1740_editblog_

De har släppts i lite olika upplagor genom åren och den senaste upplagan kom faktiskt förra året (2013) med första boken Det lilla huset i stora skogen. Den mest kända boken i serien är just Det lilla huset på prärien som har fått namnge hela serien, den kom som ny upplaga i år (2014). Jag hade tänkt att skaffa mig en ny uppsättning av böckerna men blev så otroligt besviken på omslagen av Lina Bodén som jag inte alls tycker passar serien. Förhoppningsvis kommer det en ny upplaga i framtiden och förhoppningsvis kommer de vara bättre på att fånga böckernas personlighet på omslagen då.

_MG_1745_editblog_

En tidig upplaga av Det lilla huset på prärien böckerna.

_MG_1744_editblog_

Första boken jag läste ur serien.

 

 

Den skönhetsprodukt jag inte kan leva utan

Taggar

, ,

Dela

Dagens #blogtober14: Den skönhetsprodukt jag inte kan leva utan.
Sex månader innan jag skulle gifta mig började jag använda Cliniques 3-stegs system och produkter för detta:

 1. Rengör
 2. Exfoliera
 3. Återfukta

Det gjorde under för min hy och jag använde detta system väldigt länge. När jag blev förälder havererade det där lite, produkterna är inte direkt billiga och det känns inte så högprioriterat att vandra omkring här hemma med skinande hy.

Men en av dessa produkter har jag inte kunna slutat använda och det är Cliniques Dramatically Different Moisturizing Gel. Den är grym! Om jag inte hinner eller orkar fixa mig i ordning så är det denna jag prioriterar före alla andra skönhetsprodukter.

’Fuktdrinken’ alla hudtyper behöver. Framtagen av Cliniques ledande hudläkare för att upprätthålla en optimal fuktbalans. Arbetar med att återfukta och förbättra hudens skick och struktur.

clinique.se
_MG_1732_editblog_

Favorit-redigeringsverktyg för bloggen

Taggar

, ,

Dela

Idag ska jag enligt #blogtober14 utmaningen presentera mina favoriter bland redigeringsverktyg för min blogg. Egentligen vill de ha redigeringsverktyg för instagrambilder vilket jag inte använder. Jag använder mig av Instagram, du kan följa mig via Hemmadrömmar även där men jag använder mig bara av Instagrams egna redigeringsverktyg som faktiskt har blivit mycket bättre. Jag tycker de duger för att editera så små bilder som man tar med mobiltelefonen. Vår foton vi tar med våra systemkameror däremot redigerar jag alltid i Adobe Photoshop medan Björn föredrar Adobe Lightroom. Vi fotograferar alltid i RAW så man kan säga att vi behöver framkalla bilderna innan vi kan använda dem. Då måste redigeringsprogramet stödja RAW-format. Såklart måste man inte fota allting i RAW men det ger större möjligheter att redigera bilderna och man får dem precis så som man vill ha dem, om rätt förutsättningar finns i bilden från början förstås. 

Redigering av bilder har blivit ett etiskt dilemma efter vi fick barn. Jag vill visa Alice att jag kan stå för hur jag ser ut och inte editera mig själv för mycket. Och när det kommer till redigering av barnen är vi alltid väldigt försiktiga. Sår, prickar och annat som de normalt inte har tycker vi är ok att redigera bort men jag vet att många tycker det är fel att ändra på verkligheten. Eftersom Instagram inte har större möjlighet till redigering av bilderna så är ju de mindre manipulerade men samtidigt lägger man ju oftast på ett filter för att med hjälp av de försköna sina bilder. 

Så tyvärr kan jag inte dela med mig av några större tips, använder mig av de antagligen två vanligaste redigeringsverktygen som finns idag. Missar jag någonting? Vad använder du för redigeringsverktyg för din blogg?

_MG_1707_blog_

Före

_MG_1707_editblog_

Efter

 

Pet peeves

Taggar

,

Dela

Dagens #blogtober14 handlar om pet peeves. Vad betyder då pet peeve? 

A pet peeve or pet hate is a minor annoyance that an individual identifies as particularly annoying to themselves, to a greater degree than others may find it.

 

Pet peeves often involve specific behaviours of someone close, such as a spouse or significant other. These behaviours may involve disrespect, manners, personal hygiene, relationships, and family issues.

Nu när vi vet vad det är så ska ni få veta vad en av mina pet peeves är:

 • När Björn inte ser det som står framför näsan på honom.

Som jag har förstått det efter att ha ventilerat kring detta med andra kvinnor så är det inte helt ovanligt bland män. Borde nog göras en riktig forskning på detta, fast vi kvinnor skulle nog inte bli särskilt överraskade av resultatet‽ Jag gjorde faktiskt en seriestrip kring ämnet för ett par år sedan. Den fick faktiskt ganska mycket karma på reddit när jag lade upp den där, så jag kan ju inte vara helt ute och cykla. 

ragecomic

När jag funderade lite kring det här med pet peeves så kom jag fram till att jag nog har rätt många sådana, kanske rent av fler än gemene man. Tyvärr är jag ju också en typisk svensk som knyter handen i fickan. Men jag kan ju rabbla några till när jag ända håller på:

 • Folk som helt plötsligt går i slow-motion över övergångsstället bara för att de går på just ett övergångsställe och bilar väntar på att få köra vidare.
 • När folk är snåla.
 • När folk inte är tacksamma, säger/gör tack.
 • Folk som påpekar andras brister utan att se till sig själva först.
 • Föräldrar som inte vågar uppfostra sina barn.
 • Ljudliga grannar
 • Cyklister som cyklar på gatan när det finns en cykelväg precis bredvid.
 • Folk som inte kan parkera mitt i p-rutan.
 • och bla, bla, bla ni kan få lyssna på mig i dagar om vi inte sätter stopp någonstans.
Jag är långt ifrån perfekt själv men det hindrar mig inte från att irritera mig på andra människor runt omkring mig. Har du någon/några pet peeves?

Drömsemestern

Taggar

, ,

Dela

Dagens #blogtober14: Drömsemestern.

Om jag fick välja fritt skulle det bli vår alternativa bröllopsresa som vi tittade på och valde bort till förmån för Karibien. En resa som skulle börja på Mauritius där vi skulle njuta av korallstränder och turkosblå hav, för att sen avslutas i Kenya för att uppleva vilda djur på oändliga savanner. Fast drömresan skulle såklart ha mycket större budget och en fet resekassa.

about-mauritius1

giraffe-animals-masai-acacia-tree-sunset-kenya_185349

Min största rädsla

Taggar

,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är att berätta om min största rädsla. Det får bli ett kort inlägg idag då jag egentligen inte alls känner för att blogga. Har fått tråkiga nyheter om min pappas cancer vilket känns tungt. Det är ju just det dagens utmaning handlar om också. För förlora nära och kära, det är min största rädsla.

family

Happy!

Taggar

, , , ,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är: Vad gör dig lycklig?

Mina barn! De är underbara och jag älskar dem över allt annat. Att se dem glada och lyckliga gör mig till den lyckligaste människan i världen. När de där sällsynta men magiska orden – Jag älskar dig mamma kommer så är det inte fjärilar i magen vi pratar om, det är en atombomb rakt i hjärtat! Jag kommer ofta på mig själv med att bara sitta och titta på dem exempelvis när de leker eller sover, jag förundras över hur jag kunde bli så lyckligt lottad och hur mycket de betyder för mig.

En hemlighet om mig!

Taggar

, ,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är att berätta en hemlighet om mig själv. Det här är nog den svåraste utmaningen hittills eftersom jag vanligtvis inte är särskilt hemlig, och de hemligheter jag har känns ju därför inte så självklara att berätta om här i bloggen. Men eftersom det är dagens utmaning så ska jag bjuda på en hemlighet i alla fall.

Nu i sommar har ju Alice varit hemma med oss hela dagarna och vi har haft möjlighet att umgås en hel del med vänner. När vi har umgåtts med våra vänner så har kanske språket inte varit särskilt vårdat. Eftersom jag är förskollärare så vet jag att barnen tar efter oss, svär vi så kommer barnen att svära. Jag svär aldrig på jobbet och kanske är det just det som gör att jag svär desto mer hemma. När jag är på jobbet går jag in i min yrkesroll och det har för mig aldrig varit något problem, men här hemma har det varit desto svårare. Men nu efter sommaren har jag faktiskt skärpt till mig ordentligt och det av en pinsam anledning.

Jag var den som lärde Alice hennes första svordom! Gha! Jag av alla människor! Hennes mamma! En dag står jag i dörröppningen till vardagsrummet på landet och hör henne upprepa samma ord om och om igen, som att hon inte riktigt får till det, känner på orden i munnen och övar. Helt plötsligt får hon till det och ut kommer:

– What the fuck…

Vi hade ett par dagar där under sommaren som de där hemska orden kom ur hennes mun vid flera tillfällen. Vi sa såklart till henne på skarpen varje gång det hände och jag började min svordomsavvänjning där och då så pappa Björn och Alice fick såklart skälla på mig också om någon svordom råkade slinka ut. Men nu kommer inte de där hemska orden längre och vi har en hyfsat svordomsfri miljö här hemma numera. Såklart kan det slinka ut både det ena och det andra ur munnen på oss vuxna här hemma om man slår i en fot eller liknande, ingen är perfekt, men vi passar oss noga för vad vi säger. Svårare är det att styra vad våra vänner vräker ur sig, men det hör hon ju inte dagligen så förhoppningsvis är det ingenting som fastnar. Jag har också reflekterat kring hur språket är på TV och radio efter den här incidenten och har konstaterat att språket inte är särskilt lämpligt i dessa medier, inte ens i familjeprogram, vilket känns lite tråkigt.