Inlägg taggade ‘bloggen’

Bloggen är död! Länge leve bloggen!

Taggar

, , , , ,

Dela

Bloggtorkan har hållit i sig bra länge nu. Egentligen handlar det nog mest om prioriteringar jag gjort. Jag har velat göra andra saker efter jobbet och på kvällarna än att sitta framför datorn. Men jag saknar ofta bloggen och tänker på saker jag skulle vilja blogga om. Mitt senaste upplivningsförsök i januari ledde inte till någonting, vi får se om det här upplivningsförsöket funkar bättre. Hösten känns alltid som en nystart, kanske kan det hjälpa mig att komma igång igen?

Hemmadrömmar föddes i samband med min första föräldraledighet, i första hand för att jag ville dela med mig av Alice förlossning och komplikationer, men  sedan levde den vidare eftersom jag tyckte att den gav mig så mycket tillbaka. När föräldraledigheterna var slut hände det som jag tror dödat väldigt många mammabloggar, brist på tid och ork i samband med förvärvsarbete. Att anpassa sig till arbetslivet efter föräldraledighet är tufft, att anpassa sig till arbetslivet i kombination med småbarn är ännu tuffare och har inte varit en enkel resa vare sig för mig eller Björn. Att jag  dessutom började på en ny arbetsplats efter föräldraledigheten gjorde nog inte saken lättare även om jag fick mindre resväg. Jag går till och från jobbet varje dag, lämnar och hämtar ungarna på vägen eftersom både deras och min förskola ligger i vårt närområde. Det är nog egentligen först nu, efter att ha varit tillbaka i arbetslivet i två år, som jag känner att jag har båda fötterna på jorden.

Så nu hoppas jag att bloggen ska få lite av min uppmärksamhet igen och utvecklas vidare tillsammans med oss. Hoppas du tittar in!

Kanelbullens dag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag är det kanelbullens dag. Vi fuskade lite och körde på bake-off bullar från glassbilen. Men självklart måste man ju äta en bulle idag.

_MG_3060
_MG_3064

Vi har haft en ovanligt lugn helg. I går spenderade vi dagen i Täby centrum och idag har vi bara slappat här hemma. Det kan vara ganska skönt att minska på tvätthögen och bara ta det lugnt mellan varven. Jag har tagit det väldigt lugnt med bloggen sen jag började jobba igen, dels pga, att jag inte har lika mycket tid att sitta med den, men också för att jag har varit galet trött av alla nya intryck. Men nu ser jag fram emot att blogga lite mer framöver, oktober är ju ändå en härlig höstmånad som avslutas med Halloween. Alice har tjatat om Halloween sen förra Halloween, så jag vet i alla fall en här hemma som vill pynta och köpa pumpor. Ser du fram emot oktober?

 

Gräsänka

Taggar

, ,

Dela

I morse åkte Björn upp till fjällen med jobbet. Själv har jag två väldigt snoriga barn här hemma, men de är faktiskt förvånansvärt pigga så vi har också varit ute idag och njutit av det härliga vädret. Alice var faktiskt hemma ett par dagar redan förra veckan med samma förkylning, men jag tycker fortfarande att hon är för snorig för att gå tillbaka till förskolan. Erik fick det i helgen, men det var ju ganska väntat. Där har ni också förklaringen till varför det varit lite få inlägg senaste veckan.

_MG_2429_editblog_ _MG_2430_editblog_

Vid det här laget är det väl ingen som har missat den nya headern här på bloggen? Jag har klurat länge på hur den skulle se ut och det var verkligen på tiden att den kom upp, för den gamla kändes verkligen utdaterad. Extra kul är det ju såklart också att ni blivit fler läsare sen uppfräschningen. Jag kan ju inte veta säkert att det beror på just den, men det blev förvånansvärt tydligt i statistiken. 

Taggar

, ,

Dela

Idag är det en lite konstig rubrik på dagens #blogtober14 utmaning tycker jag. När jag startade bloggen hade jag inte tänkt igenom det jättenoga, jag hade inga större mål eller någon framtidsvision för bloggen. Jag startade bloggen när jag var gravid med Alice för att jag ville ha en egen blogg, men jag skrev i princip inga inlägg förrän hon var född. Efter Alice förlossning mådde jag dåligt, var arg och besviken på förlossningsvården och hade plötsligt massor att skriva. Så mina tankar var nog i stora drag:

  • Jag ska sprida Alice hemska förlossning så att alla förstår hur förlossningsvården är idag.
  • Bloggen är ett forum där jag kan berätta om förlossningen för familj och vänner på ett mer korrekt och genomtänkt sätt än att försöka återberätta allting för någon ansikte mot ansikte, det är både emotionellt jobbigt och väldigt svårt att minnas alla saker man vill ha sagt.
  • Bloggen är bra terapi.
  • Jag har länge velat starta en blogg men har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om, men det löser sig nog bara jag väl skaffar en.
  • Tänk om man kunde få jättemånga läsare, det vore häftigt!
  • Jag ska inte skämma ut mina barn med olustiga bilder, kommentarer eller liknande.
  • Jag ska inte lämna ut hela mitt liv i bloggen.
  • Jag ska vara anonym.
  • Jag vill inte verka blåst som så många andra bloggerskor uppfattas.
  • Jag ska skriva om sådant jag gillar.

Nu har jag haft bloggen i snart tre år, den har varit aktiv i två och ett halvt år och har utvecklats massor precis som jag som bloggare har utvecklats massor. Idag handlar bloggen till största del om min familj och vårt liv, det är en svår balans att inte lämna ut för mycket av sitt liv i bloggen men fortfarande dela med mig av tillräckligt mycket för att bloggen ska vara intressant. Jag har försökt att vara så anonym som möjligt men jag inser också att det är väldigt svårt att sopa igen alla spår efter sig, särskilt med Instagram och Pinterest som verktyg. Alice förlossning tar inte längre upp lika stor del av mina tankar och vår vardag så bloggen har lite vuxit ifrån den inriktningen även om det ibland kommer enstaka inlägg med uppföljning.

Det är väldigt kul att titta tillbaka i bloggen och minnas. Jag och Alice sitter ofta och tittar på gamla bilder i bloggen och den blir lite som vår familjs fotoalbum fast med mer text än man normalt har i ett fotoalbum. Idag ser mina tankar kring bloggens framtid lite annorlunda ut, jag brukar fundera över för vems skull jag skriver, vad mitt syfte är och hur jag ska göra med Alice och Eriks deltagande i bloggen i framtiden.

 

Förkylning leder till vårstök

Taggar

, , , , , ,

Dela

Efter vårt härliga firande i söndags blev det en väldigt gnällig natt här hemma. Alice har blivit dunderförkyld. Stackars vår lilla tjej. Hon är i alla fall hyfsat pigg även om snoret rinner okontrollerat. Vi har hållit oss hemma både igår och idag och det ser ut som att vi kommer få hålla oss hemma i morgon också.

När vi ändå bara glider omkring här hemma så har jag fortsatt med vår-sysslor. Julgardinen i köket är borttagen och har bytts mot vårgardinen. Vår långa gardinkappa i vardagsrummet har fått besöka tvättmaskinen för första gången sen vi flyttade in. Jag strök den idag och satte upp den. Jag kan i alla fall se att den är nytvättad även om ingen annan kanske skulle se någon skillnad. Nu är det bara julbelysningen på framsidan som ska tas ned sen är det full vår här hemma.

Jag brukar hänga en hel del på Ellos hemsida både för deras fina (och oftast hyfsat billiga) sortiment men också för inspiration. Jag är mest förtjust i deras heminredningssida. Nu har de fått in mycket nyheter som verkligen skriker vår och som får mig att önska att jag fått lön nästa vecka och inte föräldrapenning. Just nu kliar det i fingrar efter nya vårfynd,  men jag vet att jag borde hålla i plånboken.

Ellos.se

Bild från Ellos.se

Jag vill också berätta att Hemmadrömmar har fått hyfsat många läsare nu, vilket är jättekul. Om du gillar bloggen tycker jag att du ska gilla den på Facebook, då får du automatiskt upp när det finns nya inlägg här. Det finns en ”gilla”-knapp längst ned i menyn till vänster. Jag vill också passa på att be alla er som redan följer bloggen att lämna era kommentarer här på bloggen istället för på facebook eftersom det ger bloggen mer liv och rörelse.