Inlägg taggade ‘bloggande’

Bloggen är död! Länge leve bloggen!

Taggar

, , , , ,

Dela

Bloggtorkan har hållit i sig bra länge nu. Egentligen handlar det nog mest om prioriteringar jag gjort. Jag har velat göra andra saker efter jobbet och på kvällarna än att sitta framför datorn. Men jag saknar ofta bloggen och tänker på saker jag skulle vilja blogga om. Mitt senaste upplivningsförsök i januari ledde inte till någonting, vi får se om det här upplivningsförsöket funkar bättre. Hösten känns alltid som en nystart, kanske kan det hjälpa mig att komma igång igen?

Hemmadrömmar föddes i samband med min första föräldraledighet, i första hand för att jag ville dela med mig av Alice förlossning och komplikationer, men  sedan levde den vidare eftersom jag tyckte att den gav mig så mycket tillbaka. När föräldraledigheterna var slut hände det som jag tror dödat väldigt många mammabloggar, brist på tid och ork i samband med förvärvsarbete. Att anpassa sig till arbetslivet efter föräldraledighet är tufft, att anpassa sig till arbetslivet i kombination med småbarn är ännu tuffare och har inte varit en enkel resa vare sig för mig eller Björn. Att jag  dessutom började på en ny arbetsplats efter föräldraledigheten gjorde nog inte saken lättare även om jag fick mindre resväg. Jag går till och från jobbet varje dag, lämnar och hämtar ungarna på vägen eftersom både deras och min förskola ligger i vårt närområde. Det är nog egentligen först nu, efter att ha varit tillbaka i arbetslivet i två år, som jag känner att jag har båda fötterna på jorden.

Så nu hoppas jag att bloggen ska få lite av min uppmärksamhet igen och utvecklas vidare tillsammans med oss. Hoppas du tittar in!

En fartfylld men mysig helg

Taggar

, , , ,

Dela

Bloggen är inte bortglömd! Men den prioriteras inte för tillfället. Jag blir lite ledsen när jag tittar in här och ser hur mycket jag missat att dokumentera, inte så mycket för er läsares skull, men för min egen. Jag och barnen älskar att titta tillbaka i bloggen på alla mysiga och roliga stunder. Även om jag ibland delar med mig av våra motgångar och mindre roliga stunder så är ju min blogg precis som vilken annan blogg som helst, jag delar också hellre med mig av de fina stunderna i livet än de mörka.

Om jag ska få bloggen att leva vidare så måste jag sänka mina förväntningar och ambitioner, min blogg tar helt enkelt för mycket tid för att kombinera med småbarn och arbete. Under föräldraledigheten hade jag mer tid till fotografering, pilla med bilder och korrigera texter. Nu lider jag som de flesta andra av det dåliga föräldrasamvetet och har svårt att hinna med och finna orken att göra allt det där jag skulle vilja göra. Mitt instagramkonto uppdateras däremot kontinuerligt och den som vill är välkommen att följa mig där under namnet hemmadrommar.

I helgen besökte vi Björklunds hage som är en 4H gård i Bromma. Jag besökte parken många gånger som barn och konstaterar sorgset att den här parken precis som alla andra parker vi besöker blivit sämre med åren. Vad beror detta på egentligen? Är det en massa regler som ställer till det för lekparkerna? Politiker som inte vill lägga pengar på barnen? Eller något helt annat? Hur som helst hade vi det mysigt i höstvädret och barnen hade roligt.

_mg_3325
MG_3324.jpg

Under söndagen han vi besöka både Barkarby och Bromma blocks där vi inhandlade bland annat vinterkläder till Alice. Jag är själv ute efter ett par höstskor, men jag hittade inga. Fast det kan i och för sig bero på att det är ganska omständigt att prova skor med barnen i släptåg. 

I slutet på sommaren hade jag lite ångest över höstens intågande, men nu när den är här tycker jag att det är ganska mysigt.