Inlägg taggade ‘bebis’

TBT

Taggar

, ,

Dela

Tittade på gamla bilder på datorn idag. Min lilla prinsessa börjar bli så stor! Bjuder på en TBT bild idag från när Alice var två månader.

IMG_3016_editblog_

Pappadagarna

Taggar

, , , ,

Dela

Erik har redan hunnit bli två veckor gammal och Björns pappadagar tog slut redan i fredags. Den här veckan har vi tagit ut dubbeldagar för att han skulle få vara hemma lite längre och hjälpa mig några dagar extra. Än så länge har har vi bara hunnit med att träffa den närmaste familjen, fast det har faktiskt bara varit skönt. Vi har levt i vår bebisbubbla och försökt få kläm på vår nya utökade familj. Många härliga gratulationer har vi fått från alla håll och kanter samt en hel del presenter.

_MG_0625_editblog_

Mycket fokus har under dessa dagar legat på Alice som såklart påverkats en del av alla förändringar. Vår underbara tjej som plötsligt blev hur stor som helst när lillebror kom. I morgon fyller hon hela två år dessutom!

_MG_0672_editblog_ _MG_0682_editblog_

Välkommen till världen!

Taggar

, , ,

Dela

Söndagen den 23:e mars klockan 06.21 kom vår son till världen. 3790 gram tung och 51cm lång.

20140324-114408.jpg

En långdragen förlossning som efter konstaterad hjässbjudning slutade med akut kejsarsnitt. Men vi mår alla bra och vi njuter av vår lilla kille på BB just nu.

Alice fick träffa sin lillebror redan igår tillsammans med mormor och morfar. ”Bebis!” konstaterade Alice och vill gärna både bära och hålla i sin lillebror. Med vår hjälp fick hon hålla i honom en stund, hon lät sig nöjas med det.

Helt otroligt hur mycket kärlek man kan ge. Trodde nästan inte att den skulle räcka till en ny bebis.

20140324-113854.jpg

20140324-113934.jpg image

Oscar Karl

Taggar

, , , , ,

Dela

_MG_2382_editblog_Idag var vi på Oscars dop i Hässelby strands kyrka. En mysig ceremoni där Carolines och Magnus bröder blev Oscars faddrar. Tur att det var ett barnvänligt dop där barnen fick springa omkring, för även om Alice satt snällt i mitt knä under hela ceremonin så tyckte hon att det var passande att slinka in lite prat för att hjälpa prästen här och där.Oscars dopfunt

Efteråt bjöds det på dopfika hemma hos värdfamiljen. Det bjöds på mängder av hembakat; cupcakes, cakepops. tårtor, kakor och biskvier. Mumsfillibabba!

Oscar fick en härlig dopdag som vi är glada över att få ha delat med honom, hans familj och vänner.

_MG_2442_editblog_ _MG_2444_editblog_

_MG_2429_editblog_

Vad händer i mars 2014?

Taggar

, , , , , ,

Dela

Ultraljud_blogg_

Jo, då blir vår Alice storasyster. Bebis är beräknad till 15 mars 2014 och vi väntar med spänning på vår nya familjemedlem. Just nu är jag i vecka 13 och det värsta illamåendet har lagt sig, men jag är fortfarande trött. På grund av detta har jag varit lite mindre aktiv här på bloggen senaste tiden men hoppas att både jag och bloggen snart är lika pigga som vanligt.

Precis som med Alice så blev vi gravida med hjälp av Pergotime, men den här gången gick det mycket snabbare eftersom vi visste att vi skulle behöva hjälp och inte behövde gå igenom en utredning för att få medicinerna utskrivna. Vi gjorde ett tidigt ultraljud i vecka 9 och fick se ett litet hjärta ticka. Idag var vi på KS och gjorde ultraljud för KUB-test. Det var en väldigt livlig liten krabat som inte gärna ville samarbeta utan vred och vände på sig konstant och viftade på sina små ben och armar. Ett tag såg det ut som att hon/han ville suga på tummen och vi såg hur munnen öppnades och stängdes samtidigt som handen viftade framför ansiktet. Det var omöjligt att se sig mätt på det lilla livet som just nu växer inom mig. Nu dröjer det ett tag innan vi får se vår lilla bebis igen. Rutinultraljudet är inbokat till mitten av oktober vilket känns som en evighet bort. Men resultatet av KUB-testet gav i alla fall lugnande besked, det är låg sannolikhet att vi får ett barn med Down syndrome.

Det är alltså inte bara prinsessan Madeleine som får ett litet mirakel i mars. Börjar tro att vi är synkade med kungahuset eftersom prinsessan Estelle och Alice också är jämngamla.

Vi har träffat bebisen!

Taggar

, , , ,

Dela

Det blev en pojke!
Förra veckan fick våra vänner Carro och Mange sina andra son. Stort grattis till dem! Igår tog  jag och Alice med oss fika och besökte den lilla sötnosen. Alice reagerade typ inte alls och brydde sig inte så mycket om bebisen, Casper var mycket intressantare.

Nu ikväll gjorde vi ännu ett besök så att Björn också fick träffa miraklet. Vi lämnade över lite presenter och gullade lite sen åkte vi hem igen. Tänk att Alice varit sådär liten (fast det var hon ju inte riktigt, hon vägde ju mer än 1/2 kg mer, men ändå!) Så gulligt med de där pyttesmå fötterna och små, små naglarna.

Den efterlängtade magen

Taggar

, , , ,

Dela

För 30 veckor sedan grät jag förtvivlat över att vi aldrig, aldrig, aldrig skulle lyckas få barn. Jag älskar barn, jag har alltid velat få barn, men jag kunde inte. Den 24 juli 2010 gifte vi oss. Vi var båda överens om att innan vi skaffar barn ska vi vara gifta och ha fasta jobb. När vi stod där med prästen kunde jag inte föreställa mig hur mitt första år som nygift skulle bli.

Månad efter månad efter månad kom och gick men ingen bebis. Jag panikade såklart redan efter 3 månader och undrade varför ingenting hände. Efter 4 månader träffade jag en gynekolog för att se så att ingenting var fel men det ända svar jag fick med mig hem var att det kan ta tid, man måste ha tålamod. En kort tid efter detta försvann mina menstruationer och i februari sökte jag hjälp igen. Den här gången blev Björn ivägskickad på kontroller och jag fick börja äta Pergotime, en medicin som framkallar ägglossning och som har ohyggliga biverkningar. Jag åt dessa tabletter i 5 månader, mådde piss både fysiskt och psykiskt, tog ägglossningstester och graviditetstest varje månad. Vi hade fått 6 kurer utskrivna sen är det rekommenderat att man gör ett uppehåll i medicineringen. Ett år hade gått sen vi gifte oss, ett helt år hade jag tänkt på barn flera gånger om dagen – varje dag. Mitt liv kretsade kring det som inte ville hända. Vi var på semester i vår husvagn och jag grät, det gjorde fysiskt ont och det är så orättvist. Vi var inne på 5:e kuren utan resultat.

Under hela året tänkte jag mycket på storken, varför kom han inte till oss för? När vi åkte hem ifrån vår semester såg jag en ”stork” stå på en lantväg vi åkte förbi. Han stod där och det kändes som att han tittade rakt på mig. Antagligen var detta en trana men jag ville ändå hoppas. Några dagar senare, dagen efter vår bröllopsdag, gjorde jag ett graviditetstest. Jag var gravid! Idag är jag gravid i vecka 30 och vi väntar med spänning på vårt lilla mirakel.