Inlägg taggade ‘barnrum’

Det stora paketet

Taggar

, , , , ,

Dela

I början på förra veckan kom ett stort paket hem till oss. Vi fixar och trixar med lösningar av förvaring i barnens rum och paketet jag beställde i mellandagarna är en av dessa lösningar. Innan jul fick Erik ta över Alice Expedit eftersom den passade bättre in i hans rum, sedan dess har Alice rum varit en katastrofzon. Alice har väldigt mycket lekmat och köksutrustning men ingenstans att förvara alla dessa saker, så ett större lekkök med bättre förvaring har vi spanat efter ganska länge. När jag hittade lekköket från Woodlii hos Jollyroom kunde vi inte låta bli att beställa det. Helt perfekt!

MG_0396.jpg
MG_0393.jpg

Både Alice och Erik älskar att ”laga mat” så köket är uppskattat av båda barnen. Jag har lite planer på att sätta in fler hyllor i skåpen för ännu bättre förvaringsmöjligheter och installera belysning över köksbänken och i ugnen. Jag funderar också på att montera bort gas-plattorna och sätta dit fyra vanliga spisplattor istället. Uppföljning på dessa planer får komma i ett senare inlägg.

MG_0403.jpg

Nästa steg blir att beställa en säng åt Erik, han börjar kännas lite stor för att sova i spjälsäng. Det kommer bli en växasäng precis som i Alice rum, jag är löjligt förtjust i just växasängar, de är så otroligt söta.

MG_0406.jpg

Första arbetsveckan efter semestern inleder vi med vab. Alice har svettats floder i natt och är snart nere i normal temperatur, men Erik har fortfarande feber och är kanonförkyld. Mina små stackars hjärtan, det är så jobbigt att se dem såhär mosiga.

 

 

Fixar och trixar i sjukstugan

Taggar

, , ,

Dela

I tisdags morse tyckte jag att Alice började bli förkyld så jag höll henne hemma från förskolan. Förkylningen blev bara värre och natten mellan tisdag och onsdag fick hon feber, den dras hon fortfarande med till och från genom dagarna. Hon har också fått en läskig hosta. Igår insjuknade Erik också så nu har jag två sjuklingar här hemma. Erik hostar mest och snorar inte så mycket, inte än i alla fall, men hostan låter riktigt läskig. Hoppas att det vänder snart. Idag passade jag på att njuta av en kopp kaffe när jag lyckats få båda barnen att somna samtidigt mitt på dagen. Det gäller att ta vara på de få stunder av lugn man kan få med två sjuka barn hemma.

IMG_1555

Eftersom vi tillbringat nästan hela veckan instängda här hemma har jag hunnit med en hel del tvätt, så tvättberget har minskat rejält. Jag har också fixat och trixat en hel del rent allmänt här hemma. Erik har nu flyttat ut ur vårt sovrum. Det känns lite konstigt faktiskt, men det var nog på tiden. Men det blir ju en del springande på nätterna nu och det tar en del på krafterna. Jag har också hunnit titta runt en hel del på nätet när vi suttit här hemma och kan konstatera att det kommer en hel del väldigt fina saker till butikerna i vår, både kläder och inredning. En del har redan börjat trilla in. Det är alltid nåt speciellt med vårkollektioner, så härligt ljusa och fräscha.

Våren är också den årstid då jag känner mig mest inspirerad och inredningstokig, men så är det kanske för alla? Alla vill förnya sig och sitt hem när ett nytt år startat På inköpslistan står ny gardin till köket, mer krukväxter, nya kuddar till soffan, gardinstång till Eriks rum, garderob till Eriks rum och nya underlakan till Alice växasäng. Det sistnämnda innebär att vi ska förlänga Alice säng, hon har växt så det knakar sista tiden och får nätt och jämt plats i sängen, så det är dags. Den senaste tiden har hon slutat med napp, slutat med blöja och behöver större säng; hon börjar bli så stor. Stoppa tiden någon!

 

Blinka lilla stjärna

Taggar

, , ,

Dela

Nu är Eriks rum äntligen färdigt. I alla fall färdigrenoverat, för nu ska det ju möbleras, fixas och fejas en hel del innan jag är nöjd. Jag har stora planer kring garderoben och ser fram emot att låta barnen få ha varsin garderob, så att Alice garderob slipper vara så knökfull. Jag har redan hunnit få in alla Eriks leksaker i rummet och en del finheter som han fått i doppresent. Jag känner mig väldigt nöjd med tapeten och valet av färger, även om blått är så typiskt pojkrum. Rummet känns ljust och fräscht, vilket var målet, men fortfarande lekfullt på ett stilrent sätt med de stora stjärnorna. 

_MG_2139_editblog

_MG_2136_editblog__MG_2141_editblog_
_MG_2138_editblog_

Vi matchar tapeten med mattan, gardinen och myslampan som jag redan visat i ett tidigare inlägg. Det passar ju väldigt bra att Erik fyller år snart, det kommer nog att bli en hel del inredningsdetaljer bland presenterna. Alice längtar också till sin födelsedag och jag har faktiskt börjat förbereda lite inför hennes kalas redan, trots att hon fyller år i april. Med kalas menar jag kalas där släkten deltar, några ”riktiga” kalas blir det nog inte förrän hon själv efterfrågar det. Snart börjar faktiskt kalassäsongen här hemma. Tre av familjens fyra medlemmar fyller år före sommaren, Björn fyller 30 år i februari, Erik 1 år i mars och Alice fyller 3 år i april. Utöver det är det flera släktingar och nära vänner som ska firas.

Förresten plockade vi fram spjälsängen åt Erik strax efter nyår. Innan sov han bredvid mig i en BabyBay, den beskrivs nog bäst som en mindre spjälsäng med ena sidan öppen och ihopkopplad med vår säng. Den har varit värd sin vikt i guld under hans första månader. Om vi inte hade haft den hade jag nog blivit tokig eftersom han helst legat mot mig när vi ska sova ända sen han föddes. Men nu har vi alltså tagit steget till egen säng, och det går faktiskt hyfsat bra även om han var väldigt tveksam till en början. Än så länge sover han fortfarande i vårt rum men inom kort är planen att spjälsängen ska flyttas in i hans eget rum.

_MG_2134_editblog_

 

Lite tempo på renoveringen av Eriks rum

Taggar

, , ,

Dela

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen senaste dagarna. Men det har inte hänt särskilt mycket värt att skriva om eftersom vi ägnat större delen av dagarna åt att renovera Eriks rum. Farfar Åke är snäll och hjälper oss så att det ska gå lite snabbare och det kan man verkligen säga att det gjort också. Idag har vi målat färdigt sista lagret med färg på de vita väggarna och beställt tapeter till en fondvägg.

Tapeten är egentligen det jag våndats mest över, det finns så väldigt många fina tapeter att välja mellan att det kändes fullständigt omöjligt att välja ut bara en. Men nu är det alltså gjort och valet av tapet känns plötsligt självklart. Om allt går som planerat så är Eriks rum klart för inflyttning lagom tills Björn börjar jobba igen nästa vecka. Jag kan bjuda på en teaser-bild på tapeten från nätet, men ni behöver ju som sagt inte vänta allt för länge på bilder från det färdiga rummet.

files_images_Tapet-Tapeter-Midbec-upstairs-downstairs-338-346823_scalecropw700h500-overlayb20r20-fcc42

Bilden ger inte en rättvis återgivning av tapeten som har ett lätt metalliskt skimmer över sig. Jag upplever den också som mer babyblå och alltså lite ljusare än bilden visar.

Matta, gardin och myslampa har jag redan införskaffat till rummet, så jag har ju vetat under en längre tid i alla fall på ett ungefär hur jag vill ha det. En filt med blå botten och vita stjärnor köpte jag till Erik redan innan han föddes.

Mycket av min inspiration till barnens rum hittar jag på Pinterest och i olika bloggar jag följer. Jag spenderar förmodligen alldeles för mycket tid med att fönstershoppa i olika nätbutiker som exepelvis: miniroom.se, mokkasin.com, blaelefant.se eller jollyroom.se. Fördelen och nackdelen med att shoppa från alla inspirerande nätbutiker är att utbudet blir så mycket större.

stjarnor

Åh, att inreda barnrum är bland det bästa jag vet! Så det roligaste har vi alltså inte kommit till ännu. Jag brukar ofta gå in och insupa miljön i Alice rum, bara för att jag tycker att det är så himla härligt. Jag gillar färgglada och spralliga barnrum, men jag vill att allt ska ha sin plats (även om leksaker såklart oftast inte ligger där de ska vara) och att färgerna ska matcha så att det inte blir en enda röra och ger allt för många intryck.

Alice adventskalender har börjat

Taggar

, ,

Dela

Som jag berättat tidigare har jag gjort en egen adventskalender åt Alice även i år. Den här gången innehåller den Sylvanian families som även utgör en större del av hennes julklappar. Igår när det var dags att gå och lägga sig hittade hon ett vinterland i sitt rum med en liten timmerstuga. I stugan stod första adventspresenten.

_MG_5720_editblog_ _MG_5722_editblog_

I påsen hittade hon en vintervit kanin som ska bo i timmerstugan. Innan det var dags för godnattsaga fick hon undersöka stugan och kaninen klättra runt överallt i den.

_MG_5733_editblog_

Efter förskolan har flera av hennes andra kaniner varit på besök hos vinterkaninen i stugan. Hon väntar med spänning på dagens adventspresent som jag kan avslöja för er är en hängmatta till kaninen att hänga i taket så att han har någonstans att sova.

Jag älskar att se spänning i barns ögon, det verkligen lyser! Erik har inte fått någon egen julkalender i år eftersom vi anser att han är för liten för att uppskatta det eller förstå sammanhanget, men det hindrar honom inte från att vara med i alla fall och titta på Alice när hon leker.

_MG_5743_editblog_

Jag har roat mig med att fixa och trixa i Alice rum senaste tiden. Wallisarna bl.a. som ni ser i bakgrunden på bilden ovan med Erik – har hamnat lite huller om buller när Alice varit där och pillat och jag har inte orkat ta tag i dessa, men idag tog jag mig i kragen, så nu har de fått en ny plats i rummet. Renoveringen av Eriks rum går väldigt sakta framåt så fram tills det är klart får jag roa mig med att pyssla i Alice rum. Jag har fått en väldans massa inspiration genom Instagram senaste tiden så det kliar i fingrarna på mig att fixa med barnens rum. Det kommer säkert ett inlägg om Alice rum inom kort.

Ursäkta röran

Taggar

, ,

Dela

Vi har börjat renovera Eriks blivande rum. Vi har börjat slita ned gamla tapeter från väggarna och rummet ser ut som en enda röra, men det känns skönt att vi äntligen har startat. Förhoppningsvis är vi klara till jul, jag tror inte att vi kommer bli klara snabbare än så. Jag är väldigt imponerad av alla dem som köper hus där det mesta behöver renoveras, för jag förstår inte hur man hinner det‽ Särskilt inte om man dessutom har småbarn! Vi tittade på ett hus innan vi köpte det vi bor i nu, där alla rum behövde renoveras, men vi valde bort det eftersom vi tyckte att det var för mycket jobb. Jag är väldigt glad att vi tog det beslutet för jag är inte säker på att vårt äktenskap hade klarat en så stor utmaning som den renoveringen hade blivit. Man vill ju tro att kärleken ska övervinna allt, men jag tror faktiskt att det finns gränser för vad ett äktenskap klarar av. Det boende vi har nu är nog alldeles lagom för oss, här kan vi förbättra och göra om i den takt vi själva vill och orkar eftersom det inte finns några måsten. 

_MG_1791_editblog_

I fredags hade vi en mäklare här för en fri värdering av huset. Vi planerar att prata med banken om våra bolån nu när styrräntan hamnade på noll i veckan. Jag var mest orolig för att värderingen skulle hamna under det vi betalade för huset 2010, men jag kunde dra en lättnadens suck när vi fick mäklarens bedömning. Huset hade ökat i värde, men det finns egentligen inte särskilt mycket mer vi kan göra för att det ska öka mer i värde om man tänker i vinst eftersom det är så pass hög standard redan. Alla förbättringar skulle öka värdet lika mycket som vi själva skulle få lägga ut. Nu är det bara tiden som kan ge en större vinst vid eventuell försäljning. Inte för att vi funderar på att flytta, inte just nu i alla fall. Men det är klart att man alltid drömmer om större boende, men det är ju lite knepigt när man bor i Stockholm där priserna är skyhöga vilket gör utbudet ganska begränsat. Oavsett vad banken säger så ser jag den här värderingen som nyttig då vi fick en massa tips för eventuell framtida försäljning och ett hum om vad vårt hus är värt på marknaden idag. Lite mer kött på benen helt enkelt.

_MG_1793_editblog_

Eriks rum

Taggar

, , ,

Dela

Hittills har vi haft två sovrum på övervåningen, vårt och Alice. På övervåningen har vi även badrum och ett kontor. Kontoret kommer snart att få flytta ned i matsalsdelen av vardagsrummet så att Erik får ta över gamla kontorsrummet. Lite bitterljuvt är det, kul att få inreda ännu ett barnrum, men samtidigt snopet att bli av med kontorsrummet. Kontorsrummet är inte bara praktiskt utan huserar även en hel del av våra saker som snart inte kommer att ha någon självklar plats längre.

Idag gjorde vi ett besök på Ikea för att kolla in skrivbordet som är ur samma serie som våra vitrinskåp, närmare bestämt Liatorp. Redan när vi köpte vitrinskåpen fanns en tanke att i framtiden kunna kombinera detta med ett skrivbord, den dagen är nu här. Känner mig otroligt välsignad som kan konstatera detta.

skrivbord

Kanske inte det snyggaste kollaget men ni får i alla fall en bild av hur det kommer att se ut.

Vi tittade även lite på olika förvaringskombinationer till Eriks rum, men vi väntar med att införskaffa nåt till hans rum tills efter att vi har renoverat det. Skulle hemskt gärna vilja ha en snygg garderob i hans rum. Alice garderob svämmar över eftersom de just nu delar på hennes. Tapeter är en annan sak vi måste bestämma så fort rummet är tömt. Har lite tankar, men har svårt att bestämma mig.

alfabet-plakat-tapet-boernevaerelse-indretning-bolig-colorama-boligdroemme

-- T775-26

 

Lekmat

Taggar

, , , ,

Dela

Vi satsade på att ge Alice ett lekkök med lite olika tillbehör i julklapp och portionerade ut önskningarna mellan oss och våra familjer. Det blev som jag förutspått en succé och Alice lagar ofta mat i sitt rum till oss, sina kaniner, dockan eller bara för sig själv. Jag snöar lätt in på olika saker som exempelvis vissa märken på barnkläder eller som i det här fallet lekkök och lekmat. Nu när jag mest sitter här hemma orörlig och sjukskriven tittar jag runt på nätet större delen av tiden, vilket bidrar till väldigt många idéer men också till att jag hittar saker jag bara måste ha. Eftersom att Alice konstant häller upp barnmat (ur små barnmatsburkar i trä) i sina kaffekoppar var jag bara tvungen att komplettera med ett mjölkpaket och en juiceförpackning i trä. När jag ändå beställde passade jag också på att beställa pommes frites i trä. Dessa beställde jag ifrån nätbutiken Blå Elefant som jag verkligen kan rekommendera. De har fri frakt när du handlar över 100kr (vilket man nästan alltid överskrider när det gäller leksaker) och väldigt många prisvärda och fina leksaker (mycket i trä).

Vårt paket kom idag och Alice fullständigt skrek av lycka, hon förstod direkt vad det var och ville hälla upp i glas. Självklart blev det en lekstund på hennes rum med matlagning och jag blev bjuden på middag. När pappa kom hem blev även han bjuden på middag. Nu återstår att klura ut hur vi ska förvara all lekmat och alla tillbehör. Micki har ju inte släppt någon diskbänk som matchar deras nya spis vilket jag tycker är lite synd. Jag skulle vilja ha en lekkyl men alla jag tittat på kostar skjortan, men det skulle vara perfekt förvaring för all lekmat.

_MG_0385_editblog_
_MG_0374_editblog_ _MG_0379_editblog_
_MG_0383_editblog_

Även Alice nya ”blinka lampa” som hon kallar den dök upp idag, så nu har vi äntligen tagit ned hennes julstjärna. Numera kan hon inte somna om vi inte har någon form av lampa tänd och eftersom taklampan ger för mycket ljus har vi nu införskaffat en myslampa. Lampan är av märket Kids Concept som matchar hennes leksakslådor, båda ur kollektionen Star. Alice är besatt av stjärnor just nu och favoritsången är Blinka lilla stjärna så vi tyckte att den skulle passa henne bra.

_MG_0386_editblog_

 

En säng att växa i

Taggar

, , ,

Dela

I somras köpte vi en antik växasäng till Alice. Enligt säljaren så ska den vara från senare delen av 1800-talet. Jag har länge varit förtjust i dessa överdådiga växasängar, men är lite svagmagad när det kommer till äldre möbler eftersom de har en speciell doft. Så redan innan visste jag att om vi köper den här typen av säng till Alice så ska den målas (i vitt såklart) för då försvinner den där lukten som jag bara inte klarar av.

Vi började slipa och måla på altanen under sensommaren men han inte klart innan hösten kom med regn och rusk som tvingade in sängen i vardagsrummet. Alice började på förskolan och jag började jobba igen, sjukdomarna avlöste varandra och hela projektet stannade av. Men jag hade bestämt att den skulle vara klar till julafton eftersom vi skulle ha våra familjer här då och inte kunde ha en säng stående i vardagsrummet.

_MG_2202_editblog__MG_2207_editblog_

Sagt och gjort. Alice sov första natten i sin växasäng på lucia och hon fullständigt älskar den. Den har faktiskt fungerat oväntat bra, jag som har oroat mig så för dessa små tassande fötter som jag trodde skulle driva mig galen. Men när Alice sover så sover hon. Visst har hon också kvällar och nätter när hon är orolig eller krånglar men de är verkligen inte vanliga.

_MG_2869_editblog_

_MG_2884_editblog_

Så nu står den där, rummets juvel. Jag är så otroligt nöjd och såklart glad att Alice också verkar gilla den. Alice farmor har virkat en ljuvlig pläd i busiga färger efter mina önskemål och den passar verkligen perfekt till sängen med sin lite äldre stil men är ändå modern med sin lite barnsliga attityd. I docksängen ligger pläden Alice farmor virkade till henne som nyfödd, som hon hade i vaggan och senare i spjälsängen.

_MG_2875_editblog_

Hon växer vår lilla tjej! Det känns ändå skönt med en växasäng med höga kanter så att hon inte ramlar ur sängen, för hon brås på sin pappa och ligger allt annat än still när hon sover. Dessutom är den ju inte särskilt mycket utdragen ännu utan fortfarande en väldigt söt liten säng vilket underlättar för mig nu när spjälsängen åker upp på vinden i väntan på att lillebror ska få ta över den lagom till nästa jul eller så.

 

Nu har vi ljus här i vårt hus…

Taggar

, , , ,

Dela

…julen är kommen, hopp tra-la-la-la. Idag har vi satt upp och pyntat granen här hemma. Alice verkade inte reagera nämnvärt på att vi satte upp ett träd inomhus, men hon kanske å andra sidan sett en hel del granar både på förskolan och i affärerna sista tiden. Hjälp fick jag i alla fall med att sätta upp julkulorna i granen, bara en nalle-kula som ramlade i golvet och gick i tusen bitar men det är sånt som händer. Julklapparna väntar vi nog med att lägga fram tills i morgon kväll annars kommer alla vara öppnade redan i morgon. Alice har redan varit inne i klädkammaren och börjat riva upp ett av sina paket, jag tror att hon börjar tycka att det dräller alldeles för mycket oöppnade paket här hemma.

Idag blev jag klippt av Lenita så här inför jul och nyårsfiranden så nu känner jag mig redo att fira jul. Efter klippningen åkte jag, mamma, Lenita och Alice till Bromma Blocks för att inhandla en vit julgran på Clas Ohlson till Alice rum. Jag har kollat in den länge och nu var det sista chansen att inhandla den innan jul. Jag använde mig inte av de kulor och glitter som följde med granen utan dekorerade den med kulor i rosa, vitt och lila som jag har haft länge men inte riktigt vetat vad jag ska ha dem till. Nu har vi ju Alice och i hennes rum passar det ju inte riktigt in med de klassiska julfärgerna rött och grönt men däremot passar dessa andra kulor in perfekt. Blev riktigt nöjd med resultatet.

Julgran i Alice rum

I morgon ska jag upp tidigt och besöka läkarhuset där jag ska göra ett sockerbelastningstest. Ser inte direkt fram emot det, kommer behöva dricka två liter sockervätska under två timmar och kan inte riktigt se mig själv klara av det. Inte får jag äta någon frukost heller och jag är alltid vrålhungrig på morgonen. Testet görs för att  Alice var så stor när hon föddes (4,6kg) och för att jag i slutet av graviditeten med henne samlade på mig så mycket vatten.