Inlägg taggade ‘bada’

Besök hos svärisarna

Taggar

, , ,

Dela

Nu är vi hos Björns föräldrar i Uttervik. Här har vi badat badtunna, varit på loppmarknad och umgåtts. Badtunnan utklassar nog allting just nu om man frågar Alice. ”Alice bada länge!” Erik var inte lika förtjust och började ganska snart gallskrika.

Badpojkar

Mina älskade grabbar!

_MG_1328_editblog_

Alice busar med farmor i tunnan.

När vi var på loppis fyndade vi en sockerkaksform i koppar. Jag har letat länge efter just en sockerkaksform i koppar till vettigt pris och lyckades igår fynda en för ynka 60kr som dessutom var stämplad Skultuna.

Idag ska vi försöka besöka Tropicarium vid Kolmården och i helgen kommer Ola och Carro också ned hit, så här är det full fart.

 

 

 

Ny strand, mer bad

Taggar

, ,

Dela

_MG_1621_editblog_

Idag besökte vi stranden igen. Fast idag blev det en ny strand, större och med bättre sand. Alice doppade sig av misstag när hon sprang ned i vattnet alldeles exalterad. Turligt nog hade vi redan lekt en massa i vattnet precis innan så hon var redan blöt och fick därför inte panik pga. vattentemperaturen utan lekte glatt vidare när jag fiskat upp henne. Ångrade lite att jag inte själv bytte om till badkläder för det var hyfsat varmt i vattnet och mina kläder blev ju ändå blöta när jag lekte med Alice.

Det är så himla kul att Alice trivs med vatten. Vi har inte gått på baby-sim med henne så jag trodde att stackarn skulle bli livrädd för vatten. Vi badade för första gången i simhall förra veckan och hon älskade det. Roligast av allt var tydligen att hoppa från kanten ned i vattnet (hon såg större barn göra det) men vi var ju såklart tvungna att ta emot henne och se till att hon inte hamnade helt under vattnet. Hon förvånar mig varje dag vår lilla tjej och vi kan inte vara mer stolta.

_MG_1619_editblog_

Strandlek

Taggar

, ,

Dela

_MG_1515_editblog_

I morse när vi vaknade så var det molnigt och regnet hängde i luften. Men allt eftersom dagen gått så har vädret ändå blivit bättre och bättre. Till slut blev det ett besök på stranden och invigning av Alice baddräkten. Alice undersökte sanden noggrant och plaskade i vattenbrynet. En stund då livet bara känns perfekt.

_MG_1524_editblog_

Det var spännande att mata vattnet med sand för vågorna ”åt” ju upp den.

 

_MG_1525_editblog_

Mysigt att stå i vattenbrynet och låta vågorna smeka fötterna.

 

Vintermys

Taggar

, , , , ,

Dela

I helgen har det både varit kallt och kommit en del snö här hos oss. I lördags roade vi oss med att storhandla på Coop och laga thaimat till middag.

På kvällen fick Alice bada sittandes själv för första gången, tidigare har vi haft en ”badhjälp” som Alice legat på så att vi har haft båda händerna fria att tvätta och leka. Tidigare när vi har testat att låta henne sitta själv i badet har hon bara glidit omkring och halkat ned i vattnet. Men nu är vår fina tjej stadig nog att kunna sitta själv i badet. (Under uppsikt såklart.)

IMG_4632_edit_

Igår passade vi på att gå på promenad i den fina vädret och handla det vi glömde på lördagen. Alice fick åka pulka. Det var mysigt trotts kylan och Alice verkar gilla sin pulka.

IMG_4662_edit_
IMG_4666_edit_

 

När vi kom in i värmen igen åt vi semlor och Alice fick majskrokar. Mums!

Nästa helg fyller både Peter och Casper år så det blir en kalashelg. Kanske får Alice äta tårta för första gången då? Vi får se.