Inlägg taggade ‘bad’

Bad, löv och rostat bröd!

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Vi inledde helgen med ett besök på simhallen under fredagskvällen. Alice började i simskola för två veckor sedan. Så igår fick hon visa mig och Erik var simskolan ligger, vilken bassäng hon simmar i samt visa upp sina nya kunskaper i vattnet. Alice konstaterade att damernas omklädningsrum var finare och att halkmattorna såg annorlunda ut mot de som finns på herrarnas.

Som ni kanske klurat ut nu så är simskolan Björn och Alice grej. I veckorna tränar de simläxor i form av övningar som barnen fått i uppgift att öva på hemma. Vi avslutade fredagskvällen på Gnarly Market som till barnens förtjusning hade Halloweenpyntat och personalen var dessutom målade och utsmyckade vilket barnen tyckte var spännande. En av flickorna hade full ansiktsmålning inspirerad av sugar skulls.

Under lördagsförmiddagen har vi haft städdag i samfälligheten. Så nu kan vi pricka av ”kratta löv” från höstens inofficiella bucket list. Så här såg min bucket list ut hösten 2014. Det blev ingen lista den här hösten, men jag håller på att klura på en för vintern. Efter varmkorv med bröd och trevligt småpratande med grannar så åkte vi och hämtade ut paket på posten. Äntligen har min brödrost kommit som jag beställde för flera veckor sedan. Den brödrost vi fick i present när vi flyttade hemifrån för 13 år sedan hade gjort sitt i våras när den blev utkastad efter att nästan ha börjat brinna. Vi ville ha en fin en som kan stå framme så att vi slipper ställa undan den hela tiden och beställde en Smeg i krom. Jag älskar rostat bröd och är sjukt nöjd med brödrosten! Jag har aldrig upplevt en jämnare rostning och den har en hel uppsjö av funktioner utöver klassisk rostning.

Vi filmade vår första ”unboxing”-video när vi öppnade kartongen. Om du är nyfiken kan du ju ta dig en titt! Att få in mer videos är ju min nya utmaning för bloggen, men tyvärr så känner jag mig ju inte helt bekväm framför kameran. Jag antar att övning ger färdighet.

En liten badpojke

Taggar

, ,

Dela

Helgen gick snabbt som vanligt. En ganska lugn helg blev det, ett besök på Coop under lördagen för att handla veckans middagar och lite pulkaåkning på söndagen, med ett kort besök hos mina föräldrar för att hämta lite Playmobil som jag och mina bröder hade som barn. Skönt med en lugn helg efter all sjukdom.

Björn fick i uppdrag av mig att ta lite badbilder på Erik, vi har nästan inga sådana på honom och det är ju nästan obligatoriskt i babyalbum. Tyvärr han Erik tröttna på badet innan Björn han komma in med kameran, så det fick bli lite bilder av schamponeringen istället. Tvätta håret på barn är nog för de flesta lite knepigt, de vill ju inte få vatten på huvudet. För oss är det i alla fall alltid lite av en kamp eftersom båda barnen försöker klättra ur badkaret så fort duschmunstycket kommer fram. Viftande huvud, armar och kropp gör det nästintill omöjligt att inte råka spola stackarna i ansiktet, vilket är exakt det de försöker komma undan. Lite annorlunda men väldigt sanningsenliga bilder blev det i alla fall. Vad tycker era barn om schamponering?

MG_0425.jpg
MG_0431.jpg

Men att bada är ganska kul ändå.

En dag på stranden

Taggar

, , ,

Dela

Idag har vi spenderat större delen av dagen på stranden. En av de  finare stränderna här i västerort tycker jag är Kanaanbadet och det var där vi spenderade vår dag. Jag vet inte hur varmt det var i vattnet, men det var i alla fall inte tillräckligt varmt för att jag skulle doppa mig. Björn tog några simturer, men tyckte inte heller att det var särskilt skönt. Barnen höll sig vid strandbrynet och lekte med sandleksaker. Erik stod och huttrade varje gång han kom ut så att vattnet nådde knäna men tyckte att det var för roligt för att vilja gå upp ur vattnet.

_MG_2900

_MG_2902

När vi lekte kom det en andfamilj simmandes förbi. Vi klättrade upp på några klippor för att titta lite närmare på de söta ungarna och plötsligt kommer några av dem upp till oss. Andmamman verkade supercool och simmade lungt bredvid medans vi och flera andra barn som också upptäckt det roliga studerade de söta andungarna. Alice fick till och med klappa en av dem. 

_MG_2914
_MG_2919

Vi mös där en liten stund sen valde vi att gå därifrån och lämna dem ifred, då gjorde de andra barnen och föräldrarna det också. När det var dags för lunch åt vi på nyöppnade Kanaan Trädgårdscafé. Superfint och jättegott var det. Precis så här ska en sommarlovsdag vara!

 

Pool

Taggar

, , , ,

Dela

Alice fick en jättefin plaskpool av sin gudfar Jonas i födelsedagspresent. Alice fyllde ju år i april så det är ju ett tag sen nu. Idag skulle vi i alla fall inviga den och jag satt en lång stund på förmiddagen och försökte blåsa upp den men den nedre ringen ville aldrig bli fylld. Inser snart att den nedersta ringen måste läcka någonstans eftersom de andra ringarna blev fulla. När jag då tar en paus hör jag hur det pyser ut luft, tittar och får se ett stort hål i ringen. Suck! Jag pratar med Jonas som är på jobbet men tror att han har kvar kvittot hemma. Hmm… jag som ville ha en mysig eftermiddag med poolbad idag.

Efter Alice sov-vila åkte vi till Vällingby med min mamma och tog med poolen till BR Leksaker utan kvitto. Jag förklarade att det var en present och att kvittot finns på andra sidan stan. Butiksbiträdet var snäll nog att byta poolen rakt av. Kanon!

Så när vi kom hem blåste jag upp poolen och vi fyllde på den med vatten från vattenslangen som såklart ger ifrån sig iskallt vatten, men Alice tyckte att livet var toppen i alla fall. Nu hoppas vi på att den här veckan ger fler lika härligt soliga dagar som den hittills har bjudit på så vi får njuta av en pool med i alla fall liiite varmare vatten, då kanske till och med mamman kan sitta lite i vattnet och svalka sig en stund.

1001621_10151523249804296_1454655912_n

Lite tropisk smoothie innan lek i vattnet.

 

1013665_10151523263299296_2045757621_n

Kallt? Du har blivit gammal mamma!