Inlägg taggade ‘babyfilt’

Sockerkakssmet är mums!

Taggar

, , , , ,

Dela

Ännu en måndag har passerat. Jag stampar otåligt framåt mot onsdagen och besöket hos barnmorskan. Björn har lovat att följa med eftersom jag känner mig orolig och vill vara säker på att få med mig allt barnmorskan säger. Ibland har jag svårt att ta till mig information när jag är orolig eller chockad, men så är det väl för de flesta. Bjuder på lite bilder från vårt sockerkaksbak efter middagen idag. Det fick bli en vanlig enkel sockerkaka idag, grundreceptet ur boken Sockerkakor som jag skrev om häromdagen. Den blev godkänd även om den var lite tråkig utan någon direkt smaksättning, men tanken är att jag ska använda det receptet till tårtbottnar när vi firar Björns födelsedag som ligger runt hörnet.

_MG_0338_editblog_

_MG_0349_editblog_ _MG_0351_editblog_

Björn kom hem med Geggamoja-filten ur deras vår-/sommar-kollektion 2014 efter jobbet och den var ännu finare i verkligheten än på bild. Dessutom hade han lagt en beställning på deras sovpåse ur samma kollektion och med samma härliga färger. Han skämmer bort mig min underbara man!

Myyyys med filtar

Taggar

, , , ,

Dela

Är det något jag är svag för så är det filtar, både för vuxna och barn. Men de får absolut inte vara fleecematerial eftersom det blir så statiskt och drar till sig alla hårstrån i världen. Jag älskar känslan av att gosa in mig i en filt i soffan eller på altanen, eller varför inte framför datorn. Mysigast är det såklart en kall vinterdag men det kan också vara härligt en kylig sommarkväll i gott sällskap. Måste försöka komma ihåg att önska mig filtar när jag fyller år, det borde ju vara en kanonpresent både att ge och få? Men jag fyller ju år först efter sommaren så kanske hinner det flytta in en eller två filtar här hemma redan till våren. Pläden nedan i turkos skulle passa perfekt att linda in sig i nu i sommar vid sena grillmiddagar på altanen. Den grå/rosa skriker efter att få gosa bara med mig, gillar den rosa kanten mot de annars ganska livlösa grå tonerna.

Pläd Calypso

Källa: Åhlens.se (399kr)

Pläd Fran

Källa: Ellos.se (149kr)

Men det absolut mysigaste som finns är bebisfiltar i bomull, de är så sjukt mjuka och gosiga. Alice har massvis av filtar, främst från favoritmärket Geggamoja. Jag älskar deras filtar! De fyller så många funktioner: täcke till förskolan, mysfilt hemma, täcke till dockan, värmande filt i bilen, täcke i vagnen osv. Mest använde vi dem såklart när hon var nyfödd och tvättmaskinen gick varm eftersom hon var en kräkbebis, men vi använder dem fortfarande flitigt. Idag skulle jag inte köpa nya bebisfiltar till Alice, dels för att hon ju redan har massvis av filtar men också för att hon börjar kännas lite stor att investera bebisfiltar i. Tur för mig att lillebror tittar ut snart så att jag kan skämma bort honom (mig!) med nya filtar. Hittills har jag redan hunnit införskaffa tre filtar, en från Geggamoja, en från Bliss och en från Petit monster. Det skulle inte sitta helt fel med ett par filtar till från Geggamoja.

26SS1410220493789-origpic-8a3d25

26ss124226SS13621

Dessa fyra är som ni säkert redan sett från Geggamoja och står högt på min önskelista till lillebror just nu. Den översta till vänster kommer ur Geggamojas vår/sommar kollektion 2014 och jag suckar av lycka så fort jag ser den, vilken bebis förtjänar inte att bli inlindad i den? Ska försöka övertyga Björn om att gå in på Geggamoja Store på Grev Turegatan någon dag efter jobbet. Jag har ju faktiskt en rabattkupong där som gäller februari ut, hoppas de hinner få in den i butik innan dess. De andra är från tidigare kollektioner men också helt underbara! Andra fina filtar jag fått upp ögonen för är Molos filt med leksaksbilar och Sebras virkade filt i zig zag mönster.

img-9988-1

Källa: Kompaniknut.se (349kr)

varenr4065

Källa: Jollyroom.se (649kr)

Den som vill ha lite billigare alternativ kan hitta söta filtar även i de vanligaste kedjorna.

hmprodfilt

Källa: Hm.se (99kr)

S0000007060617_F_W40_20131031101105

Källa: Lindex.se (129kr)

S0000007051640_F_W40_20131125105528

Källa: Lindex.se (129kr)

S0000007054836_F_W40_20131220112222

Källa: Lindex.se (199kr)

489823_F_02

Källa: Kappahl.se (199kr)

 

208762s

Källa: Apoteket.se (199kr)

 

Vecka 28

Taggar

, , , , , ,

Dela

Nu är vi inne i graviditetsvecka 28 och därmed också inne i den tredje och sista trimestern. Magen börjar faktiskt kännas lite i vägen, framförallt när man ska hjälpa Alice på eller av med ytterkläder eller när man ska sätta sig eller resa sig upp. Jag upplever magen som mycket större än förra graviditeten men det kanske bara beror på att jag inte hade Alice att ta hand om då? Jag har också börjat känna av Karpaltunnelsyndrom i händerna vilket jag hade även med Alice. Jag som hade hoppats på att slippa det den här gången (det hoppades jag i och för sig med foglossningen också). Det är tydligen inte allt för ovanligt för gravida att drabbas av detta men jag tycker att det kunde räcka med foglossningen. Foglossningen försvann ju princip direkt efter förlossningen, Karpaltunnelsyndrom led jag av ganska länge efter förlossningen och hade svårt att få av locken på Alice nappflaskor för att det gjorde så ont. Det är så mysigt att vara gravid, eller? Jag är nog inte skapt för att vara gravid! Tur att man får ett mirakel i slutändan som väger upp all smärta och alla besvär.

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Fostret väger drygt ett kilo, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.

Källa: 1177.se

För ett tag sen löste jag in nästan alla mina pampers-poäng mot presentkort på lekmer.se. De räckte till hela tre presentkort á 350kr eftersom jag inte löst in dessa poäng sedan Alice föddes och vi alltid använt Pampers till Alice. Så ett av presentkorten passade jag på att använda häromdagen. Förutom geggamojafiltar som jag tycker är helt fantastiska och som vi fortfarande använder till Alice vill jag ha en finare stickad filt, så en blå filt med stjärnor från Bliss Sthlm fick det bli till lillebror. Inhandlade också ett träpussel i form av två kuber med fordon som när man lyckas hitta halvorna som passar ihop och placerar dem rätt i lådan spelar upp ljudet av bland annat en brandbil eller ett ånglok. Alice tyckte det var buskul men har ännu inte klurat ut riktigt hur det fungerar, hon tycker det borde räcka med att bara sätta i kuberna huller om buller i lådan för att få fram ljud. Blir till att öva lite, en perfekt ”sitta stilla” aktivitet.

1353483418_519 melissa-o-doug-vehicle-sound-blocks