Inlägg taggade ‘auroramottagningen’

Auroramottagningen

Taggar

, ,

Dela

Igår besökte jag Auroramottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Jag blev remitterad dit redan vid inskrivningssamtalet hos mödravården p.g.a. hur min förra förlossningen blev. Jag hade som vanligt inte några större förväntningar inför ett samtal på KS, jag/vi brukar oftast gå därifrån besvikna. Jag visste heller inte vad vi skulle prata om och vad besöket skulle gå ut på (inte heller ovanligt inför besöken på KS). Men jag åkte i alla fall dit. Väl där fick jag träffa en väldigt trevlig aurorabarnmorska och vi satt ned i en soffgrupp på hennes kontor. Hon ställde lite frågor kring min tidigare förlossning och berättade att hon läst igenom mina journaler. Jag fick berätta vad jag var mest orolig över inför denna förlossning och man skulle nog lättast kunna beskriva vårt samtal som att vi skrev en önskelista inför kommande förlossning. Jag förmedlande mina önskemål:

  • att få komma till KS och inte bli hänvisad till annat sjukhus,
  • att vara extra bevakad och inte bli bortglömda som vi blev förra gången,
  • att man har koll på och fyller på ryggmärgsbedövningen i tid (vilket man inte hade/gjorde förra gången),
  • att vi inte vill vara ensam när krystvärkarna sätter igång (som vi var förra gången),
  • att man sätter in antibiotika mot GBS så att jag och Alice inte blir dåliga som förra gången (jag hade och antagligen smittade jag Alice med GBS under förlossnigen),
  • att vi får en normal BB-tid om förlossningen går som den ska och inte blir tidigt hemskickade bara för att jag är omföderska (vår tid på BB utan barn vill vi bara glömma).

Den här ”önskelistan” kommer finnas på förlossningen och man kommer ta väldigt stor hänsyn till den när vi kontaktar dem i samband med att värkarna sätter in. Man kan inte 100% lova att jag har en garanterad plats på KS, det kan ju vara fullt, men alla som har en förlossningsplan hamnar högre upp i prioriteringen. På grund av mina tidigare komplikationer kommer man att ha extra koll oavsett och eftersom jag har GBS även denna gång (har det visat sig efter prover) så kommer man att sätta in antibiotika. Jag kommer heller inte att få lämna BB de första 48 timmarna eftersom man måste hålla oss under hårdare bevakning p.g.a. GBS:en. Så det låter ju som att förutsättningarna för en bra förlossning finns där, nu hoppas vi bara att allt går som det ska.

Efter min förlossning har också flera av deras rutiner ändrats och man har bland annat ett större samarbete mellan Neonatalavdelningen och BB. Skönt att allt vårt kämpande ändå lett till konkreta ändringar som förbättrat vården. Nu hoppas vi bara att Patientförsäkringen ska bli klara snart så att vi kan lägga allt det där negativa bakom oss och bara fokusera på de bra sakerna som den 10 april 2012 förde med sig, vi fick en underbar liten Alice och hon är alldeles perfekt.

Neonatal_0018

Vecka 26

Taggar

,

Dela

I torsdags var jag hos barnmorskan för rutinkontroll. Allt såg bra ut även om det tog väldigt lång tid att hitta hjärtljuden. Det var ingen skrämmande tystnad för vi hörde att han rörde sig och jag kände honom sprattla men han är som jag berättat tidigare inte så pigg på att visa upp sig. Men till slut så. Vi bokade in alla mina rutinkontroller fram till efter förlossningen och plötsligt kändes lillebror inte så långt borta.

Nu utvecklar fostret sina lungor. Det tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Ytteröronen är helt färdiga. Längden är nu cirka 35 centimeter och vikten är 800 till 900 gram.

Källa: 1177.se

Nästa vecka ska jag till KS för att besöka auroramottagningen. Vet inte om jag känner förtroende för dem men jag ska i alla fall ge dem en chans. För mig är det viktigast att någon finns där direkt när mina krystvärkar sätter igång, och att man inte lämnar mig ensam med dem. Jag vill också känna mig bevakad snarare än bortglömd. Sen vill jag såklart ha en normal BB-tid denna gång om allt går som det ska, jag vill inte hamna på sal med en massa andra kvinnor eller snabbt hemskickad för att jag är omföderska.

En annan kul nyhet är att häromdagen fick Alice en liten syssling. Vi önskar dem all lycka och sänder dem många grattis kramar. Vi kan knappt vänta på att få träffa detta lilla mirakel.