Inlägg taggade ‘antibiotika’

Äntligen

Taggar

, , ,

Dela

I morse fick jag svar på vad som plågar mig och familjen. Vi har fått ”dagisbakterien” Hemofilus. Björn och Alice är ju friska nu eftersom de fick antibiotika för detta när vi besökte husläkaren förra veckan men jag måste vänta tills mina prover jag lämnade i måndags har analyserats ytterligare innan man vet vad jag ska ha för antibiotikum. Det är ju lite komplicerat med just antibiotika när man är gravid eftersom många av de olika sorter som finns kan ge fosterskador. Skönt att veta i alla fall även om det inte är skönt att vara sjuk. Hoppas nu bara att jag inte lyckas smitta ned övriga familjen igen så att allt börjar om igen. Att det skulle bli såhär när Alice började på förskolan hade jag aldrig trott.

Just nu tröstar jag mig med att jag äntligen är stolt ägare av en Iphone 5S. Min födelsedagspresent från Björn. Den här gången fick det bli en vit variant och mer specifikt den i silver. Jag är trött på svart, har haft 2 svarta Iphones hittills, dags att förnya sig lite. Hittills är jag väldigt nöjd med telefonen men sjukt rädd för att den ska bli repig. Kanske inte är så konstigt med tanke på hur min förra Iphone ser ut?

_MG_2634_editblog_

Fars dag

Taggar

, , ,

Dela

Igår var det fars dag. Alice bjöd pappa på prinsesstårta i sitt rum under förmiddagen. Tårtan var gjord av tyg men det är ju tanken som räknas. Under eftermiddagen lyckades hela sjuka familjen ta oss till Hemköp för att fylla på kylskåpet. Där köpte vi en riktig prinsesstårta som vi fick mumsa på efter middagen.

Björn och Alice fick antibiotika utskrivet i fredags när vi besökte husläkaren. Björn för lunginflammation och ögoninflammation och Alice för öroninflammation och ögoninflammation. Jag var bara med som stöd och kände mig frisk för första gången på 1 1/2 månad. Det höll i sig i två dagar, nu är jag sjuk igen. Själv misstänker jag att jag nu har halsfluss, besökte husläkaren i morse som inte ville skriva ut mer antibiotika till mig eftersom jag är gravid och precis har avslutat en antibiotikakur. Fick lämna ännu ett mysigt näsprov som vi får resultatet av tidigast på onsdag. Björn och Alice är i alla fall på bättringsvägen, hoppas att jag inte smittar dem igen när de ätit färdigt sina antibiotikakurer. Vi hade som man nog kan säga en ganska sjuk fars dag.

_MG_2626_editblog_