Taggar

, , , ,

Dela

Jag hänger en hel del på Pinterest. Tyvärr tror jag inte att det är så många i Sverige som har upptäckt den här fiffiga sidan ännu, så jag tänkte lobba lite för den här så kanske det är fler än jag som kan dra nytta av dess möjligheter.

webb

Pinterest är en community precis som den välkända sidan Facebook och lever på att deras användare interagerar med varandra. Men här fokuserar man på intressen snarare än kommunikation.

Pinterest is a tool for collecting and organizing things you love.

— Pinterest

Så vad gör man då på Pinterest? Jo, man Pinnar saker, eller lägger en Pin på det man gillar, vill organisera eller planera. Det hela börjar med en bild eller video som du pinnar och som sedan andra kan se, gilla och dela vidare. Alla Pinns är kopplad till källan, så trycker du senare på pinnen så kommer du tillbaka till platsen där du eller någon annan Pinnat sin bild/video.

Vad händer med det du Pinnat? Det hamnar på din alldeles egna sida där du samlar dina fynd i olika Boards (anslagstavlor). Du kan organisera dessa boards efter ämne så att dina Pins blir lätta att hitta. Kanske vill du samla goda recept, roliga videos eller kanske samla idéer till renovering av köket. Boards kan vara hemliga eller publika. Gömmer du dina Pins i hemliga boards kan ingen annan än du se dem, men tänk på att hela idén med Pinterest är att dela med sig, men kanske vill du inte dela med dig av presentidéer eller liknande.

No matter what you’re interested in, there’s a place for it here.

— Pinterest

Om du hittar någon som har många Pins du gillar kanske det kan vara en bra idé att följa den personens aktivitet på Pinterest för att se om det kommer upp mer saker från den personen som du också gillar och vill Pinna. De personernas kommande Pins kommer att dyka upp i din Home Feed där de senaste Pinsen från de du följer kommer att dyka upp. Titta in där ofta!

Pinterest finns även som appar via App store och Google Play, perfekt när du bara har telefonen tillgänglig eller när du sitter med din platta i soffan.

Självklart finns HemmaDrömmar även på Pinterest så du är välkommen att följa mig där om du vill. Jag använder Pinterest som kreativ idéspruta, inspiraton och samlingsplats för allt bra jag hittar på internet och gärna vill återkomma till.

HemmaDrömmar på Pinterest

Hoppas att jag nu har lyckats inspirera någon att ta del av denna fantastiska samling av inspiration och kunskap. Skapa ett konto här!