Taggar

Dela

Jag är besatt av vimplar! Jag tycker de livar upp och är en fin inredningsdetalj. Alice har såklart fått vimplar till sitt rum, de har däremot inte kommit upp på väggen ännu eftersom möbleringen i hennes rum är under uppbyggnad. Jag vill inte bara smälla upp dem och göra hål i väggen för att sen behöva flytta dem och behöva göra nya hål. Det är en av mina fix-idéer. Jag tycker inte om hål i väggarna och därför är det inte heller mycket som kommer upp på väggarna här hemma. Om jag ska göra ett hål så ska det vara permanent.

Alice vimplar är av märket Kid’s Concept, det är ett svenskt märke som använder sig av en ”barnstyrelse” för att skapa produkter som uppfyller deras tankar och drömmar. Tydligen uppfyller de även mina drömmar om barnrum eftersom jag tycker att de har väldigt mycket fina saker både till flickor och pojkar.

Geggamojja har också släppt vimplar med deras klassiska ränder. Jag tycker de är härliga men kanske lite väl dyra. Om du vill ha dessa 16 godingar på 6 m får du betala 499kr. Kanske blir ett köp på nån mässa i framtiden; ångrar lite att jag inte köpte dem på barnmässan för 350kr.

Lagerhaus har också vimplar. Dessa är mindre och i papper men hela 10m lång. Jag föredrar vimplar i tyg för de håller bättre och ser lite lyxigare ut men dessa kostar bara 69kr. Jag har tänkt skaffa dessa och använda som bakgrund när jag ska fotta Alice för att få en lite livligare bild.

Sist men inte minst kan man ju alltid göra egna vimplar. Jag är värdelös på att sy och äger inte ens en symaskin så ni kommer inte kunna få se något exempel som jag själv skapat. Däremot har Leila Lindholm en guide på Leila.se som ni kan hitta här.

Du kan också göra dem i papper som Clara Lidström aka Underbara Clara. Hur kan du se här. Dessa kanske jag borde försöka mig på med tanke på alla mina papper som jag har samlat på mig genom åren till min scrapbooking.