Taggar

, , ,

Dela

Redan i början på 2012 renoverade Alice farfar hennes rum med nymålade vita väggar, en rosa fondvägg med moln och nytt golv. Tanken var att hon nu efter nyår äntligen ska få flytta in i sitt eget rum. Jag har väldigt blandade känslor inför att flytta ut henne ur vårt sovrum. Visst ska det bli skönt att bli av med den stora spjälsängen som egentligen inte får plats men samtidigt tycker jag ju att det är mysigt att vakna av att hon hoppar och skrattar i den på morgonen när hon ser mig, dessutom är det ju vansinnigt bekvämt att inte behöva gå in till henne varje gång hon vaknar och behöver tröst. Men nu är det alltså dags att i alla fall prova och se om det funkar.

Så idag åkte vi alla tre till Ikea för att inhandla dörrar till Alice garderob (som idag är öppen), en Expedit till förvaring av leksaker och en gardinstång. I julklapp fick hon en Bombadill matta som ser ut som en kanelbulle av mig och Björn dels för att den är helt underbar men också för att den fångar upp ljud.  Vi är båda överens om att hon inte kan flytta in innan vi möblerat där inne eftersom det typ ekar därinne nu fast vi lagt in mattan.

matta

Vi tyckte att vi var så smarta som höll oss borta från Ikea under mellandagarna och tänkte att idag har nog de flesta ändå börjat arbeta igen. Det kanske inte var överdrivet mycket folk men det fanns ju ingenting kvar! Inte ens en gardinstång fick vi med oss hem. Besvikelsen är total! Det blir nog ingen inflytt för Alice den här veckan.

Vi lyckades i alla fall köpa spärrar till köksluckorna vilket känns som en bra idé nu när Alice går runt längst med väggarna och öppnar allt hon kan. Nu är planen att åka dit någon kväll strax före stängning  och kolla lagerstatus innan vi åker dit.