Taggar

, , , ,

Dela

…julen är kommen, hopp tra-la-la-la. Idag har vi satt upp och pyntat granen här hemma. Alice verkade inte reagera nämnvärt på att vi satte upp ett träd inomhus, men hon kanske å andra sidan sett en hel del granar både på förskolan och i affärerna sista tiden. Hjälp fick jag i alla fall med att sätta upp julkulorna i granen, bara en nalle-kula som ramlade i golvet och gick i tusen bitar men det är sånt som händer. Julklapparna väntar vi nog med att lägga fram tills i morgon kväll annars kommer alla vara öppnade redan i morgon. Alice har redan varit inne i klädkammaren och börjat riva upp ett av sina paket, jag tror att hon börjar tycka att det dräller alldeles för mycket oöppnade paket här hemma.

Idag blev jag klippt av Lenita så här inför jul och nyårsfiranden så nu känner jag mig redo att fira jul. Efter klippningen åkte jag, mamma, Lenita och Alice till Bromma Blocks för att inhandla en vit julgran på Clas Ohlson till Alice rum. Jag har kollat in den länge och nu var det sista chansen att inhandla den innan jul. Jag använde mig inte av de kulor och glitter som följde med granen utan dekorerade den med kulor i rosa, vitt och lila som jag har haft länge men inte riktigt vetat vad jag ska ha dem till. Nu har vi ju Alice och i hennes rum passar det ju inte riktigt in med de klassiska julfärgerna rött och grönt men däremot passar dessa andra kulor in perfekt. Blev riktigt nöjd med resultatet.

Julgran i Alice rum

I morgon ska jag upp tidigt och besöka läkarhuset där jag ska göra ett sockerbelastningstest. Ser inte direkt fram emot det, kommer behöva dricka två liter sockervätska under två timmar och kan inte riktigt se mig själv klara av det. Inte får jag äta någon frukost heller och jag är alltid vrålhungrig på morgonen. Testet görs för att  Alice var så stor när hon föddes (4,6kg) och för att jag i slutet av graviditeten med henne samlade på mig så mycket vatten.