Taggar

, , ,

Dela

Jag gillar ju som bekant att inreda Alice rum. I helgen har vi lyckats få väldigt mycket gjort i hennes rum som vi dragit oss lite för att ta tag i. Vi satte upp både mörkläggningsgardin och vanlig gardinstång samt en stor tavla som jag fick av mina kompisar som tonåring men som nu fått nytt liv i Alice rum efter att jag spraymålat den rosa för att matcha tapeten. Alice har persienner i sitt sovrum men på morgonen skiner solen direkt in i hennes rum så att det är lika just som mitt på dagen redan klockan 5 på morgonen. Eftersom vi inte vill gå upp klockan 5 så införskaffade vi en mörkläggningsgardin som komplement såhär på sommaren.

Jag hänger mycket på Pinterest som jag skrivit om tidigare och även en del på Styleroom. Jag prenumererar även på tidningen Family living och följer ett flertal bloggar. På alla dessa ställen inhämtar jag inspiration inte bara till Alice rum utan till hela huset/tomten. Någonstans bland all inspiration fick jag upp ögonen för växasängar, framförallt äldre antika sängar med flotta gavelkrön passande en prinsessa.

Eftersom vi antagligen kommer vilja slopa spjälsängen innan nästa sommar så måste vi ju renovera en växasäng den här sommaren (för att kunna arbeta utomhus) om vi överhuvudtaget ska ha en sådan säng. Så jag har hängt en hel del på blocket sista tiden. Tyvärr går dessa sängar som smör i solsken på blocket och i antikaffärerna så tar de hutlösa priser. Men så en dag förra veckan hittade jag en underbar säng i den stil jag letat efter. Jag ville inte betala 1900kr för sängen, vilket var vad kvinnan som lagt upp annonsen begärde så jag mailade och frågade ifall hon kunde tänka sig att sälja den till mig för 1500kr. Nja, hon ville gärna avvakta ett par dagar och se ifall hon kunde få vad hon begärt. I lördags hörde hon av sig och sa att hon fått flera bud på 1500kr och ett på 1700kr, men eftersom han som erbjöd 1700kr verkade så knepig så var hon beredd att sälja den till mig för 1500kr om jag fortfarande var intresserad. Så igår hämtade vi Alice framtida säng och min dröm om en härlig antik växasäng gick i uppfyllelse. Vi fick veta att sängen är från 1800-talets senare hälft och köpt i Stockholmsområdet av hennes syrra för 6000kr för ett antal år sen, sen hade hon köpt det av henne för 4000kr. Jag anser att vi har gjort ett kap. Nu ska vi bara måla den vit så kommer den att passa perfekt i Alice rum.