Taggar

, ,

Dela

I helgen skaffade vi oss en dvärghamster. Vi har ganska länge funderat på någon form av husdjur, men haft lite svårt att bestämma oss. Egentligen vill vi skaffa katt. Men eftersom vi funderar på att bygga in vinden så vill vi vänta lite med det. Det skulle inte vara optimalt med en massa bygg-gubbar springandes här hemma och en katt som kan smita.

Jag och Björn har haft en dvärghamster tidigare och sparat nästan alla saker vi hade till den, så det kändes enklast. Dessutom är ju inte livslängden för hamstrar särskilt lång.

Så nu bor lilla Plutten hos oss. Alice och Erik är överlyckliga eftersom Alice har önskat sig en hamster väldigt länge. Men Plutten är hela familjens hamster och alla måste hjälpa till att ta hand om honom. Jag skulle aldrig ens komma på tanken att ge ett barn ansvaret för ett djur om jag inte hade för avsikt att själv vara bered att ta ansvaret den dagen intresset svalnar. Dessutom är våra barn än så länge för små för att hantera städning av burar m.m. men hjälper gärna till med att mata och leka med sin nya lilla kompis.