Taggar

, , , , ,

Dela

Nu är dagen vi väntat på så länge över och lugnet kan lägga sig över vårt hem. Nu har vi haft tillräckligt med julstök för i år.

När jag pyntade granen under lördagskvällen roade bus-Alice sig med att plocka ned pyntet, sån tur är nådde hon bara granens nedre grenar och har hittills inte försökt att välta den. Inte så konstigt kanske för vi har nog bland en av Sveriges största plastgranar för hemmabruk hemma hos oss. Där vi bodde tidigare hade vi ca. 4 meter i takhöjd så där funkade inte en normalstor gran, men jag gillar den fortfarande för att den är så härligt amerikansk.

Vår överdrivet stora gran försvann nästan bland alla klappar.

I år var första året någonsin som jag firar jul utan mormor och morfar men de satt insnöade i Gnesta. Lite sorgligt när saker inte är som de alltid brukar, men nu är vi ju en egen liten familj och fler saker har förändrats kring julen på gott och ont. Det var också första julen jag tittade på Kalle Ankas julafton utan mina bröder men de kom hem till oss samtidigt som resten av släkten. Peters flickvän Helen firade också jul med oss i år, kul med en till tjej i sällskapet.

Alice verkade tycka att det var kul att äntligen få riva sönder alla de där klapparna under granen. Massor med fina saker fick hon.

Julen ska ju inte handla om julklapparna men i år fick vi otroligt fina sådana av våra familjer. Av Björns familj fick vi en bilbarnstol till Alice och av min familj fick vi en barnvagn! Dessa var dessutom bara två av massa andra fina klappar som vi fick av våra kära släktingar.

Bilbarnstolen är en Britax MULTI-TECH 2, en kombistol som kan stå både bakvänd och framåtvänd och ska fungera i många år framöver. (Ja, vi vet att Alice ska sitta bakåtvänd så länge det bara går.)

Baby jogger city mini -single

Barnvagnen är en Baby Jogger – City mini. Det är en lättviktsvagn med Quick-Fold så att den snabbt och lätt ska gå att fälla ihop. Jag älskar vår Emmaljunga men den är tung att lasta in och ur bilen. Så det det ska bli underbart att bara snabbt kunna komma iväg med den här smarta och framförallt lätta vagnen när vi ska åka någonstans med bilen. (Framför allt kommer den få agera shoppingvagn. Shhh… säg inget till Björn.)Vår Emmaljunga kommer få arbeta vidare under Alice och mina promenader i snön för där är den oslagbar, dessutom tycker jag om att kunna ha henne vänd mot mig så att vi kan ”prata” med varandra.

Quick-Fold

Vi hade en mysig jul tillsammans med våra familjer och vill ännu en gång tacka för alla de fina klapparna vi fick.

Ikväll har vi haft Jonas på besök. Alice fick en jättefin klänning av sin gudfar i julklapp och vi invigde stav-mixern som vi fick av Ola i julklapp och bjöd på grön ärtsoppa. Mums!