Taggar

, , , ,

Dela

Vi välkomnar februari och är därmed inne i graviditetsvecka 35. Som jag har längtat efter vecka 35! Nu känns det som att vi verkligen är inne i slutspurten. På nåt sätt känns det också mer ok med alla dessa graviditetskrämpor. Det känns otroligt orättvist hur lätta graviditeter vissa har medan andra lider större delen av den. Jag kommer inte ihåg att jag led så här mycket under förra graviditeten, då njöt jag faktiskt av den, funderade kring vår lilla dotter därinne som var så otroligt efterlängtad. Men det är en otrolig skillnad när man redan har ett barn, man kan inte försvinna in i sin lilla graviditetsbubbla på samma sätt eftersom man redan har ett barn att ta hand om. Mycket av de sysslor som kommer med ett barn är inte heller förenliga med foglossning och jag måste ofta utsätta mig för smärta som jag slapp under förra graviditeten eftersom det var enklare att undvika rörelser som bidrog till smärta då. Även om Björn försöker underlätta för mig så räcker han inte till. Så till denna graviditet kan vi även lägga till mycket grinighet och irritation som ett resultat av mer smärta som är oundviklig denna gång. Jag är helt ärligt trött på att vara gravid och kommer aldrig mer längta efter en graviditet. Kanske kommer jag någon gång längta efter en till bebis, men absolut inte efter ännu en graviditet. Så var det med den skimrande synen på graviditeter!

Men lillebror är absolut efterlängtad och vi är otroligt nyfikna på vem han är. På torsdag ska jag till barnmorskan, ska bli spännande att se om han har vänt sig med huvudet nedåt. Det känns som att han ligger med huvudet nedåt och så har det känts ett par veckor nu, vi får väl se. Skulle vilja börja plocka fram vagga, BabyBay och bädda med söta små lakan men är lite rädd att Alice bara kommer börja riva omkring allting och att de bara ska stå där och samla damm. Jag får nog försöka stå ut i alla fall två-tre veckor till innan jag kan börja boa ordentligt åt lillebror.

Fostret väger ungefär 2,4 kilo. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och börjar räta ut sig. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan, som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

Källa: 1177.se

Vi passade på att ta ännu en magbild i helgen nu när magen blivit lite större. Svårt att veta i vilken vecka lillebror tänker komma ut och hur länge man vågar vänta med att ta ”de där” magbilderna som man vill titta tillbaka på senare i livet och förundras över hur stor mage man hade och att det låg en liten människa därinne. Den här gången fick även Alice vara med och det bidrog till att just den här bilden känns så otroligt värdefull på så många vis. Kärlek!

_MG_3012_editblog_

Magen i vecka 35