Taggar

, , , ,

Dela

Ja, som det ser ut just nu så vill lillebror hälsa på världen med rumpan först. Sätesbjudning. Blä, blä, blä, har vi inte redan haft tillräckligt med komplikationer genom båda graviditeterna? Jag som sett så mycket fram emot gårdagens besök hos barnmorskan, jag var helt säker på att han låg fixerad med huvudet nedåt. Men jag hade fel, jag fick det till och med bekräftat med ett snabbt ultraljud att det jag trott var rumpan var hans huvud. Jag fick en ny tid på onsdag för att kolla ifall han vänt sig, en andra chans typ för lillebror, annars blir det vändningsförsök. Jag är livrädd för ett eventuellt vändningsförsök, jag har hört att det ska vara jättejobbigt och göra ont. Men ännu värre känns det såklart att om vändningsförsöket misslyckas så blir det planerat kejsarsnitt. Inser nu att jag gjort precis som vid förra graviditeten, målat upp en bild av hur det ”ska” vara och blir totalt förkrossad när den bilden förstörs. Men jag hade verkligen sett fram emot den där perfekta förlossningen, den vi inte fick med Alice.

Helst skulle jag vilja att det var onsdag i morgon eftersom jag vill veta hur det ska bli. Jag antar att om eventuellt vändningsförsök misslyckas och det blir ett planerat kejsarsnitt så kommer det att ske ganska snart. Får lite panik av att lillebror kanske kommer titta ut tidigare än väntat, är vi redo för det här? Trots att jag vet att förlossningen kan starta av sig själv, flera veckor för tidigt, så känns det här annorlunda. Jag ska nog försöka övertyga barnmorskan om att få komma tidigare till vårt extra ultraljud som är satt till den 5:e mars, vill ju veta hur stor han är och det kanske också påverkar vilket datum man planerar in ett eventuellt snitt? Usch, tankarna snurrar i mitt huvud just nu, blir nog ett par oroliga dagar framöver.

Jag har i alla fall valt ut ett tredje ombyte till lillebror att packa ned i BB-väskan. Måste ju skingra tankarna med någonting. Lite mer färgglatt än ”bara” blåa nyanser som jag packat hittills.

geggamojarea5S0000007050427_F_W40_20131021102255