Taggar

, , ,

Dela

Ja, det händer ju inte supermycket här hemma just nu. Björn är tillbaka på jobbet och Alice har faktiskt varit på förskolan både igår och idag. Ett litet återfall av ögoninflammation för Alice i helgen så hon var hemma i måndags. Men nu verkar det faktiskt som att det börjar lugna sig med alla sjukdomar här hemma. Jag tar sista antibiotika-tabletten på fredag. Jag har lite ångest över att jag ska behöva äta antibiotika när jag är gravid och dessutom två kurer samma månad. Hoppas bara att vi får hålla oss friska nu så jag slipper utsätta lillebror i magen för fler mediciner, jag tycker det räcker med foglossningen som jag numera är sjukskriven 100% för.

I och med att jag har väldigt begränsad rörlighet just nu så händer det som sagt inte särskilt mycket eftersom aktiviteterna blir väldigt begränsade. Jag försöker att bara njuta av graviditeten i övrigt, funderar på vad det är för liten krabat som växer där inne i magen. Eftersom jag har moderkakan i framvägg den här gången så är det fortfarande väldigt sällan man kan känna några sparkar på utsidan av magen men jag känner desto fler inuti. Min urinblåsa är tydligen en väldigt bra fotboll, med Alice fattade jag inte alls vad folk menade när de klagade på att bebisen sparkade på deras blåsa för Alice gjorde aldrig det. Men nu fattar jag!

Jag är nu i vecka 24:

Man kan ha gått upp fem till sju kilo, vissa ännu mer. Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet. Ibland börjar fostret att hicka, då känns det som om det klickar till i magen. De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först när fostret är runt 24 veckor kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Källa: 1177.se

Igår passade jag på att beställa lite ”nödvändigheter” från Geggamojas webshop. Fick 20% rabatt på ett helt köp vid barnmässan i oktober och den gäller bara till 1 dec (ett tips/påminnelse till alla er som fick denna rabatt på mässan). Det blev en filt och två ”snuttefiltar”. Alice använder fortfarande sina Geggamojafiltar, vi har alltid en liggandes i bilen ifall bilen är kall när vi ska åka, en har Alice som filt på förskolan och en ligger i soffan som mysfilt. ”Snuttefiltarna” har vi visserligen inte använt sen Alice var väldigt liten men de var bra som trasor vid amning/matning eller under huvudet i vagnen/vaggan efter måltider, särskilt eftersom vi hade en ”kräkbebis”.  Jag rekommenderar alltså dessa mysiga produkter starkt.

26ss1363

37ss13162 37ss13241