Taggar

, , , ,

Dela

Nu känns det äntligen som att vi börjar närma oss målet. Det är inte många veckor kvar nu tills vi ska få träffa vårt andra mirakel. Var på en extra kontroll idag för att jag är så trött och har rejäla yrselanfall. Mina värden såg bra ut men jag fick gå till labbet och lämna ett blodprov för att se ifall jag behöver mer Levaxin för sköldkörteln. Under den här kommande veckan har jag ett rutinbesök hos barnmorskan där man ska mäta magen och ett läkarbesök för att förlänga min sjukskrivning p.g.a. foglossning inbokat.

Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Fostret väger cirka 1,8 kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

Källa: 1177.se

Som de flesta redan vet så är det fortfarande reor överallt och jag försöker verkligen att hindra mig själv från att köpa en massa fina saker till lillebror. Vi var inne på Polarn o Pyret igår efter barnmorskebesöket, där man nu fyllt på rean med en massa nya fina plagg. Jag hittade såklart en massa fina bebiskläder, men lyckades faktiskt hålla mig från att köpa någonting alls till lillebror. Jag har väl insett att jag måste lugna mig lite, jag kommer säkert vilja köpa kläder när han faktiskt kommit ut också. Alice fick i alla fall en klänning och ett par tights, jag är inte hur stark som helst.

Jag lyckades däremot inte hålla mig i torsdags när de släppte nya plagg till rean på Polarn o Pyrets hemsida. Då trillade faktiskt en body som jag kikat mycket på tidigare ned i kundkorgen, det klickades även hem lite fina plagg till Alice men det tar vi i ett annat inlägg.